Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

De doelman van Sola kwam twee keer vast te zitten in een lift – Dagassavisen

van wie: Renka Duijndam (25)

watKeeper bij Sula en het Nederlands handbalteam.

Waarom: Onlangs terug na EK en klaar om het seizoen weer te beginnen met Sola.

– Het seizoen begint nu weer met Sola – Wat zijn de kansen voor de Vipers?

– Ik denk dat iedereen die het Noorse handbal volgt zijn plaats aan tafel kent. Ze zijn natuurlijk grote favorieten, maar we hebben een goed gevoel in het team. We lijken goed hersteld te zijn van de breuk en de grip is goed. Nu gaan we alles geven. We hebben niets te verliezen. We gaan in ieder geval ons best doen.

– Hoe vaak van de 100 wint Sola van een team als de Vipers?

– Dit is een heel moeilijke vraag! Neig ze vaak naar de overwinning, maar ik weet het niet.

Hoe is het team na zo’n lange pauze?

– De andere meisjes speelden een trainingswedstrijd toen Kristina Novak en ik bij de Europese Commissie waren. Toen hadden we nu een wedstrijd tegen Larvik. Ik voelde dat het gemakkelijk was om er weer naar terug te gaan.

– Dan ontmoet je Roxa Gran Canaria in de Europa Cup-kwalificatiewedstrijden na de Vipers – Hoe belangrijk is het om de groepsfase te bereiken?

– Ik denk dat het heel goed zou zijn als we met ons meegaan. Zo’n toernooi is anders dan de Noorse competitie. Het geeft iets extra’s. De Europa Cup is een geweldige ervaring en de wedstrijden zijn goed. Ik denk dat we een goede kans maken om de groepsfase te bereiken.

READ  Nederland redde hun droom WK-start met twee late goals

– Heb je onlangs deelgenomen aan EK, maar weinig kunnen spelen?

– Ik heb laten zien dat ik als tweede doelman het kampioenschap ben ingegaan. Elke keer dat onze eerste keeper niet op haar gebruikelijke niveau was, kreeg ze kansen, maar meestal waren ze goed.

Is het echt mogelijk voor Sola om het succes van vorig jaar voort te zetten zonder Camilla Hierem te dragen?

– Ze staat niet ver van het team, maar ze staat dicht bij ons en deelt haar ervaringen met ons vanaf de bank. Zelfs als je niet op het veld komt, denk ik dat de kans groot is. Aan het begin van het seizoen waren we niet stabiel. We waren thuis prima, maar worstelden weg. De hoop is dat we zelfs zonder dat we stabieler zullen zijn. Dan kan het goed zijn.

– Wat bracht je ertoe om naar Noorwegen en Sula te verhuizen om te handballen?

– Sinds december vorig jaar zit ik helemaal zonder handballen. In april van dit jaar keerde het verlangen terug. Ik heb eerder in Duitsland gespeeld, maar daar wil ik niet meer spelen. Ik was voor het grootste deel extravert en zei tegen mijn agent om rond te kijken. Daarna sprak ik met Sula’s coach Stephen Stejavec. Ik vond zijn plannen meteen leuk en dat ze zouden draaien om jonge spelers.

– Wat vind je van Noorwegen?

– Hou van haar! De mensen zijn hier geweldig en doen altijd hun uiterste best om me te helpen. Ik ben de enige niet-Noorse speler in Sola – dus ik heb natuurlijk een beetje moeite om te begrijpen wat andere mensen zeggen als het in het Noors is. Dus ik hou van de natuur hier.

READ  "Beyond Sleep" werd gekozen als openingsfilm

– Is het niet makkelijk om heel snel Noors te leren als je uit Nederland komt?

– Ik begrijp veel van de geschreven teksten, maar het klinkt alsof je hier een beetje met het accent zingt! Dan kan ik de woorden niet horen. Het is een soort zeldzaam geluid in het oor.

Wat zijn je interesses buiten handbal?

– Ik hou van veel verschillende dingen. Bordspellen zijn een groot ding, maar ik ben zo competitief dat maar heel weinig mensen het leuk vinden om met mij te spelen. Dan heb ik een hondje dat de tijd doorbrengt. En natuurlijk de familie.

– Wat maakt je blij?

– min of meer hetzelfde als het antwoord op de laatste vraag. En handbal natuurlijk.

Wat is het boek dat het meest voor jou betekent?

Ik las onlangs “De keuze” van Edith Egger. Ze overleefde Auschwitz, werd psychiater – en gebruikte de ervaring en geleerde lessen om anderen te helpen. Het gaat erom dat je altijd een keuze hebt.

– Wat vind je het vervelendst aan jezelf?

– Het zal nooit goed genoeg zijn. Ik moet altijd beter worden.

– Wat doe je als je poept?

– Het hangt ervan af hoe lang we vakantie hebben. Als er een dag zou zijn, zou het een bank en een film zijn. Als er iets langer is, ben ik dol op reizen. Dan moet er zon en warmte in het spel zijn!

Iets waar je spijt van hebt?

Ik ben niet het type dat veel spijt heeft. Zelfs als je iets stoms doet, kun je ervan leren.

READ  De Noorse coproductie begon met de opening van het Filmfestival Rotterdam

– Waar zou je voor of tegen op een demonstratietrein gaan?

mensenrechten of kindermishandeling. Ik weet niet hoe er nu in Noorwegen over wordt gesproken, maar het Balenciaga-schandaal heeft me er echt bij betrokken.

Wie was je jeugdheld?

– Natuurlijk mijn ouders!

Met wie sta jij het liefst in de lift?

– Je wilt gewoon niet in deze situatie terechtkomen! Het is me al twee keer in mijn leven overkomen. Het antwoord is vrij duidelijk dat ik daar niet met iemand anders wil staan. Ik heb met zeven of acht mensen 35-40 minuten tegelijk rondgehangen. Anderen nemen al je lucht in beslag. Het is een complete crunch na slechts tien minuten!