Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Drillo over het verlies van shock: – Ik was niet verrast

Drillo over het verlies van shock: – Ik was niet verrast

– Ik vond het een triest optreden, maar ik was niet al te verrast. Natuurlijk was ik verrast door onze 8-0-nederlaag, maar dat we moesten verliezen, had ik me natuurlijk al voorgesteld, zegt “Drillo” tegen Dagbladet.

De voormalige Noorse bondscoach vervolgt:

– Ik had een duidelijke samenvatting na de wedstrijd in Noord-Ierland toen ik daar was, en het was kort. Hij zei verder dat het een slecht Noors team was, dat het slechtste Noord-Ierland versloeg. Ik denk dat we een compleet beeld hebben tegen Engeland, dat we een slecht team hebben.

Drillo zegt dat hij een andere speelstijl ondersteunt dan die van Martin Sjögren. Hij vindt het bijvoorbeeld leuk dat Ståle Solbakken het beste vertegenwoordigt.

Een enorme teleurstelling: Martin Seegren en Ada Hegerberg na de 8-0 nederlaag van Noorwegen tegen Engeland. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/NTB
Laat meer zien

Mijn kritiek op Sjögren is dat hij pleit voor een ineffectieve voetbalfilosofie. Noorwegen is defensief slecht georganiseerd en speelt geen goede gebiedsverdediging – het lijkt zelfs niet te kunnen.

– Ik denk dat ze erg gedetailleerd zijn en te veel functies in hun helft gebruiken. Het spel gaat verder. Actie ondernemen als je drie of vier goals achterloopt, is niet zo eenvoudig.

mogelijke opvolger

– Ivar Hoff lanceerde Hege Riise als mogelijke vervanger van Sjögren – Wat vind je van haar?

– Het lijkt niet zo gretig, vraag je. Nu ken ik haar niet zo goed, maar ze schijnt een goede trainer te zijn, zegt Drillo.

– Denk je dat Sjögren moet opgeven na het toernooi?

– Ik ben niet degene die moet antwoorden, maar we hebben de gelukkige situatie dat er na zo’n peeling meestal iets positiefs gebeurt. Drillo concludeert dat als we Oostenrijk verslaan, we een grotere rol spelen op het EK, maar zelfs als we dat zouden doen, zouden we die 0-8-nederlaag hier niet kwijtraken.

– crisis

Voormalig speler van het Noorse nationale team Solveig Gulbrandsen (41) zei het volgende tegen Dagbladet na het sensationele verlies:

– Het was gewoon een crisis. We werden rondgespeeld.

Het lijkt erop dat Sjögren en de coaches hun eigen capaciteiten hebben overschat wat betreft het wedstrijdplan tegen Engeland. Ik mis ook Plan B, want de wedstrijd eindigde niet op 2-0. Er werd gezegd dat het na de veranderingen niet beter ging, maar toen vroeg ik hem of ze genoeg hadden getraind op B-niveau, zegt de TV 2-expert.

Voetbalexpert: Solveig Gulbrandsen van TV 2. Foto: Julia Marie Naglstad/NRK/TV 2

Voetbalexpert: Solveig Gulbrandsen van TV 2. Foto: Julia Marie Naglstad/NRK/TV 2
Laat meer zien

Gulbrandsen vindt dat de spelers niet goed genoeg zijn getraind terwijl het strijdplan had moeten veranderen.

Ze zegt zelf gênante verliezen te hebben geleden, onder meer tegen Japan (1-5) en Brazilië (0-5).

– Dan voelde ik me misschien hetzelfde als de jongens gisteren, maar dat is lang geleden. Gulbrandsen vindt dit het ergste van de afgelopen tijd.

– Hoe breng je de meisjes hierna terug?

Het is een vaardigheid die je als atleet moet hebben. Nu hebben de meisjes geen keus, en ze hebben nog steeds een kans om verder te gaan.

Ze zal pas na het toernooi praten over de toekomst van Sjögren, maar merkt op dat ze erg teleurgesteld is over wat de Zweed heeft aangeboden.

READ  - Ik had iets te bewijzen - VG