opmerking Geeft de mening van de schrijver weer.
(Tronder-discussie): «Vertrouwt u erop dat u na de invoering van het Gezondheidsplatform voldoende opvolging krijgt in het St Olaf Ziekenhuis?»
Gewoon meer dan één Van de drie Trondheimers antwoordt ontkennend. Dit zijn ongelooflijk grote aantallen. Na de introductie van het gezondheidsplatform vertrouwen minder mensen St. Olaf dan degenen die hem vertrouwen.
Maar de cijfers Niet verrassend. Onlangs werd bekend dat meer dan 16.000 brieven van St. Olaf zijn verdwenen. Toen kwam het nieuws dat er 3.400 gevallen meer waren dan eerst werd gedacht. De reden zijn de oplossingen van Health Platform – die duidelijk erg slecht zijn.
Klik hier om u te abonneren op de nieuwsbrief van Norsk Debat
En dat Het is de kern van het conflict. Voor en na de introductie van het St. Olafs Gezondheidsplatform in november was er een spervuur van kritiek. Afgelopen najaar demonstreerden honderden zorgprofessionals tijdens een fakkeltocht tegen de invoering van het Gezondheidsplatform. Een groot aantal medewerkers heeft lange tijd kritiek geuit op het management, het systeem en het meer uitdagende dagelijkse werk. Exorbitante kosten, meldingen van angst en mogelijk overlijden. Velen kozen ervoor om af te treden.
hem tegenspreken Rast in verschillende discussiefora. Gefrustreerde medewerkers geven aan niet gehoord te worden, het perspectief van de gebruiker niet te benadrukken en de patiëntveiligheid in gevaar te brengen. De administratie van haar kant benadrukte dat het gezondheidsprogramma een revolutie teweeg zal brengen in het gezondheidszorgsysteem in Midden-Noorwegen en dat de oplossing “één burger – één record” is. Kost wat je wilt. En het kostte.
Lees ook: De staatskas zette de afvalpoorten wagenwijd open
9 maart Het werd duidelijk dat de topman van het gezondheidsplatform moest aftreden. Een recent onderzoek uitgevoerd door InFact namens Nidaros toonde aan dat deze operatie 37 procent van de inwoners van Trondheim het vertrouwen kostte dat ze een geschikte aanhang zouden hebben in St Olavs. Dit zijn gevaarlijk hoge cijfers.
twee van Dus de drie Trondheimers antwoorden ofwel “nee” of “weet niet” of ze er zeker van zijn dat ze een goede follow-up zullen krijgen in St Olav’s nu het maandverband is geïntroduceerd. Eenenveertig procent van de vrouwen die in de enquête werden ondervraagd, antwoordde “nee”. Ze hebben er geen vertrouwen in dat ze de juiste follow-up zullen krijgen in het grootste ziekenhuis in Midden-Noorwegen.
En over praten dun. In het rapport van de Commission on Women’s Health, dat eerder in maart werd uitgebracht, schreef hij in zwart-wit:Uit onderzoek blijkt dat vertrouwen in en beschikbaarheid van een hulpmiddel de drempel verlaagt om hulp te zoeken». Meer vertrouwen betekent minder hulp. Een laag zelfvertrouwen leidt tot een hogere drempel om hulp te vragen – en dit kan ernstige gevolgen hebben.
Ons zorgstelsel Gebouwd op vertrouwen. Vertrouw erop dat het zorgsysteem werkt, vertrouw erop dat patiënten goede zorg krijgen. Voor Trondheimers is dat nu niet het geval met St. Olaf.
Lees ook: De Wasat Party is elite geworden
dat het Niet alle leden van Trondegmere, of ze nu bij St Olav’s werkten of niet, begrepen noodzakelijkerwijs waar alle uitdagingen van Helseplattform uit bestonden. Maar ik veronderstel dat de meeste mensen zich hebben gerealiseerd dat er grote problemen zijn. De berichtgeving in de media over het gezondheidsplatform is bekritiseerd omdat het eenzijdig is en de verhalen van de shout-outs vertelt. In plaats daarvan laten de gebeurtenissen van de afgelopen weken zien dat velen niet hard genoeg hebben geschreeuwd. De oplossing is zeker niet om problemen onder het tapijt te vegen.
Jij hebt er een Als het vertrouwen eenmaal verloren is gegaan, duurt het lang om het weer op te bouwen. Hier wacht Saint Olaf een serieuze taak.
“Amateur music practitioner. Lifelong entrepreneur. Explorer. Travel buff. Unapologetic tv scholar.”
More Stories
Lyngdal gemeente – is de nieuwe manager van de gemeente
Debat: Alles wat ik wil is mezelf zijn als een heel persoon
Gezondheid en politiek | Het rapport van de ziekenhuiscommissie kreeg gemengde reacties