Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Garmin Vivomove Sport – Niet in de eerste plaats voor sport

Garmin Vivomove Sport – Niet in de eerste plaats voor sport

Het eerste wat ik dacht toen ik mijn Garmin Vivomove Sport uitlaadde, was dat er iets mis was. Dit is een normaal horloge, geen smartwatch. Maar na een tijdje opladen, merkte ik dat er eigenlijk een klein scherm met informatie verborgen is op de onderste helft van de wijzerplaat. Wanneer ik het horloge omdoe en mijn pols draai, wordt het scherm ingeschakeld, maar verder wordt het uitgeschakeld en is alleen het analoge horloge te zien. evenwichtig!

passen 2

De Garmin Vivomove Sport zit comfortabel en stevig op de arm en werkt geweldig voor gebruik de klok rond. Het is dus moeilijk te zien dat dit eigenlijk een smartwatch is. (Foto: sa Warme Hallén).

Er zijn hier geen knoppen op de pagina’s, alle navigatie gebeurt op het aanraakscherm.

Garmin Vivomove Sport in het dagelijks leven

De armband is zacht en flexibel, en het horloge zelf is als een kogel op de pols en uitstekend geschikt om te slapen. Wat, zou ik zeggen, een voorwaarde is om 100% van je horloge te krijgen.

Om het meeste uit het horloge te halen, kunt u het het beste de klok rond dragen, zelfs tijdens het slapen. Op deze manier krijg je inzicht in je slaappatroon en hoe slaap invloed heeft op hoe je je voelt. (screenshot van de app)
Garmin Fyvomov Sport
Op het scherm is voldoende ruimte voor informatie. En het ziet er goed uit – in ieder geval in de schaduw. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Ik kan kiezen welke informatie ik op het kleine scherm wil weergeven wanneer ik aan de hendel draai, en ik heb ervoor gekozen om de digitale klok, datum, batterij-indicator, aantal stappen en hartslag weer te geven. Met een veeg over het scherm kan ik een trainingssessie starten, mijn stappen nauwkeuriger controleren, ademhalingsoefeningen doen, stress beheersen en mijn bloedzuurstofsaturatie meten. Samen met een heleboel andere dingen.

Zoals altijd bij Garmin, heb je energiemonitoring met Body Battery om de beste balans tussen activiteit en rust te vinden. Ik krijg ook herinneringen als ik te lang stil heb gezeten of wanneer het tijd is om wat rustiger aan te doen. Helaas presteert het scherm niet goed in zonlicht, dus het is belangrijk om in de schaduw te blijven als je de informatie op het scherm wilt lezen.

READ  China heeft nieuwe beelden van Mars - NRK Urix - buitenlands nieuws en documentaires ontvangen
Het is tijd om in bed te kruipen en de lichaamsbatterij geeft aan dat het lichaam wat herstel en rust nodig heeft. (screenshot van de app)

Je moet het horloge niet verbinden met de mobiele telefoon, maar als je ervoor kiest om dit te doen, kun je sms ontvangen (en sms beantwoorden als je een Android-mobiel hebt), zien wie er belt en de kalender direct op het horloge zien. U kunt het afspelen van muziek ook rechtstreeks vanaf uw Garmin Vivomove Sport regelen als u ervoor kiest om beide apparaten aan te sluiten.

Is dit echt een sporthorloge?

Zoals ik eerder al zei, is het geweldig om direct op het horloge te beginnen met een trainingssessie. Ik vind het echter heel moeilijk te begrijpen waarom iemand het woord blijft invoeren sport- Basim. Hij is bestand tegen spatwater (zweet) en kan ermee douchen. De bijbehorende armband is gemaakt van siliconen, wat ook uitstekend geschikt is voor sporthorloges. Maar dan vind ik het moeilijk om te begrijpen wat? sport- Het doet in dezelfde zin als Vivomove.

Garmin Fyvomov Sport
In de trainingsmodus kun je maar een klein beetje informatie tegelijk zien. Als je bijvoorbeeld je huidige hartslag wilt zien, moet je naar voren swipen. Niet zo succesvol in een sporthorloge als je je misschien vooral op de juiste dingen wilt concentreren. In deze modus kun je ook niet zien hoeveel de klok daadwerkelijk is. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Als ik er bijvoorbeeld voor kies om in een ronde te lopen of rennen, is het aantal actieve minuten/seconden het enige dat ik zie als ik mijn armen kantel. Ik kan de hartslag of de afstand niet zien. Ook kan ik de huidige tijd niet zien, de analoge wijzers staan ​​in de trainingsmodus altijd op kwart voor drie, zodat ze het kleine scherm niet in de weg zitten. Dat was precies waar ik me niet van bewust was tijdens mijn eerste test, omdat het iets na 15.00 uur begon, maar na een tijdje begon ik me ongemakkelijk te voelen. Ik begrijp het voordeel, maar het is echt onhandig om de huidige tijd niet te kunnen zien.

READ  Eindelijk is er goed nieuws voor Cyberpunk 2077

De Garmin Vivomove Sport is echt een heel goede smartwatch. Maar laten we het er een noemen Sport-De klok strekt zich eerlijk gezegd een beetje verder uit. Als je een horloge van dezelfde prijsklasse wilt dat echt uitstekend werkt, ook tijdens de training, raad ik je aan om het te kopen Samsung Galaxy Watch Actief 2 Hij vervangt gewoon zijn pols door een meer zweetvriendelijke armband.

Ik denk dat Vivomove Sport meer lijkt op een verbeterde versie van Garmin Lilly, die ik eerder heb getest, die niet beweert een fitnesshorloge te zijn. Het is ook een prachtig horloge dat anders is dan een traditioneel fitnesshorloge. Vivomove Sport is echter niet vrouwelijk en kan meer gebruikers aantrekken.

In de Garmin Connect app kun je veel informatie krijgen over gezondheid en welzijn. Een goede avondroutine zou kunnen zijn om door te gaan met de dag (en misschien de afgelopen week) om te zien of je iets moet veranderen en/of om te zien of je op de goede weg bent met je persoonlijke doelen. (screenshot van de app)

Garmin Connect

Als je ervoor kiest om een ​​smartwatch te kopen, kan dat zijn omdat je toegang wilt tot informatie over je gezondheid en hoe je presteert. Je gebruikt misschien niet alle verschillende bewegingsvormen die direct op het horloge beschikbaar zijn, maar je wilt wel weten hoeveel je beweegt. Hoeveel actieve minuten heb je per dag en hoe is je hartslag echt? Garmin Connect is een zeer goede en gebruiksvriendelijke app waar je ongelooflijk veel meer of minder nuttige informatie kunt vinden die het horloge verzamelt.

Batterijduur

Net als bij de Lily, is mijn ervaring dat Garmin enigszins overladen was toen ik de levensduur van de batterij controleerde. Ik heb precies vier mooie dagen gehad. Waarna ik niet actief met trainingen ben begonnen, maar deze alleen als “normaal” uur heb gebruikt. Er is geen grote schade aangericht, maar het is beter om aangenaam verrast te zijn dan verrast te zijn dat de batterijduur niet zo lang meegaat als beloofd.

READ  De naam van het volgende uitbreidingspakket voor World of Warcraft zou kunnen zijn...

conclusie

De Garmin Vivomove Sport is moeilijk te breken. Kies ik ervoor om te negeren wat hij zegt? sport, Dit is in veel opzichten een geweldig horloge. Samen met de Connect-app kun je je gezondheid op een uitstekende manier meten en aflezen, gewoon door een mooi, discreet horloge te dragen dat er klassiek uitziet om je arm. Maar als je het koopt met de gedachte dat het een horloge is dat zich aanpast aan training, zul je erg teleurgesteld zijn. Alleen Garmin Vivomove gaf een veel hogere score, maar ze hebben er nu voor gekozen om het woord toe te voegen sport- In de naam, dan is het triest, maar echt, waar ik mee te maken heb. Helaas…