Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Daniel Hansen Masvik wil studenten aannemen

Noorse studentenorganisatie

Ik denk dat ik een bekwame en ervaren politieke student ben, zegt Daniel Hansen Masvik. Doe mee aan de strijd om een ​​leidende positie in de Noorse studentenorganisatie.

Op 14 maart is de deadline om te solliciteren naar een voltijdbaan bij de Noorse Studentenorganisatie (NSO) verstreken. De volgende dag kondigde Daniel Hansen Masvik aan Khrono aan dat hij het kamp wilde hosten – en dus de strijd wilde aangaan Met Jonas Auckland

Ik vind het belangrijk om de organisatie haar werk te laten doen, ik had geen goede reden om mijn kandidatuur vroegtijdig bekend te maken, zegt Masvik.

zij hebben Record vorig jaar ook, Mannen Trek eraan

– Dit jaar ga ik er helemaal voor. Zoals ik vorig jaar al zei, trok ik me terug omdat de overgang van lerarenopleiding naar politicologie veeleisender was dan ik had gedacht. Masvik zegt dat ik de nationale bijeenkomst dit jaar zal laten beslissen wie het kamp zal organiseren.

Duidelijke spraak

De 25-jarige is sinds twee jaar lid van de Centrale Raad van NSO. Hij is ook onze leider van het studentenparlement aan de Universiteit van Tromsø, Norwegian Arctic University.

Wat is het verschil tussen jou en je tegenstander, Jonas Oakland?

Ik heb al mijn studietijd in het Noorden doorgebracht, dus ik ken gedecentraliseerd onderwijs. “Ik begon te studeren aan Hammerfest, met de video-uitzending”, zegt Masvik.

Ik heb ook een hardere toespraak, een met impact. Hij voegt eraan toe dat ik uit Noord-Noorwegen kom.

En Masvik is duidelijk: als hij leider wordt in NSO, accepteert hij niet dat studenten een crisispakket in de vorm van een lening krijgen aangeboden. Evenmin is hij het ermee eens dat een van de huidige NSO-werkcommissies heeft geproduceerd, zoals Jonge conditieIndra-transcriptie.

Waar ben je bang voor dat de gastheer zou onderhandelen?

Er is nu studentenondersteuning van 1,5 c en 3000 studentenhuisvesting. Het kunnen er geen 2.500 of 2.000 zijn, zegt Masvik.

Ze vallen niet tussen twee stoelen, maar ze vallen wel van de tafel en de kamer uit

Daniel Hansen Masvik

In de nasleep van de eerste verjaardag van de pandemie vertelde de minister van Onderzoek en Hoger Onderwijs, Henrik Achim, aan Chrono dat vorig jaar studenten extra leningen hadden gekregen. Het is het stomste dat hij heeft gedaan tijdens een pandemie​ In het crisispakket dat deze winter kwam, zat onder meer extra geld Maatregelen gericht op studenten in studentenorganisaties

– Ik wil het geld dat nu binnen is gekomen groeten. Maar ze komen niet ten goede aan eerstejaarsstudenten. Het is belangrijk om deze groep te zien. Masvik vertelt enthousiast dat ze niet tussen twee stoelen vallen, maar van de tafel vallen en de kamer uit.

Je werkt samen met de organisatie

Met de parlementsverkiezingen en de pandemie is het misschien voldoende om je vingers gekruist te krijgen over een studentenleider. Maar Masvik wil ook iets doen met het NSO zelf.

Ik bedoel, ik ben een bekwame en ervaren politieke student. Masvik zegt dat ik een goede kennis heb van NSO, en ik denk dat ik de juiste persoon ben om NSO op een goed pad uit de pandemie te krijgen.

Het verwijst naar rekrutering en organisatie, er wordt onder andere van uitgegaan dat de rollen van verschillende commissies beter moeten worden verduidelijkt.

Ik wil dat iemand zegt: “Ik heb zitting in de NSO Centrale Raad. Het was echt gaaf, dus ik raad het aan. ‘ Nu zit ik daar al een paar jaar en zie ik de behoefte om verwachtingen helder te krijgen.

Advertenties

Worden meegedeeld
Over het laatste nieuws

Download de Khrono-app en ontvang notificaties van het belangrijkste nieuws – zowel nationaal als bij jou in de buurt

Velen hebben een site op het hek

De kandidaat voor verkiezing voor de verschillende fulltime functies bij het NSO wordt op 18 maart bekend gemaakt. Masvik zegt blij te zijn dat er nu concurrentie lijkt te zijn voor meer posities.

Hetzelfde is Nikolai Kloppo. Leidt de verkiezingscommissie en heeft dit eerder gezegd Ze vreest dat het dit jaar moeilijk zal worden om de functie in te vullen

Kandidaten zijn nu kandidaat voor iedereen op één na, zegt Klæboe, en er zal meer concurrentie zijn voor meer functies.

Dit is erg belangrijk en het laat zien dat de organisatie dit trauma heeft doorstaan, zegt Klæboe.

Maar, zoals Khrono schrijft, kandidaten schreven zich laat in voor een pandemievrij jaar.

– Meer mensen hebben genoeg stoelen op het hek, ja. Het hoeft niet de dialoog te zijn die normaal plaatsvindt. Voormalige werknemers hebben misschien samen over meer strategieën gesproken, en het ziet er nu naar uit dat velen de deadline voor nominatie hebben gehaald, zegt Klæboe.

READ  Mattis over paranoia veiligheidsconferentie: - Tijd om naar Nederland te kijken?