Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

– Het is moeilijk te begrijpen dat het werkt

TOKYO (VG) Karoline Bjerkeli Grøvdal (31) eindigde vroeg in de finale van de 5000 m op de Olympische Spelen en eindigde als tweede op de laatste plaats. Na de finish bracht ze hulde aan goudwinnaar Sivan Hassan (28), die eerder op de dag van de grond kwam op de 1500m.

Aftenposten werkt samen met VG-sporten. Als lezer van Aftenposten krijgt u dus ook artikelen en diensten die door VG zijn gemaakt.

Hassan uit Nederland won met een tijd van 14,38,36 na een goede race. Ik viel toen ik een korte rit bleef Van een poging op 1.500m op maandagochtend – maar ze won de kwalificatie. Na een paar uur rust was ze klaar om de 5.000 meter te winnen.

– Ik dacht dat mijn 5.000 meter verdwenen was toen ik vanmorgen viel. Ik had overal pijn en voelde me niet lekker, maar ik liep nog steeds de koers van mijn leven, vertelt Sivan Hassan aan de NOS TV.

Hassan raakte voor de laatste Olympische Spelen geblesseerd en eindigde als vijfde, maar zei dat ze veel energie kreeg in de goudrace van maandag.

– Als je 800m blijft, krijg je veel energie. Ik moet alles geven wat ik kan, zei ze tegen VG.

Lees ook

Dit is wat er overblijft van de Olympische hoop van Noorwegen: – Meer medaillekansen

Grovedale is erg onder de indruk van de gouden winnaar.

– Het is indrukwekkend. Het is moeilijk te begrijpen dat het werkt. Grofdal vertelt VG dat alleen zij van die val kon opstaan ​​​​en dan op een behoorlijk coole manier kon winnen.

READ  Lionel Messi - De claims van Messi worden beslist door

Sevan Hasan besloot op de Olympische Spelen 1500, 5000 en 10.000 meter te lopen. Ze kan nu het goud markeren op het eerste deel van het trio.

– Ze is erg sterk op de laatste 300 meter, zegt midfondlegende Steve Cram als BBC-commentator.

Gouden winnaar: Sivan Hasan werd Olympisch kampioen op de 5000 meter.

Dit is de eerste Olympische gouden medaille van Nederland in de atletiek in 29 jaar (Ellen van Langen in Barcelona 1992). Hassan werd geboren in Ethiopië, maar kwam op 15-jarige leeftijd als vluchteling naar Nederland.

De Noorse Olympische hoop Grofdal verloor al vroeg het contact met de rest van het veld en eindigde als tweede op de laatste plaats.

– Het was meestal een slechte dag om te vasten. Het was beschamend. Ik weet niet wat er is gebeurd. “Ik voelde me vandaag heel slecht”, zegt Grovdale.

– Zo hard rent Caroline dagelijks achteruit, zegt NRK-expert Viburn Rodale helemaal.

Het is triest om te zien dat Caroline geen goede dag heeft in deze Olympische finale, zei teamgenoot Jan Post.

2/8 14.40 Atletiek: 5000m . Dames

Carolyn Berkeley Groffdale heeft een persoonlijk record van 14,47,67.

De hoop van Noorwegen koos ervoor om ver achter te blijven en moest na een paar duizend meter de rest van het veld naar beneden halen.

– Ik voelde vanaf de eerste maat dat ik vandaag echt niet had. Vreemd genoeg gebeurt dat op de dag van de Olympische finale. ‘Ik heb een stabiele dagelijkse vorm van trainen, dus ik hoop dat het niet iets is waar ik zin in heb’, zegt Grofdal. Verder zegt ze dat ze zal worden onderzocht door het medisch team.

Later op de Olympische Spelen moet ze 10.000 meter lopen.

– Op dit moment is het erg verleidelijk om daar 25 ronden te rijden. Ik zou me op zijn minst beter moeten voelen dan vandaag om kalm te zijn. Het kan in vijf dagen gebeuren.

Op de vraag of ze overweegt de 5.000 meter te breken, antwoordde Grovedale:

– Natuurlijk deed ik dat. Maar een Olympische finale breekt men niet.

Ze bereikte de finale dankzij de vijfde plaats in haar heat in de proef. Grøvdal was al als zesde geëindigd, maar toen Francine Niyonsaba uit Burundi werd gediskwalificeerd, schoof het ruimteverlies op naar de vijfde plaats in de hitte. Het was sowieso goed genoeg voor de finale.

Caroline Berkeley Groffdale kreeg in mei enorm veel internationale aandacht toen ze een onofficieel wereldrecord behaalde op de 5000m straatrace. Toen bleek dat de baan 12,5 meter korter was dan nodig.

Op 4 juni brak ik een nieuwe barrière toen ik om 8.30.84 de 3000m liep in Bislet. Het is sneller dan de Noorse Witz (8.31.75), maar de tijd is niet goedgekeurd omdat ze mannelijke konijnen heeft.

Caroline Berkeley Grofdal heeft twee bronzen medailles op het EK: de 10.000 m in 2016 en de 3.000 m horden in 2018. Ze heeft nog nooit een medaille gewonnen op de Olympische Spelen of de Olympische Spelen voor senioren.

Caroline Berkeley Groffdale na het beëindigen van de Olympische 5.000m finale.