Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Dappere Haaland voor het Super Duel: – Hij is de beste middenvelder

Bekijk de persconferentie in het videovenster hierboven!

Ik ben echt voor niemand bang, zegt Erling Braut Haaland.

De Noorse superster Dortmund-spits ontmoet de Nederlandse en Liverpool-ster Virgil van Dijk woensdagavond in de WK-kwalificaties in het Olival Stadium.

– Ik denk dat hij de beste middenvelder is. Ik denk dat maar weinig anderen in de zaal dat met me eens zijn. Het is snel, krachtig en slim “slecht”, en er zijn drie belangrijke dingen die je zou moeten hebben. Ik speelde twee keer tegen hem, zegt Haaland.

– Je zei dat het de beste was die ik ooit heb ontmoet. Haaland zegt dat hij een goede speler is, dus we moeten proberen om hem heen te spelen.

De toenmalige RB Salzburg-spits Haaland ontmoette Van Dijk twee keer in het najaar van 2019. Jærbuen vindt dat hij sindsdien veel verbeterd is.

Vorige ontmoeting: Erling Braut Haaland (rechts) ontmoette Virgil van Dijk (links) tweemaal in het najaar van 2019. Op de achtergrond Joe Gomez. Foto: Jasmine Walter / BILDBYRÅN

– Ik verbeterde in scoren, hoewel ik ook veel scoorde in Salzburg. Ik word groter, sneller, slimmer en beter in het afmaken van de competitie, maar ik heb nog veel te doen, en dat is prima, want dan kan ik zoveel beter zijn. Hij (Van Dyck) heeft dat ook. Mensen evolueren voortdurend. Het is een Nederlands team vol andere sterren, maar het is de beste die er is. Ik kijk er naar uit hem te ontmoeten, maar het is nog steeds geweldig om te spelen, ben je daar? zegt Haaland met een glimlach.

Van Dijk trad in oktober vorig jaar toe tot zijn eerste nationale elftal na een zware knieblessure. Hij speelde dit seizoen tot nu toe drie wedstrijden voor Liverpool.

– Ik denk niet dat het veel uitmaakt wie de tegenstander is op het juiste moment in het juiste stadium, dus we praten niet veel over Van Dijk. Ik heb Van Dijk in ieder geval niet veel genoemd, zegt bondscoach Stoll Solbachen.

Haaland verwacht dat Nederland woensdagavond veel balbezit zal hebben.

We moeten een geweldige wedstrijd spelen, goed verdedigen, kansen creëren en de bal behouden. Haaland zegt dat hij belangrijk is op dit niveau.

Woensdag 20.00 uur: Bekijk de wedstrijd Noorwegen-Nederland op TV 2 en TV 2 Play.

READ  De Gea tegen het garnizoen: - Ga gewoon!