Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Denen geven de voorkeur aan Pfizer boven Moderna – er is geen vergelijkbare trend in Noorwegen

In Denemarken is de vaccinatie tegen COVID-19 in volle gang en net als in Noorwegen zijn alleen Pfizer- en Moderna-vaccins goedgekeurd als onderdeel van het algemene vaccinatieprogramma.

De National Board of Health, de reactie van Denemarken op de FHI, zegt dat Pfizer en Moderna even goed zijn. Vaccinatiecentra zien echter dat meer mensen die het Moderna-vaccin hebben gekregen contact met hen opnemen en willen overstappen naar Pfizer.

Helen Bledal-Dossing, waarnemend adjunct-directeur van het Hoofdstedelijk Gewest voor paraatheid bij noodsituaties in Denemarken, dr.

Dossing zegt dat het aantal telefoons de werkdruk in het gebied heeft vergroot. Dit betekent ook dat andere mensen die hulp nodig hebben of zich iets afvragen, moeten wachten.

Het vaccin wijzigen is niet mogelijk.

Ik denk dat AstraZeneca en Johnson & Johnson de reden zijn

Helen Bledal-Dossing is van mening dat de onzekerheid rond het Moderna-vaccin iets te maken kan hebben met het feit dat de Johnson & Johnson- en AstraZeneca-vaccins uit het Deense vaccinprogramma zijn verwijderd.

– Mensen zeggen dat ze een “goed vaccin” willen, en we denken dat het iets te maken heeft met het nemen van twee vaccins, en ze hebben de twee samengevoegd. Dus we zeiden altijd dat Pfizer en Moderna hetzelfde type vaccin zijn, vertelde ze DR.

Het hoofd van de afdeling van de National Council of Health, Paulette Soborg, is ook van mening dat een van de redenen kan zijn dat Denemarken te weinig doses Moderna heeft gekregen en dat daarom maar weinig mensen op de hoogte waren van twee vaccins in hun vaccin. een programma.

READ  Russische aanval op een staalfabriek in Mariupol

Aan de andere kant ontving Denemarken in juli 600.000 vaccindoses van het Moderna-vaccin. Daarom is aan een groter aantal mensen een vaccinatiecategorie toegekend, met de boodschap dat ze Moderna zouden krijgen. Søberg van de Nationale Gezondheidsraad zegt dat het belangrijker dan ooit is om bekend te maken dat vaccins gelijk zijn aan mensen.

Dit is niet het geval in Noorwegen

Ook in Noorwegen kan het vaccin niet worden gewijzigd. Family Health International (FHI) zegt dat dit gaat over gemeenten die willekeurig vaccins toedienen, en dat inwoners moeten nemen wat ze krijgen. FHI’s medisch directeur, Margrethe Greve-Isdahl, vertelt ABC News dat ze geen feedback hebben ontvangen dat Noren het ene vaccin verkiezen boven het andere.

Er is grote steun voor het vaccinatieprogramma in Noorwegen, en we hebben geen reacties ontvangen waaruit blijkt dat hier een wens voor is mRNAHet ene vaccin boven het andere.

Assistent-directeur van het coronaire immunisatieprogramma bij FHI, Jasper Littmann. Foto: Lise Åserud / NTB

Assistent-directeur Jasper Rick Littmann van het Family Health International Immunization Program zegt dat de FHI ook niet suggereert dat je kunt kiezen welk vaccin je wilt.

– Maar het is mogelijk dat sommige gemeenten van tevoren laten weten welk vaccin ze krijgen, zegt Littmann.

In Oslo daarentegen mochten sommigen kiezen tussen Pfizer en Moderna bij het bestellen van een inseminatieklas.

Op de vraag of de stad Oslo in dit opzicht meer belangstelling heeft voor het ene vaccin dan voor het andere, zei Caroline Bremer, waarnemend hoofd communicatie van de gezondheidsdienst van de stad Oslo, dat ze er geen cijfers voor had.

READ  Hij werd vrijgesproken in corruptiezaken - NRK Vestfold en Telemark - Lokaal nieuws, TV en radio

Net als de Deense gezondheids- en geneesmiddelenautoriteit stelt de FHI ook dat de twee vaccins hetzelfde zijn, dus het maakt niet uit welke je neemt.

Vaccins zijn op precies hetzelfde gebaseerd

Professor in vaccins aan de Universiteit van Kopenhagen, Camilla Vogd, benadrukt dat er geen reden is om het ene vaccin te verkiezen boven het andere.

– Het is gebaseerd op precies hetzelfde principe. Beide vaccins zijn gebaseerd op wat mRNA wordt genoemd, dat het recept voor het eiwit van het coronavirus bevat, vertelde ze aan DR.

Ook denkt ze dat er niet veel verschil is in het effect van de twee vaccins. Moderna beschermt 94,5% en Pfizer 95% van de originele Wuhan-variant.

De directeur zegt ook niet op de hoogte te zijn van onderzoeken die erop wijzen dat het ene vaccin meer bijwerkingen veroorzaakt dan het andere.