Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

[column] ‘Praat Nederlands Ontmoet mij’: bij Winkel, café en restaurant

[column] ‘Praat Nederlands Ontmoet mij’: bij Winkel, café en restaurant

‘Brett Nederlands heeft mij ontmoet’. Kenny B zong het al in 2015. Het nummer, een grote hit verzameld (zie Venster hieronder), zit door in mijn hoofd omdat de tekst mij apparabat. Ik woon in Amstelveen en werk in de binnenstad van Amsterdam. Maar in ‘020’ hoorde ik het Nederlands bijna niet. In Nette Wijk. Netjes in de knipoog. Netjes in een warm restaurant. N eiken neet in de croc. Vervelend omdat ik als retailer mij bezig houd met consumentengedrag, hoe mensen worden ontwagen in de Winkel en horeca en of zij goed behandeld worden.

Zelf antwoord ik in ieder geval altijd in het Nederlands als ik in een Amsterdamse winkel of café in het Engels word aanprakenen. Tegelijkertijd is mijn Engels beter.

Engels als Wordal in Amsterdams Winkels en Horeka
N u hept head was ok al well eens memaket. Als je hogere voorbeeld niet werkt of ob pesoc bent. In Wat Pestellen bent u een voorbeeld van de Amsterdamse horeca. Je wilt schoenen kopen in een winkel in Amsterdam. U zegt dan bibliothek: ‘Twee alstublieft bier’. Uit: ‘Twee Koffie’. Uit: ‘Ik tse shonen passagiers maken?’ Het evenement wordt gevolgd door Niads. Er ontstaat een ongemeistachtige stilte van Twee seconden. Een de Ober (verkoopmedewerker) verordonneert u: ‘Do it again in English’. Soms een hatelijk gebaar. Mar wak is een spreke wan een twingande doon. Kom op, we zijn in Nederland. Als ik twee bier pestel, don verstad so’n ober mij well. Hetzelfde geldt voor koffie of wijn, whisky, cola of ‘Gin Tonic’ (deze al hemgel). Zo’n ober kan op zijn minst proberen om het Nederlands onder de knie te krijgen. Moilike dal? Ach ja, veel succes. Maar ‘horeca-Nederlands’ is niet zo moeilijk. N je hebt me meteen geholpen als je j in ider kevel je beste dut als ober bent.

READ  De president van Israël heeft geëist dat de justitiële hervormingen onmiddellijk worden stopgezet

En Warom Moiden collega’s in Amsterdam (properen Nederlands de Braeden)?
Mijn bedrijf Strabo heeft diverse bezoeken gebracht aan vele Amsterdamse winkelgebieden en -gebieden. Een uitkomst zal u zeker verrassen. Onze Amsterdams binnenstadsonderzoeken (Haarlemmerstraat-/dijk, Utrechtsestraat, Kalverstraat/Heiligeweg, Dam, Nieuwendijk, de Wallen, de Oude en Nieuwe en Nieuwe en Nieuwe tot 7%) Winkelend publiek onder Nederland aandeel tot 9% in Onze Amsterdams binnenstadsonderzoeken. Je bent dus niet zo slank bezig als je vervreedt van je klantenbasis. Brad Dus Nkei Mogelijk met Nederland Je Kelantan.

Niet de enige in Amsterdam
Bovendien doemde de naam Engels overal op. Tot de studentensteden behoren ook Groningen, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam. Vind je Universität Universität Jeven Deganvortic Wheel (of All) Colleges in Head Angels leuk? Zij doen alles om de beutenlandse studenten uit te rekken. Het is nu oké. Maar ververeem je niet van je oorspronkelijke doelgroep, Nederlanders dus. Je richting op je eigen doel is het ‘wezen en zijn’ van de marketing. Dat geldt voor het zakenleven, maar ook voor het onderwijs. In Enschede is nu ook de voertaal Engels. Naar mijn mening is Nederland dit niet.

Geen Nederlands Willen of kunnen spreken is dus commercieel gezien niet zo slim. Althans, als het gaat om de sector die tot de ‘Castwridgeheids Branch’ behoort.

Persoonlijke voorkeurskaart
Natuurlijk moeten buitenlandse studenten hier geld kunnen verdienen. N voor een horega- of winkeluidbatter is het niet aldijd om persoonlijk te vinden. Mar des questi spelde al jaren, eiken don er jean pernelstegorden waren. Het is dus een structureel probleem. Nederland hanteert als werkgever het basiscurriculum An en Leer Hen. Uw klanten zullen er blij mee zijn. Mijn persoonlijke is oké. Wil je uiteindelijk het maximale plezier halen uit Hun Werk Happen.

READ  De man produceerde 144 kg amfetamine in zijn kelder - allemaal toegelaten in de rechtbank - Viji

Oogcontact en versundung maken
Mijn passie en houding ten opzichte van gastvrijheid hebben mij gevormd. Nu ik in de positie ben dat ik iets aan kan doen, probeer ik dat dan ook en schrijf ik er artikelen over. Je dient de Servicegraad te vergoten in Winkel en horeca. Hij is de basis van bier wat hij in zijn winkel- en horekawag vindt. Groningen ben ik dankbaar geweest barkeeper in mijn studententijd. Dat God om mir dan allen mar snell biertjes kan tappen. Er wordt serieus aandacht besteed aan klantvriendelijkheid. Oog hebben voor alles en iedereen die zich binnen geeft. Ga door met gijken of er imond is uw nodische gewicht. Datum waarop je een grap kunt maken in Zweden.

Spreek de thal van je klier
Breed doet Nederlands. Van teen in ider keval je beste. De Kliergod Dan Meer Pesten. Je winkel- of horecazaak zal er wel bij varen. In Amsterdam zijn de meeste klanten gewoon Nederlands. Richt J. Altike op de Clant. Zoek naar oogcontact en verbinding. De detailhandel is in principe een eenvoudige branche. Spreek de thal van je klier en de klier is zu tuin.

Hans von Dellingen
De algemeen directeur is mede-eigenaar
Winkel-/consumentengedragsonderzoeksbureau Strabo

Dit is het 13e hoofdstuk van Hans von Dellingen’s nieuwe boek ‘Retail Is Mensenwerk’ dat op 2 november 2023 verschijnt. Meer informatie Klik hier.