Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Frida Carlson over Johog: – Je wilt niet dat ze comfortabel op de troon zit

Frida Carlson moest tijdens de Toppidrettsveka en Alliansloppet deze zomer boven de rolschaatswedstrijden staan. Toen kwamen er berichten dat ze een beetje op de handrem moest trekken om niet over de streep te komen in haar strijd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Olympische Spelen in Peking.

Toen zorgde een verkoudheid ervoor dat ze begin september een paar dagen hoogtetraining in Frankrijk miste.

Längd.se Hij ontmoette Frida donderdag tijdens de mediabijeenkomst van het nationale team in Stockholm en onderzocht de situatie zes weken voor de seizoenspremière in Gallivar.

Hoe was het hoogtebereik in Frankrijk voor jou?
– Het was heel goed. Ik kwam daar met een duidelijk, individueel plan, hield het goed vol en kreeg het voordeel dat ik wilde.

– Sommige sessies heb ik zelf gedaan, andere waren al gewend aan de hoogte voordat ik naar beneden ging. Maar ik denk dat het goed was. We verlengen mijn zomertraining een beetje en verschuiven de herfsttraining een beetje naar voren. Je krijgt het effect van in opkomst zijn en nu ga ik voor dat effect hier thuis zorgen.

Hoe voelt het nu, er zijn nog maar weinig weken te gaan tot de start van het seizoen?
– Ik ben een beetje aan het vertrappen, moet ik bekennen, zegt Carlson en gaat verder;

– Ik ben goed in volle vaart, als je gaat moet je wat rustiger aan doen en meer rustdagen en rustigere sessies hebben, het is een beetje speciaal. Nu kijk ik erg uit naar het starten en het gaspedaal een beetje intrappen. We hebben de tests uitgevoerd en ze zien er goed uit. Misschien een beetje goed met deze periode… voor extra motivatie en dankbaarheid om echt hard te kunnen trainen.

READ  NICFI-gebruikers stappen in om verliezen in tropische bossen te verminderen en terug te draaien

Hoe zie je de periode tussen nu en de eerste wedstrijden?
– Op de een of andere manier ga je wachten tot de competities beginnen, maar het is ook goed om deze periode te hebben voordat de competities beginnen. Nu denk ik vooral na waar ik voor ga trainen en hoe ik me tot de start van het seizoen zal ontwikkelen. Ik wil even oppoetsen voordat het tijd is om het startnummer te pakken.

Wat doe je om te voorkomen dat je in een nieuwe situatie terechtkomt waarin het je teveel wordt. Hoe balanceer je herstel en rust?
– Als je kijkt naar het verschil een paar jaar geleden, dan kijken er nu meer naar mij. Ik controleer slaap, hartslag, lactaat en heb regelmatig controlesessies. Ik meet veel meer dan voorheen. Als ik een meting krijg die aangeeft dat er iets niet goed gaat, kan ik dit gemakkelijker aanpassen. Als dit slechts een meting is, hoeft u misschien niet veel te doen, maar als er meer is, moet u de consequenties nemen en het een tijdje rustig aan doen.

Heb je het gevoel dat het je wil is om te worstelen met de balans tussen beweging en rust?
Ja, het is misschien een beetje vergelijkbaar. Het komt het dichtst in de buurt van de grootste ontwikkelingsleugens die het lichaam kan verdragen. Dit is waar de optimale hoeveelheid lichaamsbeweging om de hoek komt kijken. Het probleem is dat de limiet erg kan variëren. Er zijn externe factoren die een rol spelen, met name wat er gebeurt, samenwerking met sponsors, de media en reizen.

READ  Wetenschap wil 'bospaard' redden

– Niemand weet precies waar hun streak naartoe gaat. Uiteindelijk kun je meer leren en voorkomen dat je dezelfde fout meerdere keren maakt. Maar het is geen exacte wetenschap. Je vindt het antwoord niet alleen in het aantal uren training, het aantal uitdagende sessies of in krachttraining. Het varieert en verandert voortdurend. Soms is er veel oefening voor nodig, soms veel minder.

Moet je aan de grens zijn en er soms een beetje verstand van hebben?
Het gaat erom dat je continu durft te voelen wat het lichaam aan feedback geeft en wat de metingen je vertellen, zoals hartslag en lactaat.

– Ik heb deze zomer veel en heel goed getraind. Het ging “gewoon goed”. Als ik nu terugkijk, had ik waarschijnlijk een weekend moeten nemen om ergens te rusten. Die neem ik mee naar volgend jaar.

Hoe zie jij de Olympische Spelen deze winter? Worden er bijzondere omstandigheden verwacht bij hevige sneeuwval?
– Er was niemand, maar we hoorden een beetje wat we konden verwachten. Het is een goed idee om enkele aspecten in de training op te nemen, zoals de lengte van de hellingen. Dan kun je met een beetje focus werken aan het soort inspanning en hellingsgraden in de intervalsessies. Omdat het behoorlijk glad kan worden, kun je iets zwaardere skatewielen gebruiken. Het is een bocht naar links in de vlucht – dan kun je een beetje oefenen. Het is leuk om een ​​aantal specifieke dingen te hebben om over na te denken, zegt Carlson.

In zowel Noorwegen als Zweden vragen veel mensen zich af hoe jij Therese Juhaug als tegenstander ziet?
Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ik me zo goed mogelijk ontwikkel. Ik heb geen invloed op wat je doet.

READ  Studies tonen aan dat fysieke activiteit 28% minder calorieën verbrandt dan je denkt, dus het is vervelend

Maar begrijp je de interesse in een duel met Therese?
Ja, zij is degene die op de troon zit en we willen niet dat ze daar comfortabel zit. Frida concludeert dat we in de buurt zullen zijn en profiteren van de tekenen van zwakte.