Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Formule 1-hype sluit: – Hij moet onthouden dat het oog van de naald smal is

– Misschien zal ik met niets anders tevreden zijn dan het kampioenschap winnen. Dit is de mentaliteit die ik dit seizoen hanteer. Ik zal niet minder denken.

Dennis Hüger is duidelijk over wat in 2023 geldt: winnen in de Formule 2 overall.

Van begin maart tot eind november staan ​​er 28 races, verdeeld over 14 ronden, op de 19-jarige kalender.

in de pot? Potentieel Formule 1-ticket.

– Ik zou zeggen dat het in die zin een heel belangrijk jaar is. Ik ga mijn tweede seizoen in de Formule 2 in. Ik heb wat meer ervaring, wat meer kennis van de serie en van de auto. Ik weet meer wat ik wil. En ik heb het gevoel dat het goed zit. Dus ik heb het gevoel dat dit het jaar is waarin ik kan laten zien waar ik goed in ben, zegt hij.

– Ik wilde dat het beter ging

Een deel van de reden waarom het seizoen belangrijk is, is dat het seizoen van vorig jaar niet helemaal aan de verwachtingen voldeed.

– Wat mij betreft, ik wilde hem zien verbeteren, maar tegelijkertijd denk ik dat het ook mijn eerste seizoen was, zegt hij.

Hij won in Baku en won in Monaco, maar de 10e plaats overall voldeed niet aan de verwachtingen van Red Bull-coach Helmut Marko.

“Heel teleurstellend”, was het ietwat verbijsterde oordeel dat hij uitte in een interview met Viaplay.

Nieuw team: nieuwe kansen. Foto: Lage Ash/TV 2

– Ik wilde er natuurlijk bij zijn, maar tegelijkertijd voelde ik me soms niet 100 procent. Dit betekende dat we niet alles uit de auto konden halen wat we wilden enz. Ik hoop dat we het dit jaar beter kunnen doen”, zegt de 19-jarige uit Aurskog.

Is het een “make or break” dit seizoen?

– “Make or Break” … Als je het dit jaar goed doet, kan er een deur naar de Formule 1 open. Op deze manier klopt het. Het is niet zeker dat het stopt als het dit jaar niet lukt, maar het is natuurlijk een seizoen waarin ik het goed wil doen, zegt hij.

– Je moet niet vergeten dat ik in de Formule 2 zit

Nieuw dit jaar is een nieuw team: MP Motorsport, vorig jaar het beste team in de Formule 2. Daar neemt hij de plaats in van Felipe Drugovich, die dit jaar reservecoureur wordt voor Aston Martin op topniveau.

– je voelt je goed. We hebben vorige week een proefrit gemaakt in Bahrein en ik voel me erg goed met de auto. We hebben dingen op hun plaats. We zijn veel met Red Bull in Engeland geweest en hebben geracet in een simulator – zowel Formule 1 – als een Formule 2. We waren ook in Nederland met het MP-team. Hij zegt dat het goed is om nu te beginnen.

Tijdens het interview was Hauger duidelijk dat hij alleen gefocust was op wat hij kon: presteren.

Hij is minder geïnteresseerd in het besteden van tijd en moeite aan de mogelijke gevolgen van een goed of slecht seizoen dan in de verwachtingen van iedereen om hem heen over zijn toekomst.

– Wij in de media, en zeker de mensen die je ontmoet, vragen vaak naar de Formule 1. Ben je de drukte van de Formule 1 beu?

– Ja, natuurlijk kun je er een worden. Maar tegelijkertijd is het een natuurlijke vraag, aangezien het de reis is die ik maak. Dit is het doel dat ik wil bereiken. Maar ik en anderen moeten onthouden dat ik nu in de Formule 2 zit en dat het oog van de naald strak zit. Er moet veel geregeld worden, dus ik moet me concentreren op wat ik moet doen en de taken die ik heb. En hij zegt dat ik alles moet wegduwen.

Formule 2: Tot nu toe is de Formule 2 degene die van toepassing is op Dennis Hugger.  Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Formule 2: Tot nu toe is de Formule 2 degene die van toepassing is op Dennis Hugger. Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Ben je goed in dingen afsluiten en alleen focussen op wat belangrijk is?

Ik heb altijd het gevoel dat ik goed ben geweest in het beschermen van dingen waarvan ik denk dat ik er de energie niet voor heb. Sporten en al het reizen kost veel energie, dus het is belangrijk voor mij om prioriteit te kunnen geven aan de dingen die ik wil en nodig heb.

260 dagen onderweg

Veel reiziger zijn is geen understatement.

Hauger schat dat er ongeveer 260 reisdagen per jaar zullen zijn. Alleen al in de maand maart zal er 70 uur aan boord zijn.

– Het is al zo sinds ik klein was, dus het is altijd zo geweest. Luchthavens kunnen je moe maken, ik zal het niet ontkennen, maar het is het waard als ik daar aankom, zegt hij.

260 dagen reizen betekent dat er weinig tijd thuis zal zijn.

– Kun je ontspannen als je voor het eerst thuiskomt, of komt het zo zelden voor dat er zoveel te doen is als je voor het eerst op het platteland bent?

– Het kan beide zijn. Het kan fijn zijn om even helemaal tot rust te komen als ik voor het eerst thuiskom, maar tegelijkertijd zijn er een aantal dingen te doen, zoals zorgtaken en alles om hem heen. Er is altijd een evenwichtsoefening. Je moet een beetje geven en nemen.

READ  Fair Play kan scoren - NRK Sport - Sportnieuws, uitslagen en uitzendschema