Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Artjom Severjuchin – Sorry voor de schandalige scènes

Severguchin maakte het controversiële gebaar na het winnen van het goud van de Europese Kartingkampioenschappen in Portugal. De Rus concurreerde met een Italiaanse licentie vanwege sancties tegen Rusland.

Na de overwinning in het strafschopgebied stak Severguchin zijn hand op van zijn plek op de top van het podium en lachte. Dit gebaar werd door velen gezien als een nazigroet.

Maandag maakte het Zweedse raceteam Ward bekend het contract met de Europees kampioen te hebben ontbonden.

– Wij beëindigen de samenwerking met deze persoon per direct. En het zou me niet verbazen als de FIA ​​het voor het leven verbiedt, vertelde teamoprichter Joachim Ward aan Expressen.

Volgens Lord verdedigde Severguchin zichzelf door te zeggen dat hij grappen wilde maken met zijn vrienden.

De ontbrekende overeenkomst: er waren gevolgen na het controversiële gebaar van Sergochin.  Foto: FIA/screenshot.

De ontbrekende overeenkomst: er waren gevolgen na het controversiële gebaar van Sergochin. Foto: FIA/screenshot.
Laat meer zien

– Ik verdedig hem op geen enkele manier, maar ik denk echt niet dat hij zich bewust was van wat hij deed, maar het maakt niet uit of hij door het publiek werd aangezet of niet. Ik wil niet van hem af, noch onze schuld, noch zijn schuld. Dit is heel triest en we zijn volledig tegen dergelijke acties.

nu sorry Severguchin Justinus.

– Ik wil me verontschuldigen voor wat er gisteren is gebeurd. Hij zei in een verklaring uitgegeven door de Russische Motorsport Federatie, onder vermelding van: Wachter.

doorgaan:

– Ik weet dat het mijn schuld is. Ik weet dat ik dom ben en klaar om mijn straf op me te nemen, maar geloof me alsjeblieft als ik zeg dat ik het nazisme of het fascisme niet steun door dit gebaar te maken.

Severguchin reisde naar Ward in Portugal omdat het Zweedse team nauw samenwerkte met de Russische jeugdstal.

De International Motorsports Federation maakte maandag bekend een “onmiddellijk onderzoek” te zijn gestart naar het ongeval in Portugal. De vereniging schreef ook dat ze op korte termijn meer informatie zal geven.

READ  Taliban met persconferentie in Kabul: