Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Gewicht voor het eerst in acht jaar:

Iets meer dan een jaar geleden had TV2-sportjournalist Morten Asbjornsen (26) het idee om drie vliegen in één klap te slaan: wat als hij tegelijkertijd een tenniswedstrijd tegen Casper Rudd (24) kon spelen en de beste journalist zou worden? , En tegelijkertijd afvallen?

Hij pitchte het idee bij TV 2 en Casper Ruud, die beiden hun duim opstaken.

Het resultaat was de TV 2 Play-documentaire «Jij en ik, Casper».

De blessure die alles veranderde

Om de beweegredenen van Asbjørnsen te begrijpen, moeten we een paar jaar terug in de tijd. Tijdens zijn jeugd en opgroeien had de 26-jarige een paar kilo overgewicht, ondanks een actieve levensstijl met veel voetballen.

Maar toen scheurde hij zijn kruisband en moest geopereerd worden.

– Toen gaf ik het gewoon op. Het was alsof ik werd beroofd van de vreugde van het voetbal. Ik was geenszins een goede voetballer, maar ik genoot van voetbal en de vriendengroep, zegt Asbjørnsen.

In een ziekenhuisbed: Morten Asbjørnsen ligt in het ziekenhuis nadat hij zijn kruisband heeft gescheurd. Foto: “Jij en ik, Casper” / TV 2 Play

De blessure bracht hem in een spiraal van lethargie en rusteten. En toen hij journalistiek studeerde in Fulda, bracht hij zijn vrije tijd niet door met Handbrake. Hij leefde het studentenleven met volle teugen met veel fastfood en feesten.

Geleidelijk aan werd hij zo groot dat hij weigerde zelfs maar op een weegschaal te stappen. Hij wist dat het erg was, maar hij wilde het niet weten waar slecht.

Kilogrammen zijn net geraakt, zegt Asbjørnsen, terwijl hij zijn vuist keer op keer hard en eenvoudig in zijn handpalm slaat om kilo na kilo te scoren.

Ik dacht niet na over wat deze levensstijl met me had gedaan. Ik ging gewoon plezier maken.

Huilen na het wegen

Dit is precies waarom hij zo angstig was op de eerste opnamedag van “You and Me, Casper”. Toen moest hij zich voor het eerst in acht jaar wegen.

Terwijl hij zenuwachtig op de digitale weegschaal stond, koos hij er bewust voor om recht vooruit te kijken. Hij wilde het nummer niet zien. Toen stapte hij van de doucheweegschaal af en deed een paar stappen achteruit. Hij dacht dat de figuur van het scherm was verdwenen en keek naar beneden. Hij slaagde er amper in om “174,6 kilogram” te zien of het scherm werd zwart.

Binnen een nanoseconde ging er een walgelijke angst door zijn hele lichaam. Het was 174,6 kg meer dan hij vreesde.

– Die gevoelens… De leegte die ik voelde was absoluut krankzinnig. Het was pure hel.

Na de volgende training ging Asbjørnsen – zonder motivatie – meteen naar huis om het gewichtsresultaat te verwerken. Familie en vrienden wisten dat hij die dag op het punt stond zich te wegen, maar ze wachtten allemaal tevergeefs op de update. Hij was helemaal niet klaar om mee te doen. Sms iedereen die nieuwsgierig is omdat ze niet met ze kunnen chatten.

Toen zette hij de mobiele telefoon uit en bleef alleen achter met veel donkere gedachten – en te midden van alle gedachten was “174,6 kilo”.

– Ik schaamde me, omdat ik wist dat dit een nummer was dat mensen zouden kennen. Ik begin me te schamen. Ik begon te huilen. Dit was waarschijnlijk de enige keer dat ik huilde tijdens het hele project. Het kon me niet schelen wat iedereen dacht, maar die moeder, vader, vrienden uit Haugesund en collega’s moeten dat nummer zien…

– Toen ik die avond naar bed ging, sliep ik beter dan ooit. Ik sliep als een roos. En toen ik wakker werd, ging er een kleine hel door me heen. Ik wist dat ik dit moest aanpakken.

Oefen maximaal 20 uur per week

De documentaire “You and Me, Casper” toont de vele slopende trainingen die Asbjørnsen moest afleggen om weer in vorm te komen voor zijn tenniswedstrijd tegen Casper Rudd.

Rigoureus trainingsregime: Morten Asbjørnsen trainde tot 20 uur per week om in vorm te komen voor zijn tenniswedstrijd tegen Casper Ruud.  Hier rijdt hij onder begeleiding van Marcel Da Cruz, een van Rod's trainers.  Foto: Jonas Veka Tretli/TV2

Rigoureus trainingsregime: Morten Asbjørnsen trainde tot 20 uur per week om in vorm te komen voor zijn tenniswedstrijd tegen Casper Ruud. Hier rijdt hij onder begeleiding van Marcel Da Cruz, een van Rod’s trainers. Foto: Jonas Veka Tretli/TV2

Asbjørnsen trainde tot 20 uur per week. Naast intensieve tennistraining was krachtige krachttraining nodig om slappe spiermassa op te bouwen.

“Het was een hel”, zegt Asbjørnsen met een stenen gezicht, een graf.

Vervolgens wordt een lijst gemaakt van alles wat de training heeft gedaan om de kwaliteit van leven te verbeteren en te verhogen. Jarenlang had hij last van kniepijn na een ACL-blessure, maar vandaag is de knie “volledig probleemloos”. De conditie is beter. Hij sport nog steeds en tennist zo vaak als hij kan. Hij eet minder dan voorheen en zijn dieet wordt gezonder – en hij staat zichzelf toe om af en toe te genieten.

Van influencer Emilie “Voe” Nereng (27) kreeg hij voedingstips, waar hij nog steeds van geniet.

Asbjørnsen en Nereng deden ook een informele test die sneller is: kook zelf of bestel bij Foodora. Het resultaat zie je in onderstaande video:

Maar misschien wel het belangrijkste is dat het spiermassa opbouwt, zodat het lichaam klaar is om het gewicht aan te kunnen.

– Ik denk dat ik 80 kilo spiermassa heb. Ik moest een basis bouwen voor mijn lichaam om weerstand te bieden.

Moeite om met complimenten om te gaan

Tijdens de opnameperiode van tien maanden kreeg hij consequent positieve feedback van mensen die hun bewondering voor het project uitten. Maar zelfs hij vond de lof niet terecht.

Een van de dingen die ik in het begin moeilijk hoorde, was: “Je bent zo sterk, slim en dapper om dit te doen.” Ik worstelde daar echter mee, want ik voelde me helemaal niet moedig. Ik had niet het gevoel dat ik wreed was. echt niet. nul procent. Ik haatte het als mensen dat zeiden, omdat ik het gevoel had dat dit gewoon het probleem aan het opruimen was.

Goede voordelen: Morten Asbjørnsen verbergt niet waar het vandaan komt

GOEDE VOORDELEN: Morten Asbjørnsen maakt er geen geheim van dat het “een hel” was om zo hard te trainen als hij, maar de gezondheidsvoordelen waren daarna vrijwel gelijk. Foto: Jonas Veka Tretli/TV2

vermiste vriendin

Het zware trainingsjaar heeft duidelijk dubbel positieve effecten gehad in het leven van Morten Asbjørnsen – hij noemt het tenslotte “het belangrijkste jaar van mijn leven” – maar er was nog één ding dat hij miste: een vriendin.

Zijn zelfvertrouwen is top als het gaat om persoonlijkheid, maar hij geeft een onvoldoende score aan zijn fysieke zelfvertrouwen. Dit betekent dat daten in het leven voor hem bijna onbestaande is.

– Ik vind het heel moeilijk met vrouwen. Ik ben doodsbang dat ze er doodsangst spijt van krijgen als ze na een nachtje stappen bij mij zijn. Ze sliepen met de blauwe vinvis van de Haugesund zoals die was. Daar denk ik vaak aan. Ik worstel nog steeds veel met mijn fysieke zelfbeeld. Ik kwam er op geen enkele manier overheen.

Singles: Morten Asbjørnsen worstelt nog steeds met zijn lichaamsbeeld, en dit is een enorme hindernis voor hem om een ​​vriendin te vinden.  Foto: Yngve Sem Pedersen/TV 2

Single: Morten Asbjørnsen worstelt nog steeds met zijn lichaamsbeeld, en dit is een enorme hindernis voor hem om een ​​vriendin te vinden. Foto: Yngve Sem Pedersen/TV 2

Zo was het altijd voor hem. Hij heeft nog nooit een vriendin gehad. Bang om niet met de jongensbende om te gaan, loog hij als tiener over zijn seksuele ervaringen.

– Ik deed het om bij te blijven. Probeer cool te zijn.

Hij heeft een actief account op Tinder, maar daar zwijgt hij.

– Ik heb Tinder, maar ik heb nog steeds de mogelijkheid om een ​​bericht te sturen. Ik veeg naar rechts, maar het is bijna meer een tijdverdrijf dan een plek waar ik realistisch iemand mee uit kan vragen.

Een tenniswedstrijd verloren

De documentaire “You and I, Casper” eindigde met de tenniswedstrijd tegen Casper Rudd, die plaatsvond in Oslo op 4 februari 2023.

Voorin droomde Asbjørnsen van een punt; hij kreeg er drie. Een kleine overwinning in een klinkend verlies.

Ik pakte de punten: Kasper Ruud, een van de beste tennissers ter wereld, won de partij tegen Morten Asbjornsen, maar laatstgenoemde was erg blij met drie punten.  Afbeelding:

Ik pakte de punten: Kasper Ruud, een van de beste tennissers ter wereld, won de partij tegen Morten Asbjornsen, maar laatstgenoemde was erg blij met drie punten. Foto: “Jij en ik, Casper” / TV 2 Play

Al met al was het project nog steeds een enorme overwinning voor Asbjørnsen. In tien maanden tijd verloor hij iets meer dan 30 kilo. Vandaag weegt hij iets minder dan 140, en het doel is om te stabiliseren op 110.

Maar het belangrijkste is niet wat de weegschaal zegt. Het belangrijkste voor hem is dat hij in goede conditie is en goed kan bewegen.

– Nu kan ik zonder grote problemen 2 uur op de tennisbaan staan ​​met vaart en intensiteit. Het verschil is als dag en nacht. Ik kan zware trainingen aan en kan veel trainingen aan, zegt Morten Asbjornsen.

de documentaireJij en ik, CasperNu verkrijgbaar bij tv 2 spelen.

READ  Rellen in Manchester: - - mijl afstand