Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

De luchtvaartmaatschappij zal de passagiers voor vertrek wegen.  Noorse bedrijven sluiten niet uit om dezelfde stap te nemen.

De luchtvaartmaatschappij zal de passagiers voor vertrek wegen. Noorse bedrijven sluiten niet uit om dezelfde stap te nemen.

Voor het tweede jaar op rij is Air New Zealand begonnen met het wegen van passagiers voor vertrek. Wideroe zegt dat de verhuizing “interessant” is.

Heb jij je summerbody op orde? De verhuizing van Air New Zealand kan u verder brengen.

Je hoeft straks geen astroloog meer te zijn om een ​​Weegschaal op straat te spotten. Tenminste niet als je met Air New Zealand vliegt.

Dinsdag Het bedrijf kondigde aan Ze zullen van hun passagiers eisen dat ze zich wegen voor internationale vluchten. Zo komen ze erachter hoeveel de gemiddelde passagier op een vlucht weegt. Op de lange termijn moet het het bedrijf in staat stellen om efficiënter om te gaan met brandstof in vluchten.

Maar adem in (en laat uit) je maag: het is volledig vrijwillig, zegt het bedrijf, om jezelf te wegen. De meter wordt ook aan niemand getoond en aan u als passagier gekoppeld.

“We wegen alles aan boord, van vracht tot maaltijden tot bagage”, schreef het bedrijf in een persbericht. Ze bieden ook geruststellende woorden aan passagiers:

“We weten dat op de weegschaal stappen intimiderend kan zijn”, schreven ze. En ze voegen eraan toe: “Niemand kan je gewicht zien, zelfs wij niet!”

In eerste instantie geldt de maatregel alleen voor passagiers die internationaal reizen vanaf OaklandOaklandDe grootste stad van Nieuw-Zeeland. luchthaven tot 2 juli. Maar kan deze actie van de grond komen? En zo ja, bereikt het Gardermoen Street? Norwegian Airlines houdt de deuren open.

Er is niet alleen een check-in, maar ook een check-in als u invliegt en internationaal vliegt met Air New Zealand vanaf de luchthaven van Auckland.

Wideroe: “Hij heeft iets”

– We hebben geen plannen om onze passagiers te wegen, stelt Katarina Sully, de communicatiedirecteur van Widerøe.

READ  Ik reed in de E6 met een nachtkastje in de voorruit: - niet het ziekste dat ik heb gezien

Maar:

– We kunnen echter niet uitsluiten dat er in de toekomst iets zal gebeuren.

Omdat de analogie van Air New Zealand wel wat heeft, zegt Soule. “Daar bestaat geen twijfel over”, voegt ze eraan toe. Want in het vliegtuig draait alles om gewicht en balans, zowel in de cabine als in de brandstoftank. Daarom is dit zo’n interessante procedure, zegt u.

De focus ligt hier op het totale gewicht, niet op het gewicht van de individuele passagier. Als je langere afstanden gaat afleggen, heb je meer brandstof nodig, zegt Sully.

Tegenwoordig moeten alle passagiers de gegevens invullen, of ze nu man of vrouw zijn. de reden? Zo kan de luchtvaartmaatschappij uw gewicht berekenen met behulp van gestandaardiseerde formulieren. Zo kunnen ze beter berekenen hoeveel brandstof ze mee kunnen nemen.

Zoals typisch is in de luchtvaartindustrie, zet Solli een show neer: wanneer Widerøe rechtstreeks tussen Oslo en Lofoten vliegt, vliegt het met zijn kleinste vliegtuig met 39 zitplaatsen. Daarna hebben ze twee stoelen uitgesneden voor de verkoop.

– We doen het zodat we extra brandstof kunnen tanken, zegt Solli.

We moeten naar Wideroe. Wat vindt de Noor?

Norwegian kiest voor een meer traditionele benadering

– Het is een onconventionele klimaatmaatregel, zegt communicatieadviseur Anna-Lena Nordling in het Noors.

Een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van het land zegt dat het geen plannen heeft om passagiers te verplichten om op de weegschaal te stappen voordat ze opstijgen. Maar Nordling voegt er ook aan toe dat ze “nooit iets kunnen uitsluiten”.

Zo’n plan hebben we niet. Er zijn nog andere dingen waar we naar kijken als het gaat om het verminderen van emissies en het besparen van brandstof. Als het op gewicht aankomt, vragen we mensen graag om lichter in te pakken en na te denken over wat ze meenemen, zegt ze.

READ  Het aantal vermiste personen in Miami stijgt

Andere luchtvaartmaatschappijen hebben creatiever nagedacht over het verminderen van gewicht en het besparen van brandstof en andere materialen.

Vraag de passagiers om hun blaas te legen

Onder meer Air New Zealand woog vorig jaar ook haar passagiers, maar dan alleen op vluchten binnen het land. In een andere eilandnatie in de Stille Oceaan is een nog exotischere stap gezet.

In 2009 eiste Japan Airlines All Nippon Airways (ANA) dat alle passagiers naar het toilet moesten voordat ze aan boord van een vliegtuig gingen. Het moet het vliegtuig lichter maken en het brandstofverbruik verlagen. Amerikaans abc Bereken het: de urineblaas kan tussen de 4 en 500 ml vocht bevatten. Dit betekent een goed gewicht van een halve kilo. Met 216 passagiers aan boord van een Boeing 767 kan een gedeelde urine meer dan 100 kilogram wegen.

Er zijn ook andere manieren aangekondigd om beter te controleren wat er in en uit het vliegtuig gaat.

Vorig jaar werd bekend dat vliegtuigbouwer Airbus gaat opereren Tel zoekopdrachten dobe Voor passagiers op hun nieuwste vliegtuig. Volgens het bedrijf weet het wanneer zeep en toiletpapier moeten worden bijgevuld.

Geschreven in januari Atlantische Oceaan Dat het Amerikaanse volksgezondheidsinstituut, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), afvalwater van vliegtuigen wil analyseren. de reden? Zoek uit of er nieuwe soorten coronavirus onder de passagiers schuilen.