Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

De oudste dinosaurus werd gevonden in Afrika

De oudste dinosaurus werd gevonden in Afrika

Wetenschappers hebben de overblijfselen van de oudste dinosaurus in Afrika ontdekt. In Zimbabwe is een dinosaurus van het type Mbiresaurus raathi ontdekt.

Deze dinosaurus, die 230 miljoen jaar geleden leefde, was ongeveer een meter lang en liep op vier poten, maar liep op twee poten. De dinosaurus woog ongeveer 30 kilogram, had een lange nek, een kleine kop en gekartelde bladvormige tanden.

Mpirisaurus was een van de voorouders van sauropod-dinosaurussen, waaronder Brontosaurus en Diplodocus.

de bevindingen: Onderzoekers van de Universiteit van Southampton concludeerden in augustus dat dit botten zijn van een voorheen onbekende dinosaurus. Verslaggever: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Foto: Universiteit van Southampton.
Laat meer zien

in het museum

Het skelet is nu bijna klaar, Volgens de BBCIn een museum in Bulawayo, Zimbabwe. Het fossiel werd gevonden tijdens een opgraving in 2017.

Fossielen uit het Trias, dat 250 miljoen jaar geleden begon en 200 miljoen jaar geleden eindigde, zijn zeldzaam. In het verleden werden dergelijke fossielen gevonden in Zuid-Amerika en India. Nu wordt het gevonden in Zimbabwe.

De ontdekking zal naar verwachting nieuwe kennis opleveren over de evolutie en migratie van vroege dinosauriërs. 200 miljoen jaar geleden was de wereld één continent.

Op dat moment lag Zimbabwe op dezelfde breedtegraad als India en Zuid-Amerika in het gigantische subcontinent Pangea.

In die tijd was het huidige Zimbabwe vochtig en had het een overvloedige vegetatie.

Hoe het eruit zag: De erfelijke Meperisaurus-dinosaurus liep op twee poten en was ongeveer een meter lang. Foto: Andrei Atoshin/Virginia Tech
Laat meer zien

Het laat zien dat dinosauriërs niet over de hele wereld leefden, maar dat ze beperkt leken te zijn tot één specifieke regio in het uiterste zuiden, met wat nu Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en India is, Christopher Griffin van Yale University, een van de onderzoekers achter het project, vertelt de BBC.

Benen houden het vol

Deze ontdekking is de oudste die ooit in Afrika is gevonden.

De Amber werd opgegraven in de Zambezi-vallei. Griffin deed deze ontdekking tijdens de tweede dag van de expeditie. Ontdek het dijbeen van een dinosaurus die uit de grond steekt.

Graaf er omheen en ontdek het heupbeen.

– Ik bleef graven en kreeg hulp van verschillende teamleden. Griffin voegt eraan toe dat we bijna het hele skelet hebben kunnen onthullen nieuwe wereld.

De rots waarin het fossiel werd gevonden, wordt verondersteld een riviersediment te zijn en de Mperisaurus-dinosaurus is mogelijk begraven onder de vloed.

READ  Ik kreeg de ene artistieke schok na de andere