Gezondheid van studenten
Pekelek onthulde op de studentengezondheidsconferentie wie volgens de panelleden verantwoordelijk was.
Enquête Gezondheid en Welzijn (SHoT) van dit jaar Het werd eerder dit najaar geïntroduceerd En de achtergrond van de studentengezondheidsconferentie die deze week maandag en dinsdag in Oslo wordt gehouden.
Het doel van de conferentie is om de bevindingen te bespreken en nader te bekijken wat er kan worden gedaan.
In het onderzoek antwoordde 21 procent dat ze het afgelopen jaar hulp hadden gezocht voor psychische problemen. Slechts vier op de tien zeggen een goede kwaliteit van leven te hebben. Tweeëntwintig procent antwoordde het afgelopen jaar zelfmoordgedachten te hebben gehad.
Deze resultaten zijn niet uniek voor studenten. Onderzoek toont aan dat het onze generatie is die de hoogste kwaliteit van leven leeft. Beroepskringen zeggen dat we niet de sneeuwvlokgeneratie hadden, zoals sommigen beweren. Wij zijn degenen die een samenleving hebben gecreëerd die jonge mensen met een lagere levenskwaliteit creëert’, zei Odhild Kvam, voorzitter van de Noorse Confederatie van Vakbonden, in een paneldiscussie over de resultaten van de enquête van dit jaar.
Hij verwees naar de regering
Er waren veel reacties na het indienen van de SHoT-enquête. De president van de Noorse Universiteit voor Milieu en Biologische Wetenschappen (NMBU), Kurt Reis, zei dat de bevindingen pijnlijk waren om over na te denken, terwijl de woordvoerder van het onderwijsbeleid van SV Freddy-Andre Ovstegaard de resultaten koppelde aan de krappe studenteneconomie.
Deelnemers aan het introductiepanel werden uitgedaagd tot een ouderwets potje wijzen. Spreker Frederick Engelshon daagde Akrehm uit om de acteur in het debat aan te wijzen die volgens hen de meeste verantwoordelijkheid draagt voor de geestelijke gezondheid van jongeren.
Audhild Kvam, Maika Godal Dam, voorzitter van de Noorse studentenorganisatie (NSO), Thea Tuset, vicevoorzitter van de Noorse beroepsopleidingsstudentenorganisatie (ONF) verwees naar de regeringsgezant, politiek adviseur van de minister van Onderzoek en Hoger Onderwijs Ola Borten Moe (Sp), Signe Bjotveit.
Carrie-Josie Lönning, hoofd van de SHoT-enquête, wees op Sven Stollen, vertegenwoordiger van onderwijsinstellingen.
Sven Stollen, decaan van de Universiteit van Oslo, verwees naar het publiek of de gemeenschap, zoals hij later uitlegde.
Wil oplossingen zien
Ik wilde er zelf ook op wijzen, zei Stollen.
– Maar het gaat er niet om wat instellingen voor hoger onderwijs alleen kunnen doen. Het is een veel groter probleem dan dat.
Hij heeft een groep gekozen waarin hij bijzonder geïnteresseerd is.
– Wat kunnen we doen? Uiteraard gaan we ons inzetten voor een betere leeromgeving, zowel digitaal als fysiek. We hebben het niet meer over de Herdersweek, maar over het starten met school. Dit betekent dat de start van de studie niet slechts een week hoeft te zijn, maar kan oplopen tot een jaar. Maar een groep waar we het niet over hebben, zijn degenen die niet komen opdagen of zich niet aanmelden voor de shows die we hebben. Hoe we ze gaan bereiken, zei Stolen, baart me grote zorgen.
NSO-leider Maika Godal Dam wilde meer onderzoek zien naar oplossingen voor de geestelijke gezondheid van jongeren.
“We weten eindelijk veel over hoe studenten zich voelen, nu wil ik uitzoeken hoe ik het oplos.
Digitale Studenten Vereniging
De leider van de SHoT-enquête, Kari-Jussie Lønning, legde aanvankelijk uit dat trends in de samenleving de oorzaak zijn van de psychische aandoeningen die uit de SHoT-enquête naar voren kwamen.
– Wanneer een groter percentage van de bevolking onderwijs volgt, zullen we ook zien dat een groter deel van de ziektelast die in dezelfde populatie aanwezig is, studenten zullen zijn. De jeugd van vandaag heeft een exponentiële toename in keuzes gezien. Het is niet langer alleen dat je moet slagen, maar je moet ook heel, heel snel slagen.
De discussie ging natuurlijk over de financiën van de studenten. Voor het academisch jaar 2022-2023 bedraagt de studentenbeurs 128.887 NOK of 16.666 NOK verspreid over 12 maanden. Volgens cijfers van NSO kost het momenteel NOK 16.890 per maand voor een student.
NSO-leider Dam merkte op dat de gemiddelde student in Noorwegen vandaag een totale werklast heeft van ongeveer 50 uur per week.
– Tijd is een van de kostbaarste dingen die we hebben, omdat we studenten voor een groot deel kunnen behandelen.
Ongeveer 60 procent van de leerlingen in het beroepsonderwijs studeert digitaal, zegt Thea Tousset, vice-president van het National Expenses Office.
“Het feit dat lesgeven digitaal is, is absoluut essentieel om het dagelijks leven te verbeteren.” Maar dat betekent wel dat er wat structuren moeten worden opgezet. We willen een digitale studentenvereniging creëren die het aanbod kan vergroten om het dagelijkse digitale leven makkelijker te maken.
Meest eenzaam onder de jongeren
Senior onderzoeker bij het Noorse Instituut voor Volksgezondheid, Borg Sievertsen, beoordeelde bevindingen in het rapport met betrekking tot de eenheid. Hij constateert dat in 2018, 2021 en 2022 vergelijkbare vragen zijn gesteld over eenzaamheid.
De cijfers over eenzaamheid waren natuurlijk meer uitgesproken tijdens de pandemie, maar we zien dat de cijfers niet terug zijn op hetzelfde niveau als in 2018. De trend is zichtbaar bij zowel vrouwen als mannen, maar vooral bij vrouwen. Ook zien we dat er meer eenzaamheid is onder jongere studenten. Dit suggereert dat er speciale aandacht moet zijn voor jongere studenten, zoals Borg Sievertsen zei:
“Amateur music practitioner. Lifelong entrepreneur. Explorer. Travel buff. Unapologetic tv scholar.”
More Stories
Werelddag voor geestelijke gezondheid – gemeente Lavangen Luabaga Sohkan
Åsnes High School benadrukt de geestelijke gezondheid van leerlingen: – een belangrijke en geldige prioriteit
Jens E. Kjeldsen is van mening dat de gemeenteraadsverkiezingen van 2023 verrassend actueel waren