Hij schrijft over landbouw 17,3 miljard ton kooldioxide per jaar, 19 keer meer dan de uitstoot van luchtvaart illustrator vlag.
Het tijdschrift verwijst naar een nieuwe wiskundige berekeningendie zich bezighoudt met de soorten landbouw die het slechtst zijn voor het klimaat.
Om de klimaatvoetafdruk van verschillende voedingsmiddelen te vergelijken, hebben de onderzoekers alle soorten broeikasgassen omgezet in zogenaamde kooldioxide-equivalenten. Dit betekent het effect van een bepaalde hoeveelheid koolstofdioxide op de opwarming van de aarde gedurende een bepaalde periode.
Lam staat bovenaan de lijst
Volgens het rapport hebben lammeren de meeste impact op het klimaat met 21,4 kilogram kooldioxide-equivalent per kilogram.
“Lammeren zijn herkauwers die worden geassocieerd met het verteren van voer in de vorm van methaan – een krachtig broeikasgas dat de atmosfeer 25 keer meer verwarmt dan koolstofdioxide. Een kilogram lam produceert evenveel koolstofdioxide als 107 kilogram aardappelen.” en 26 kilogram havermout »schrijft Illustrated Science.
De tweede op de lijst is kreeft, die 20,2 kilogram koolstofdioxide-equivalent per kilogram uitstoot. Onderzoekers spreken onder meer over vissersboten die grote hoeveelheden diesel verbranden.
nummer drie rundvlees
Volgens het rapport is rundvlees de derde grootste boosdoener van het klimaat. Hier is het klimaateffect 13,9 kilogram kooldioxide-equivalent per kilogram.
“Vee stoot in de eerste plaats methaan uit, en hoewel schapenvlees en kreeft per kilogram slechter zijn, wordt rundvlees in veel grotere hoeveelheden geproduceerd. De 118 miljoen ton rundvlees die in 2019 werd geproduceerd, stootte bijna 1.640 miljoen ton koolstofdioxide uit »schrijft Illustrated Science.
“Amateur music practitioner. Lifelong entrepreneur. Explorer. Travel buff. Unapologetic tv scholar.”
More Stories
Met het huis van God, de Kerk, wordt de basis voor vrijheid in Noorwegen gelegd
De weg naar duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding
De regering heeft een nieuwe volksgezondheidscampagne voor geestelijke gezondheid gelanceerd