Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Hij neemt de coach terug die hem in het Engelse voetbal bracht en hem aanvoerder van het nationale team maakte

Dit weekend was bondscoach Louis van Gaal te gast in een talkshow, waar hij naar eigen zeggen prostaatkanker had.

De spelers werden pas geïnformeerd toen Van Gaal het zelf op tv vertelde.

– Ik was gisteravond in shock toen ik zijn interview zag. Hij maakt een film die volgende week uitkomt, dus ik vroeg me af hoe hij hem zou promoten door over zijn leven te praten, dus dat was een enorme schok”, zei Virgil van Dijk op de persconferentie voor de wedstrijd van Benfica.

– Ik heb hem een ​​bericht gestuurd na het interview. Ik heb hem na het interview ook verteld dat hij niet iemand is die veel sympathie nodig heeft en dat is hij ook. We zullen er als groep voor hem zijn. “We hopen op een onvergetelijk WK”, vervolgde hij.

Het plan is dat de 70-jarige Nederland gaat leiden op het WK in Qatar.

Herstel de oude baas

De Nederlandse voetbalbond heeft nu bevestigd dat Ronald Koeman in januari weer de leiding zal nemen over het nationale elftal. Koeman was tussen 2018 en 2020 ook de manager van de nationale ploeg en hij was het die Van Dijk de aanvoerder van de nationale ploeg maakte, voordat hij ervoor koos om Barcelona over te nemen.

Het was Koeman die Van Dijk in het Engelse voetbal bracht, toen hij hem in 2015 voor 13 miljoen pond van Celtic overnam van Southampton.

– Ik kijk uit naar een nieuwe samenwerking. Anderhalf jaar geleden was het geen wrok die ervoor zorgde dat ik het nationale team verliet. Ik voelde me goed, de resultaten waren goed en de toon met de spelers van het nationale team was goed. Straks zullen we die reis voortzetten, dat is mij duidelijk, Koeman zei over de aanwerving, volgens de Daily Mail.

READ  - Zorg voor meer van Christer Falk

Ook Van Gaal steunt Afspraak.

– Ik denk dat dit heel logisch is, en dat heb ik ze ook gezegd. Het is niet zo moeilijk. Een jaar geleden was ik de enige ervaren trainer die beschikbaar was. Zo ook bij Ronald Koeman. Ik zeg dit niet tegen mezelf, maar tegen hem. Hij wil een goede erfgenaam zijn.

Koeman was Everton-manager in 2016 en 2017, voordat hij Nederland overnam. Daar maakte hij zichzelf impopulair door de aanwezigheid van rode versieringen op zijn kerstboom.