Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

De moeder van de ster ontkende zichzelf niet toen ze de leider van Real Madrid zag:

Asensio vertelt het ontroerende verhaal van TV 2 tijdens de mediadag van Real Madrid voorafgaand aan de Champions League-finale van zaterdag tegen Liverpool.

Het verhaal dat elke dag met regelmatige tussenpozen opduikt dat Ascenzio de afgelopen jaren in grote toernooien heeft gespeeld.

Wanneer hij en zijn Nederlandse moeder Maria Willemson de aanvoerder van Real Madrid, Florentino Perez, ontmoeten op Mallorca, glimlacht het team, dat dit seizoen 12 doelpunten voor het team heeft gemaakt, terwijl het de TV2-gang oppakt.

– Ik kom uit Mallorca. Florentino reisde vaak met zijn gezin naar de haven, zegt Asencio.

– Ik ging naar de haven en genoot van het kijken naar de boten. Op een dag zagen we Florentino en zijn boot in de haven, zegt hij.

Kom met wilde profetie

Dat was in 2004. Asencio is acht jaar en heeft een Nederlandse moeder en een Spaanse vader.

– Mijn moeder is heel spontaan. Ze vroeg of ze met me op de foto mocht. Ik schaamde me zo, vertelde hij aan TV2 en lachte.

Perez accepteerde de foto. Het was misschien een groot teken, maar mama’s boodschap aan de leider van Real Madrid springt er echt uit.

‘Op een dag zul je voor mijn zoon tekenen,’ zei ze tegen hem, en Asencio vervolgde:

– Zo was het. Dit is een heel mooi en bijzonder verhaal. Dit is een fortuin, want in feite was hij degene die mij als president heeft aangemeld. Sindsdien is het een mooi verhaal bij Real Madrid.

De 20-jarige Asensio werd in augustus 2016 door Florentino Perez benoemd tot nieuwe speler van Real Madrid. Toen vertelde de president hetzelfde verhaal:

READ  - Ik speel een mentaal spel

– Je ouders hebben me 12 jaar geleden op Mallorca ontmoet. “Leider, dit is onze zoon Marco, die ooit voor Real Madrid zal spelen.” Real Madrid heeft jou gekozen als onderdeel van de geschiedenis van de club, en je hebt ook voor Real Madrid gekozen.

Trots: Marco Asensio tijdens zijn presentatie als speler van Real Madrid in 2016. Foto: Francisco Seco

Kapot gegaan

Toen hij zijn dankwoord hield als de nieuwe speler van Real Madrid, kon Asencio zijn tranen niet bedwingen.

“Tot slot wil ik mijn vader, mijn broer, Horacio (de agent) bedanken”, zei Asencio terwijl zijn stem brak.

– En mijn moeder, hij wist het niet voordat hij in tranen uitbarstte.

Er klonk applaus en gejuich door het hele stadion.

– Mijn moeder, die mij altijd van bovenaf ondersteunde, maakte Asencio af en kreeg steun op de schouder van Florentino Perez.

Maria Willemsen stierf in 2011 aan kanker toen Asensio 15 jaar oud was, en Asencio is altijd de reden geweest om haar visie op de lucht te vieren door met twee vingers naar haar doelen te wijzen.

– Het is moeilijk. Asencio vertelt aan TV2 hoe het was om een ​​droom te leven zonder zijn moeder aan zijn zijde.

Onzekere toekomst

– Ik heb veel titels gewonnen sinds ik hier kwam, dit is mijn derde Champions League-finale en ik kan mijn derde Champions League-trofee winnen. “Het is een goed jaar geweest voor het Real Madrid-team en de fans kunnen trots zijn en ik zal proberen het logo op mijn borst te houden zolang ik hier ben”, zegt hij.

Het verhaal kan tot een einde komen. Want ook al heeft hij zijn statistisch beste seizoen in het tenue van Real Madrid afgeleverd, het is niet zeker of Asensio deel gaat uitmaken van toekomstige plannen.

Hij heeft nog maar een contract voor een jaar en zegt nog niet met de club over de verlenging te hebben gesproken. Veel clubs, waaronder de Premier League, zijn aangesloten bij de spectaculaire linksbenige man.

Maar voordat de toekomst in het geding komt, zal Marco Asencio Willemson opnieuw proberen zijn moeder te verheerlijken.