Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Berg keert terug naar Glimt: – Het lijkt me nu de juiste keuze

Berg keert terug naar Glimt: – Het lijkt me nu de juiste keuze

Patrick Berg tekende voor de oude Bodo/Glimt Club. Het werd maandagavond gepresenteerd op een persconferentie in Bodo.

Patrick Berg wordt waarschijnlijk weer een Bodo/Glimt-speler. Foto: Terje Pedersen / NTB

De middenvelder kampte met weinig speeltijd bij French Lens. Nu is hij klaar om terug te keren naar Glimt. Berg tekende een contract voor vijf jaar.

Maandagavond vroeg arriveerde Berg op het vliegveld in zijn woonplaats. Daar werd hij geïnterviewd door een aantal media. Een paar uur later werd hij voorgesteld als de nieuwe Glimt-speler in Aspmyra.

– Het lijkt me nu de juiste keuze. Ik voel me opgewonden zoals ik me nog nooit eerder in mijn carrière heb gevoeld. Ik kijk er echt naar uit om met hem mee te gaan en ik kijk erg uit naar de eerste training morgen al”, zei Berg in een verklaring.

De 24-jarige is de zoon van Organ Berg en kleinzoon van Glimt-legende Harald Berg.

– Ik ben in het verleden op avontuur geweest met Glimt, maar als ik met Kjetil Knutsen praat en er zelf over nadenk, zie ik geen beperkingen in Glimt zoals ze hier zijn. Dat heb ik Kjetil ook verteld. Ik begrijp niet waarom Glimt het Europese topniveau niet kon halen. We moeten de juiste mensen in de club hebben, en die hebben we nu. Dat is wat mij aanspreekt, en dat is op dit moment het beste voor mij, zegt Berg.

Groeten van fans

De middenvelder gaf toe verschillende aanbiedingen te hebben ontvangen. Onlangs, op zondag, was hij in België. Over de keuze van Glimt zegt hij:

READ  Verdwaal niet met het jacht

– Het was een heel uitgebreide evaluatie. Er waren alternatieven, maar Glimt is zo aantrekkelijk voor mij in termen van voetbal dat ik het als de voor de hand liggende beste optie zie. Het is gewoon de beste kans om je als voetballer te ontwikkelen.

En op het vliegveld stonden maandagavond veel Glimt-fans te wachten op de oud-clubkampioen. De hoofdpersoon was zich ervan bewust dat hij haar enorm waardeerde.

“Ik miste Bodo, de mensen en wat mijn geboortestad vele jaren geleden was”, vertelde Berg aan de aanwezige media.

De 24-jarige voelt zich meteen klaar om zijn steentje bij te dragen op het veld.

– Berg zei dat ik meer opgewonden was dan ooit en weigerde dat terugkeren naar Bodo een tegenslag was.

erg duur

De lokale krant vernam maandagochtend Bodo nu Die Berg zat in het vliegtuig naar Bodo om een ​​overeenkomst te tekenen. later ook gegooid internetkrant En de VG Hij beweerde bronnen te hebben dat de overgang werkelijkheid zou worden.

Volgens rapporten zou de aankoopprijs in de buurt moeten komen van waarvoor Glimt hem heeft verkocht. In december vorig jaar werd Berg voor 40 miljoen NOK naar Lens gehaald. Terugkerend op dit niveau betekent dat de Noren hun transferrecord bij Eliteserien verbreken.

Glimt kocht onlangs de Deen Albert Grønbæk voor 25 miljoen NOK.

We doen geen uitspraken over de transferbedragen, zei de algemeen directeur van Glimt, Frod Thomassen, maandag op de persconferentie.

Hij beschreef de aankoop van Berg als een verandering van tempo, terwijl hij benadrukte hoe belangrijk het is om de club financieel gezond te beheren.

READ  NTS is de chip waarmee SalMar Mowi als marktleider kan uitdagen

Deel in Europees succes

Berg speelde 168 wedstrijden met de in het geel geklede speler voordat hij na een succesvol seizoen vorig jaar prof werd in de Franse competitie. Er was weinig speeltijd voor North die 341 minuten scoorde, verdeeld over 19 wedstrijden.

Dit najaar speelt Bodo/Glimt groepswedstrijden in de Europa League, nadat het zich heeft aangemeld bij een aantrekkelijke groep met Premier League-club Arsenal, de Nederlandse club PSV Eindhoven en het Zwitserse Zürich.

Patrick Berg was nauw betrokken bij Glimt’s overstuur voor Europa door vorig jaar in de Conference League-play-offs te spelen. Tegen die tijd hadden ze de Italiaanse grote club Roma thuis met 6-1 verslagen en met 2-2 geëindigd.

Berg werd voorafgaand aan de play-offs van de club verkocht. Glimt ging in de kwartfinales naar Rome.