Niemand heeft de Chinese minister van Defensie al een maand gezien. Nu vraagt de wereld zich af waar Li Changfu (65 jaar oud) zou kunnen zijn.
- De Chinese minister van Defensie, Li Changfu, is al bijna een maand niet verschenen en er is geen officiële verklaring voor zijn afwezigheid.
- Verschillende geplande bijeenkomsten met buitenlandse defensiefunctionarissen zijn geannuleerd en de status van toekomstige bijeenkomsten is onzeker.
- De verdwijning van de minister van Defensie volgt ook op de onverklaarbare afwezigheid van de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Chen Gang.
- Onderzoeker Hans-Jürgen Jasmer denkt dat de verdwijningen verband kunnen houden met de voortdurende anti-corruptiecampagne van China.
Het is bijna een maand geleden dat het publiek de Chinese minister van Defensie Li Changfu (65) voor het laatst zag. Eind augustus werd hij voor het laatst gezien.
Maar er is nog steeds geen officiële verklaring over wat er met de minister kan zijn gebeurd.
Op een persconferentie op het ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde Mao’s woordvoerder maandag een vraag over de minister te beantwoorden en zei dat de zaak “geen diplomatieke kwestie” was, aldus rapporten. voogd.
Maar verschillende geplande bijeenkomsten tussen Li en buitenlandse defensiefunctionarissen zijn al geannuleerd, en de status van toekomstige bijeenkomsten is onzeker geworden.
Want waar is de minister van Defensie?
Nog meer verdwijningen
Wat velen beangstigt, is dat hij niet de eerste van de vertrouwde functionarissen van president Xi Jinping is die plotseling verdwijnt.
Het is ook duidelijk dat minister van Buitenlandse Zaken Chen Gang plotseling verdween en werd vervangen door een nieuwe minister.
Half juli, toen de minister van Buitenlandse Zaken drie maanden het land uit was, leverde een zoekopdracht naar ‘Waar is Qin Gang’ op de Chinese zoekmachine Google een enigszins verdacht resultaat op, schreef hij. voogd.
De verdwijningen moeten worden gezien in de context van de voortdurende anti-corruptiecampagne van China, zegt Hans-Jürgen Gasmer, een China-onderzoeker bij NUPI.
– Er heeft een groot schoonmaakproces plaatsgevonden om een schone en onbesmette partij en partijleiding te krijgen, legt hij uit aan VG.
In de partij, de regering en het regeringsapparaat zijn er veel mensen die op verschillende niveaus ‘aangenomen’ worden, en niet alleen op de hoogste niveaus, zoals we hier zien, benadrukt de hoofdonderzoeker.
– Het bijzondere hieraan is dat de persoon die zo hoog zit, verdwijnt.
Het is nog steeds beschikbaar op de website van het ministerie
Minister van Defensie Lee heeft niet lang gediend. Hij bekleedt deze functie pas sinds maart. Ook zijn voorganger kreeg problemen voordat hij een jaar aan de macht kwam.
Beide informatie is afkomstig van de Amerikaanse inlichtingen- en persbureaus Reuters Hij stelt dat er mogelijk vermoedens zijn van corruptie bij de aanschaf van militair materieel.
Maar het is lastig om duidelijk bewijs van corruptie te hebben, zegt NUPI-onderzoeker Gasimir. Gåsemir heeft opgemerkt dat de minister Nee Het is verwijderd uit officiële defensiegerelateerde communicatie, zoals de websites van het Ministerie van Defensie of het Overzicht van het Defensiecommando.
– Als de zaak ernstiger was geweest, of als ze verder hadden kunnen komen in het proces met betrekking tot verdenkingen en onderzoeken, zou de informatiestroom zijn geblokkeerd en had er namens hem een nieuwe persoon kunnen komen, zegt Gåsemyr tegen VG.
huisarrest
– Waar zou de minister van Defensie dan kunnen zijn?
– Wat vaak gebeurt, is dat de betrokkene in een soort ‘thuiskantoor’ of huisarrest wordt geplaatst, met bewegingsbeperkingen. De onderzoeker zegt dat dit geen officiële gevangenis is, maar dat er toch sprake is van een duidelijke vrijheidsberoving.
– Ik denk dat we hier in een stadium zijn waarin we informatie verzamelen, zegt Hans-Jürgen Gasmer.
Hij legt uit dat het niet ongebruikelijk is dat dit soort problemen zich in China voordoen, dat het achter gesloten deuren gebeurt. Dat wil zeggen, totdat de zaak zo ernstig wordt dat er een rechtszaak aanhangig wordt gemaakt. De onderzoeker legt uit: Omdat je in China niet over interne zaken praat.
– Dit maakt deel uit van China’s manier om de interne controle te handhaven: geen informatie delen, of in ieder geval geen informatie delen totdat het zeker weet wat erachter zit en de consequenties ziet.
“Freelance twitter buff. Typical coffee advocate. Reader. Subtly charming entrepreneur. Student. Introvert. Zombie geek.”
More Stories
Canarische Eilanden – Toerismeboom: – Op weg naar een nieuw record
Zelenski is op weg naar Argentinië en installeert een nieuwe president
Finland: Twee bedrijven exporteerden 3.500 drones naar Rusland