Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

G7-landen spreken wereldwijd minimaal 15 procent vennootschapsbelasting af – NRK Urix – Buitenlands nieuws en documentaires

De Britse minister van Financiën Rishi Sunak zei: “Het wordt steeds duidelijker dat we in een complexe wereldwijde digitale economie niet langer kunnen vertrouwen op een belastingstelsel dat grotendeels in de jaren 1920 is gecreëerd.”

Waar ze het over eens waren, wordt een historische overeenkomst genoemd om mazen in de belastingwetgeving te dichten.

Naast een vennootschapsbelasting van minimaal 15 procent steunen de G7-landen maatregelen om ervoor te zorgen dat belastingen worden betaald waar bedrijven kantoren en handel hebben.

De overeenkomst heeft tot doel een einde te maken aan wat de race to rock bottom wordt genoemd.

Landen concurreerden met elkaar door lage belastingen aan te bieden aan multinationale ondernemingen, investeerders en andere uitzonderingen om zich te vestigen.

Door elkaar te subsidiëren met lagere belastingniveaus, zullen de regeringen van de wereld niet in staat zijn om het geld te krijgen dat ze nodig hebben voor taken als ziekenhuizen en scholen.

De ministers van Financiën van de zeven rijkste democratieën ter wereld bereiden zich nu in Londen voor op de G7-top in Cornwall, VK, over een week.

Voorafgaand aan de bijeenkomst hoopten ze dat de G7 het eens kon worden over het Amerikaanse voorstel voor een wereldwijd minimumtarief voor vennootschapsbelasting.

Er wordt al meer dan vier jaar gewerkt aan een internationaal belastingstelsel.

De Amerikaanse president Joe Biden sprak hartelijk over de tekst en kreeg brede steun van vele landen en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Biden komt naar de G7-bijeenkomst als onderdeel van zijn eerste buitenlandse reis als president van de Verenigde Staten.

READ  Liefdesslot, Smola | Liefdesbrug in Fehholmen

Het nu overeengekomen voorstel komt nadat de pandemie heeft geleid tot minder economische activiteit en dus lagere belastinginkomsten, terwijl veel landen de overheidsuitgaven hebben verhoogd en grote leningen hebben moeten afsluiten.