Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Begrijp het probleem daarmee niet

MIDTSTUEN (Dagbladet): Een Facebook-bericht dat Clas Brede Bråthen postte na de val van Daniel Andre Tandy (27) deze winter heeft geleid tot terugslag. Hij verscheen op de hielen De zaak betreffende de sportief directeur van de schaatsbond.

Tanden werden in een kunstmatige coma geplaatst na de lelijke val in Planica op 25 maart. Vier dagen later plaatste Bråthen dit bericht op zijn Facebook-pagina:

“Daniel is wakker en heeft eerder vandaag met zijn vriendin en moeder gesproken. Het is moeilijk te beschrijven hoe opgelucht we waren.”

Zoals Dagbladet eerder schreef, Mensen van de Skivereniging moeten niet blij zijn met het feit dat het bericht niet eerst op de sociale media van de vereniging is geplaatst.

Eerste sprong: Daniel André Tandy springt eindelijk weer op ski’s na de gruwelijke val in Planica. Video: Privé / Andreas Siersland, Dagbladet. Verslaggever: Christian Monge.
Laat meer zien

– grappig

Tandy reageert.

– Ik heb dit bij me. Ik vind het een beetje grappig dat ze denken dat het niet oké is, zonder het mij of mijn familie te vragen. Het is heel interessant dat ze dat kunnen zeggen, zegt Tandy tegen Dagbladet, ik vind het grappig.

– Je bedoelt, zoals, zout en hun soortgenoten, hè?

– Ja, om een ​​basis te hebben om met zo’n brief te komen die ze hebben bedacht, moeten ze overleggen met hun familieleden en familieleden, als dit echt het geval is. Maar dat was helemaal niet het geval, zegt Tandy en vervolgt:

– Klass vroeg het aan mijn hele familie, en mijn hele familie vond dat hij dat moest doen, omdat hij een groter netwerk heeft en hij meer mensen kan bereiken. En natuurlijk wilden ze dat mensen wisten dat ik wakker was, en ik ook, dus ik begrijp het probleem daarmee niet helemaal.

READ  - Laat zien dat het kan - NRK Sport - Sportnieuws, uitslagen en uitzendschema

Hij heeft een volledig begrip

Het hoofd communicatie en samenleving van de Noorse Skivereniging, Espen Graf, schreef het volgende in een e-mail aan Dagbladet:

“Ik begrijp volledig dat Daniël het zo ziet. Hij en de familie beslissen hoe ze dergelijk nieuws willen verspreiden. We publiceren nooit iets zonder het met de behandelaar en de arts te verduidelijken.”

Graf vervolgt:

“Er werd op gewezen dat Claes Brady het tijdens de beoordeling in april op zijn profiel had geplaatst, maar er werd tijd besteed aan veel belangrijkere dingen terwijl we doormaakten wat er gebeurde. Onder andere het belang van de arts die alleen over medische aandoeningen praat in een dergelijke situatie hebben velen meegemaakt Sommige medewerkers hebben het moeilijk gehad, niet in de laatste plaats Klas Brady die er middenin zat, dus onze focus lag natuurlijk op het zorgen voor Daniel, zijn familie en zijn goede collega’s .”

Zal doorgaan met Båthen

Tande zegt dat Bråthens steun veel voor hem heeft betekend.

Zijn steun betekent veel voor mij. Ik ken Klass sinds ik 13-14 jaar oud was. Sinds de eerste keer dat ik een plek bemachtigde in wat later “Champions of Tomorrow” werd genoemd, heb ik veel met Clas te maken gehad. Hij vond altijd dat ik een goede snowboarder moest zijn en hij is een erg aardige vent om mee samen te werken en uitstapjes te maken.

De Bråthen-zaak was een sluier over de gewelvengemeenschap.

– Het is natuurlijk saai om te zien dat hij in de positie moet zijn waarin hij zich bevindt. Maar nogmaals, het is onze taak om te proberen er niet op te focussen, maar ons liever op schansspringen. We hebben daar in de loop der jaren veel op getraind, dus het ging heel goed. Maar het is niet leuk om in deze situatie naar iemand te kijken van wie je houdt.

READ  Felix schreef atletiekgeschiedenis met goud en zijn 11e Olympische medaille toen de Verenigde Staten de estafette wonnen - Dagsavisen

– Wat is uw mening over de situatie?

– Ik heb niet veel gedaan. Ik weet niet meer dan de man op straat, dus ik kwam niet tot een besluit. Ik hoop dat we door kunnen gaan met Klass.