Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

– Er was een beetje ruzie

Het bedoeïenenleven gaat verder met Leo Skiri Østigård (21), die al vier jaar in zes clubs zit. Hij offert nu de kans om de Premier League te winnen in Brighton zoveel mogelijk op in Stoke.

Leo Skiri Østigård is er al in geslaagd zijn debuut te maken bij zijn nieuwe club. Dinsdag speelde hij 90 minuten met Stoke.

Aftenposten werkt samen met VG-sporten. Daarom krijgt u als Aftenposten-lezer ook artikelen en diensten die door VG zijn gemaakt.

Na de overstap van Ben White naar Arsenal zou Ostegaard volgend seizoen waarschijnlijk tijd hebben om in de Premier League te spelen.

Maar voor de middenvelder uit Andalesnes was het niet genoeg.

Toen coach Graham Potter hem niet genoeg wedstrijden kon beloven, moest de jongeman een echte run met zichzelf doormaken. Dit resulteerde in de derde verhuur in drie seizoenen.

Ik had ervoor kunnen kiezen om te blijven, misschien wat wedstrijden in de Premier League spelen. Het zou zeker geweldig zijn, maar het is niet de beste oplossing voor de lange termijn. Ik ben afhankelijk van speeltijd en ik zou niet het geluk hebben om mijn ontwikkeling volgend jaar met vijf wedstrijden te beëindigen, vertelt Skiri Østigård aan VG.

– Ik ben eraan gewend, hoewel het verre van optimaal is, vervolgt hij.

Østigård zegt dat de club tevreden is met de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt tijdens zijn huurperiode op St Pauli en in Coventry.

Daarom kreeg hij ook wat speeltijd in de aanloop naar het seizoen. De middenvelder verbergt niet dat hij hoopt dat de Premier League-kans volgende zomer komt.

Leo Skerry Ostegaard deed het vorig jaar goed in Coventry. Hij was de middenvelder met de meeste kansen in het toernooi, maar eindigde met slechts drie bekenden. Nu zegt hij dat hij zijn haar heeft uitgetrokken om het ongemak te verminderen.

Zo niet, dan weet hij dat hij zal worden verkocht.

READ  Het zou stom zijn om nog een doel te hebben

– Het was mentaal een beetje zwaar. Er zijn de afgelopen jaren veel transfers geweest en het kost altijd moeite om opnieuw te beginnen. Het is zwaar, ook al floreerde ik in de clubs waar ik ben geweest, maar nu zal ik mezelf snel ergens bewijzen.

De middenvelder, die in 2018 van Molde aan Brighton werd verkocht, is nooit uit de toon gevallen. Hij zegt dat er lange discussies met zijn club hadden moeten worden gevoerd over hoe verder te gaan.

Uiteindelijk verlengde hij zijn contract met een jaar, al zou de club graag een langdurig contract krijgen.

Ostegaard realiseert zich dat hij weigert volgend jaar weer in dezelfde situatie te belanden. Een korter contract geeft hem betere kaarten bij de hand in 2022.

Er was wat strijd, maar ik bleef bij wat ik dacht dat goed voor mij was. Er waren deze zomer kansen op een permanente transfer, maar toen Brighton weigerde me te verkopen, was dat de enige optie voor mij. Uiteindelijk begrepen ze het. Dan zullen we zien of ze volgend jaar op mij wedden, maar de tekenen zijn dat ze een langetermijnplan voor me hebben.

De doelman van de nationale ploeg, die niet in de vorige ploeg zat, zegt deze zomer meerdere kansen te hebben gehad in het toernooi. Een terugkeer naar Coventry was ook relevant. Maar een gesprek met Stoke-manager Michael O’Neill was cruciaal.

– Ze zoeken me al een hele tijd. Stoke is een grote club die deze zomer veel goede deals heeft gekregen. Ze willen vechten voor promotie, dus dit zou een stap voorwaarts zijn. Ostegaard, die zijn debuut maakte slechts vijf uur na het ondertekenen van de huurovereenkomst op woensdag, zegt dat hun spel, net als Brighton, met hen drie spelers achterstand ook cruciaal was.

READ  - Kan geen complete idioot zijn - NRK Sport - Sportnieuws, uitslagen en uitzendschema

Het is altijd zenuwslopend om de eerste game te spelen, maar ook al ben ik jong, ik heb wat ervaring opgedaan. Het was fijn om 90 minuten op de bank te hebben, stelt hij.

Over een paar weken wacht Nederland op het team Olival, in een wedstrijd die heel cruciaal zal zijn om volgend jaar meer kansen te krijgen in de kwalificatie voor het WK. Nu hoopt Ostegaard genoeg te bewijzen om weer in het team te worden opgenomen.

– Ik sprak een beetje met Brady (Hangland, senior player coordinator, magazines. Note) over de verhuizing, en hij was positief. Vorig jaar speelde ik meer dan 40 wedstrijden. Het is ook dit jaar een gelijk en hoog aantal wedstrijden, zegt Ostegaard, en ik hoop in mijn voordeel te spreken, voordat ik verder ga:

– Ik heb niets gehoord over de komende vergadering, dus ik zal kijken of ik deel uitmaak van de plannen. Ik kwam er in ieder geval niet van af zonder eerst mezelf uit te leggen.

Leo Skerry Ostegaard en Erling Braut Haaland bij Olival voor de afgelaste internationale special tegen Israël afgelopen herfst.

Hoewel hij in het team zat, wachtte hij nog steeds op de kans om zich te laten zien met de vlag op zijn borst.

Het nationale team is altijd mijn grootste droom geweest. Ook al was ik erbij, ik miste de minuten op het veld om mezelf te laten zien aan het Noorse volk. Ik hoop dat het snel gebeurt.