Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Berichten van lezers, gezondheid en zorg | Antwoord aan de burgemeester


Brief van de lezer Dit is een discussiepost, geschreven door een externe bijdrager. De publicatie verwoordt de standpunten van de auteur.

Hallo! Dat komt de burgemeester naar voren na een bericht dat ik in de krant las over het gebrek aan gezondheid en zorg van mensen.

Ik ben een 27-jarige vrouw en heb hier in de gemeente Sonndal een opleiding tot gezondheidsprofessional gevolgd tot juni 2021, toen ik geslaagd was voor mijn handelsexamen en nu bekwaam ben. Hier was er geen aanbod om vervanger of vaste medewerker te worden, dus moest ik bij andere gemeenten solliciteren.

Nu werk ik 64% van de nacht regelmatig in de gemeente Tingfull en heb ik het erg naar mijn zin, dit zijn 28 diensten verdeeld over een 12 weken dienst, wat betekent dat ik een goede vrije tijd heb. Ik heb er daarom voor gekozen om een ​​open sollicitatie in te dienen bij het Hoofd Zorg en Gezondheid, zodat ik als vervanger zelfs een junior vaste aanstelling mag bekleden, zolang deze is voorbereid op basis van de functie die ik nu heb.

Ik kreeg helemaal geen reactie. Hoe kom je in de krant om te zeggen dat je echt worstelt en je best doet om mensen te krijgen als ze onbeantwoord blijven terwijl de professionals hier een baan proberen te krijgen? Ik realiseer me dat ik alleen niet genoeg ben om de werkgelegenheidscrisis te dekken, maar ik kan me afvragen of ik de enige ben die niet reageert wanneer u zich beschikbaar stelt aan uw woongemeente.

READ  Ruimtevlucht, Wetenschap/Tech | Astronauten op weg naar China's nieuwe ruimtestation

Misschien moet je zorgen voor degenen die in de gemeente wonen en om de een of andere reden dit carrièrepad hebben gekozen.

Wat betreft een gezondheidsprofessional, zeer provocerend.