Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

– Aan alles komt een einde – VG

Klaar voor het nieuwe seizoen: Therese Juhaug ontmoette donderdag de pers in Bettostoln.

Betustolen (ZG) Therese Johaug (33 jaar) houdt van het leven als langlaufer. Maar ze hoopt dat het leven na haar carrière beter zal zijn.

Geplaatst:

Over iets minder dan drie maanden gaat Therese Johaug op zoek naar het enige dat ze in haar carrière heeft gemist: een Olympische gouden medaille in het enkelspel. En ze ging naar Peking als de grootste gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen.

– Denk er niet te veel over na. Ik wil snel gaan op de schaatsen waarin ik meedoe, zegt Johaug tegen VG voorafgaand aan het openingsweekend in Beitostølen.

Het heeft drie Olympische kansen: 10 kilometer, 15 kilometer beginnend met een schaatswissel – en drie mijl. Ze won de laatste twee wereldkampioenschappen op alle afstanden.

– Ik moet op het scherpst van de snede zijn. Juhaug zegt dat ik op mijn best moet zijn als ik een individueel Olympisch goud wil winnen.

Hoewel ze in 2025 haar deuren opent voor het WK in Trondheim, is ze er vrij zeker van dat de Olympische Spelen in Peking haar laatste zullen zijn.

– Het is nu of nooit, zegt Johog.

Lees ook

Olympisch kampioen naar de eerste hulp na het bijten van een hond: – Hij viel me aan

SKI-QUEEN: Met 14 gouden WK-medailles is Therese Johaug een van de grootste in de langlaufgeschiedenis. Hier in de sneeuw die donderdag op Betustolen viel.

Het is bijna 15 jaar geleden dat ik het WK-brons brak op vijf kilometer afstand in Sapporo. 14 gouden WK-medailles, 67 WK-overwinningen en een succesvol sportkledingimperium later ontmoeten de pers.

READ  FKH, Sport | Ingvild Hansen Høvring (23) Klaar voor FKH

– Het is anders. Ik had hier tien jaar geleden niet gezeten en werd gevraagd hoe lang ik zou blijven. Er zijn gedachten in mijn hoofd, ik weet niet of dit de laatste zal zijn of dat er meer zullen volgen. Het is zowel leuk als verdrietig, zegt Juhoge eerlijk gezegd.

Lees ook

De coach onthult een onbekende Johog-pagina: – Hij kan de bijdrage van Björgen evenaren

Ze won ook de Tour de Ski, de Ski Tour, en pakte een NM-goud en een goud in de junior WC-cursus. De 33-jarige doet deze winter niet mee aan de Tour de Ski. Ze gelooft dat haar onderbuikgevoel haar zal vertellen wanneer haar carrière voorbij is. Ze zei in september TV 2 Ze overweegt een jaar vrij te nemen om moeder te worden en in 2025 terug te keren naar het WK in Trondheim.

– Ja, hij denkt beide ideeën, zei Gohoge.

Vorig jaar deelde Johaug een YouTube-video van de zomervakantie met een collega:

De crosscountry-ster is sinds 2014 samen met voormalig wereldkampioen roeien Nils Jacob Hof. Het stel vestigde zich in de hoofdstad met een woning in Holmenkollen.

– Ik hou van dit leven, om te trainen, om op reis te zijn met de meisjes en om te doen wat ik doe. Maar er zijn andere dingen die ik wil doen in het leven. Johog zegt dat alles een einde heeft.

En ze geeft toe, het gevoel vol sport te zijn komt dichtbij.

– Ik ben niet bang voor die dag als dat gevoel komt. Maar ik ben nu zo klaar voor de Olympische Spelen, ik wil daar snel gaan”, zegt Juhaug tegen VG.

READ  Anne Dorothy (20) maakte haar tourdebuut
PERSVERGADERING: Therese Johaug werd tijdens haar ontmoeting met de pers donderdag vooral gevraagd over Olympisch goud en de toekomst, en daar waren veel vragen over.

Lees ook

Frida Carlson over kritiek op Chasing Johog: – Het raakt mij niet

Gohog zat op een stoel achter een hoge tafel. Het was twee meter van de pers die een verband moest omdoen. De 33-jarige werd gevraagd wie de belangrijkste man in haar leven is. Wat is haar favoriete plek om te strijden? Er was veel over de Olympische Spelen. En dat is het ontbrekende enkele goud. Trouwens, het antwoord op de eerste vraag was geen verrassing voor haar vriend, voordat ze haar vader Thorval toevoegde. Het tweede antwoord was dat Holmenkolin niet verrassend was.

– Kijkend naar mijn leeftijd en wat ik heb bereikt, weet ik dat er naast sporten nog een ander leven is en dat is mooi. Juhoj zegt, zo niet ook beter.

Op zaterdag en zondag vinden de afstandsraces plaats in Bettostoln.

Ik kijk uit naar Ingvild

Het enige dat na zijn carrière zal blijven bestaan, is zijn vriendschap met Ingvild Flugstad Østberg. De 33-jarige is heel blij dat zijn vriend nu weer terug is bij de nationale ploeg. Østberg heeft sinds maart 2020 niet meer geschaatst vanwege het ontbreken van een gezondheidscertificaat. Ostberg gaat niet naar Bettostoln, maar is wel voorgeselecteerd om komend weekend de opening van de Wereldbeker in Roca bij te wonen.

Engfield betekent veel voor mij. Johog zegt dat ze vrijgevig, zorgzaam, vrolijk is en mijn dagelijks leven en mijn leven leuk maakt.

READ  Liverpool wint vijfde op rij - AC Milan verslaat Atletico en zet toneel voor drama - Dajsavisen

Ontdek waarom Johaug denkt dat het goed is om Østberg naar de WK-opener te laten gaan, ook al heeft Østberg vorig seizoen geen enkele schaats gereden:

Lees ook

Therese Juhaug: – Ik verdedig Engfield

Ostberg is dankbaar voor de steun die hij in een turbulente periode van zijn vriend kreeg. Ze zegt dat Johog verrast was door cadeaus en etentjes om de periode dat ze weigerde te beginnen wat makkelijker te maken.

– Ze was er de hele tijd voor me. Je kwam er als eerste uit en het kwam naar buiten met haar ervaringen over wat het betekent om niet te kunnen delen en toe te werken naar wat je wilt, vertelt Østberg aan VG.