Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Het nationale team – – De moeilijkste periode van mijn leven

Op 15 februari 2021 kwam de officiële aankondiging dat Eric Bothem was gefinisht in Rosenborg. Tegen die tijd hadden de club en de charismatische spits afgesproken om hun eigen weg te gaan.

In het voorgaande seizoen won hij drie duels met Rosenborg en een doelpuntloos verblijf bij Stabaek.

Als we de klok terugdraaien tot eind augustus 2021, is de situatie helemaal anders. De negen goals van landstitelhouder Bodø/Glimt zijn meer dan het dubbele van wat hij scoorde in de eliteserie tijdens zijn jaren bij Rosenborg.

– Hij was niet lang en donker

En de 21-jarige vertelt dat de tijd voor en direct na het wrak in Rosenburg zijn sporen heeft achtergelaten.

– Ik was niet lang en donker nadat ik Rosenborg moest verlaten. Het was de moeilijkste periode van mijn leven, zegt Butheim via de telefoon tegen Dagbladet, maar het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.

– In die zin ben ik blij met mijn tijd bij Stabæk en ook bij Rosenborg. Dit heeft mij erg geholpen.

Bothem vertelt openhartig over hoe hij veranderde na zijn verhuizing in Rosenburg en het compromis dat hij moest nemen toen hij tekende bij Bodo/Glimt.

– Ik dacht dat het misschien wat makkelijker zou worden en dat alles in mijn handen zou vallen. Zo werkt de wereld niet, althans zo werkt voetbal, zegt de uitgesproken spits.

eerst: De 21-jarige Glimt-spits scoorde het eerste doelpunt van het jaar bij Eliteserien toen hij zijn weg in het net vond tegen aartsrivaal Tromsø. Video: Evan Larsson / Dagbladet TV
Laat meer zien

In mei vertelde Bothem aan Dagbladet dat hij “een clown en een vrolijke jongen” was. Destijds zei Bothem dat zijn teamgenoot Ulrich Saltens bijna een project van hem had gemaakt.

READ  - Het is een mysterie

– Ik denk dat hij het leuk vindt om een ​​project met “Bot” te hebben. Er zijn altijd kleine dingen. Het is specifiek voor de clubcultuur en dingen op het veld. Hij doet dat op een constructieve manier en ik leer veel van hem. Bothem zei destijds dat hij heel wijs was.

De ‘Project Bot’ wierp zijn vruchten af ​​voor de spits, die dit seizoen topscorer van de club was die op het moment van schrijven tweede werd in de Elite Series.

Maar op de dag van aankomst in Aspmyra afgelopen winter, maakten het charisma en het zelfvertrouwen van Botheim plaats voor nervositeit en onzekerheid.

“Ik wist niet precies waar ik voor ging, ik dacht dat ze misschien lang en donker moesten zijn nadat ze vorig jaar boven alle anderen hadden gereden”, zegt Bothem.

Hij zegt dat de verandering in de situatie te wijten is aan enkele reizen naar Bjørn Mannsverk, de geestelijke gezondheidscoach van Bodø/Glimt, maar in de eerste plaats zijn teamgenoten.

Gevonden: Voor Bothem bij Stabæk zou dit niet het geval zijn. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Laat meer zien

– Ik ging naar hem toe (Mannsverk, jour.anm), maar het was de groep jongens die het meest hielp. Al het geld gaat, weet je. Het is in de eerste plaats de spelersgroep. Het is positieve energie, zegt Bothem, en het is gemakkelijk vol te houden.

Deze jongens zijn nederig, ze hebben honger en geven nooit op. Honger hier fascineert me. Je kunt hier niet komen en denken dat je King Kong bent.

– Niemand geloofde haar

Degene die waarschijnlijk het dichtst bij Aspmyra’s ‘King Kong’-status stond, is nog steeds Botheim.

READ  Zij is overleden en de rest van de vier dubbels zijn nog lang niet de eindstand - NRK Sport - Sportnieuws, uitslagen en uitzendschema

Bodo/Glimt heeft geen van de negen wedstrijden in zijn eliteserie verloren (zeven overwinningen, twee gelijke spelen), en zijn twee doelpunten tegen Zalgiris Glimt stuurden zijn twee doelpunten tegen Zalgiris Glimt naar de beslissende play-offs van de UEFA Conference League.

Dat zorgde er dinsdag voor dat Bothheim tot de aanvallers behoorde die werden opgeroepen in de nationale ploeg van Ståle Solbakken voor wedstrijden tegen Nederland, Letland en Gibraltar.

– Het is ongelooflijk cool, het is iets waar ik van gedroomd heb sinds ik klein was. Dus ik ben erg trots. Ik was erg verrast en een beetje geschrokken. Maar ik ben nederig en trots, zegt Bothem, die opgroeide in Krings, op een steenworp afstand van de Nationale Arena.

Grappige jongen: Eric Bothem is al bekend geworden door zijn uitgesproken en beledigende reactie als Rosenborg-speler.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
grappige jongen: Eric Bothem werd al als Rosenborg-speler bekend als uitgesproken en beledigend in zijn reactie. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Laat meer zien

Hoewel het duidelijk moeilijk zal zijn om zijn vriend Erling Braut Haaland, evenals Joshua King en Alexander Sørloth om de topposities te strijden, is hij klaar om zijn steentje bij te dragen.

Hoeveel minuten het ook duurt, Botheim heeft iets meer dan zes maanden en het is het overwegen waard.

Ik denk dat niemand van jullie dit ook zou hebben geloofd, als we terug waren gegaan naar de tijd dat ik Rosenburg verliet. Maar het was een ongelooflijke reis. Ik had dit nooit kunnen bedenken, zegt Bothem.

Je bent misschien evenwichtiger en volwassener geworden. Ik ben nog steeds mezelf, maar ik ben hier wat bescheidener in. Als je dingen in perspectief plaatst, kijk naar vorig jaar en dit jaar nu, het is totaal onrealistisch.

READ  Maguire en Engeland verbonden met Duitsland