Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

– Hij was zo mager

Op zaterdag deelden langlaufers Emil Iversen en Hans Christer Holland hun gedachten over hun relatie met eten en bewegen op Instagram.

De berichten volgden op het feit dat Dagbladet en andere Noorse media een aantal casussen hebben geschreven over verstoord eetgedrag en eetstoornissen bij langlaufen.

Het onderwerp kwam ook ter sprake in de podcast “Good Days” van Øystein Pettersen.

– Ze was te mager

Nederland, dat in maart drie medailles won tijdens de Wereldkampioenschappen kunstschaatsen in Oberstdorf, sprak erover De explosie begon vroeg in zijn senior carrière Op verschillende gelegenheden. Nederland was hoog opgeleid en het kostte hem zijn hele carrière.

in de mail naar Instagram De Lightning runner laat nog maar eens de periode zien dat hij overtraind was:

– Ik was zelf te mager. Toen ik in 2010 overmatig trainde, woog ik ongeveer 70 kilogram, en sindsdien vraag ik me af of dit een van de redenen kan zijn waarom ik zoveel opschudding heb veroorzaakt, schreef Holland op Instagram.

Hij zei verder dat hij vandaag 77 kg weegt en merkt op dat hij “veel sneller dan de hemel” schaatst. In de post schrijft Holland dat adequate voeding absoluut essentieel is om voldoende te bewegen, al voegt hij eraan toe dat hij geen expert is of in de maak:

– Als je goed wilt zijn, moet je veel trainen. Het is verbazingwekkend hoeveel het lichaam kan verdragen als je goed slaapt en goed eet.

Nederland vervolgt:

Helaas kun je niet goed eten, maar je kunt slecht eten als je weinig eten hebt. Als je goed wilt zijn, moet je eten en trainen als een paard.

READ  Bran tekende op Deadline Day met Lars Krug Gerson

Dagbladet heeft contact gehad met Holund over de Instagram-post. In een sms schreef de 32-jarige:

– Het gaat niet zozeer om mezelf, het gaat om het waarschuwen van jonge beoefenaars voor de gevolgen van het wegtrekken van de draden.

– Het werd makkelijker

Holland vindt het niet erg als je in het voorseizoen wat extra kilo’s aankomt, en wijst erop dat je er alleen maar sterker van wordt qua ziekte en blessures.

Emil Iversen deelde dit idee met Dagbladet toen we eerder dit najaar tijdens een rally in Italië met de 30-jarige spraken over zijn gewicht:

– Ik heb misschien een paar extra kilo’s gehad toen ik als schaatser instapte, maar tegelijkertijd denk ik dat het heel gezond was voor het lichaam om gezond en blessurevrij te blijven. Je hebt jezelf gezond gehouden en me nog vele jaren laten skiën. Ik ben erg sceptisch als ik een jongen of meisje van in de twintig zie denken. Mijn standpunt is altijd geweest dat het beter is om een ​​paar kilo meer te wegen dan voor 100 procent bekrast te zijn en te vechten voor winst.

Open: Emil Iverson.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Open: Emil Iverson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Laat meer zien

Iverson geeft toe dat hij de afgelopen jaren een paar kilo is aangekomen, maar merkt op dat het vanzelf ging:

– Ik ben niet geïnteresseerd in gewicht, maar ik zie voor mezelf dat ik niet meer dik ben. Als je 900 uur per jaar met deze groep traint, is het niet meer dan normaal dat je zo bent. Gelukkig ben ik dol op eten, dus het moet niet te ver gaan. Het ging vanzelf. Ik hield mezelf blessurevrij en trainde en trainde. Ik weet niet precies wanneer het gebeurde, maar het was genoeg twee jaar geleden. De afgelopen jaren ben ik redelijk stabiel geweest.