De medewerker die weigerde de camera aan te zetten, heeft nu een vonnis van de rechtbank gekregen.
Volgens een Nederlandse rechtbank heeft een telemarketeer die tijdens werktijd geen webcam wilde bedienen zijn rechten geschonden. Het informeert BBC.
Steeds meer mensen werken vanuit huis, hybride of permanent. volgens een Microsoft-rapport, Managers vertrouwen niet volledig wat er in het thuiskantoor gebeurt. De baas van de man ook niet.
ongehoorzaamheid
In augustus kreeg de man te horen dat hij zijn scherm moest delen en de webcam aan moest zetten terwijl hij aan het werk was. Hij vond het niet leuk en werd later ontslagen. De reden was zijn weigering om te werken en insubordinatie (weigering om werkinstructies op te volgen).
De rechtbank van haar kant zei dat het bevelen van iemand om een camera aan te zetten zou neerkomen op videobewaking op de werkplek, wat een te grote inbreuk zou zijn op de privacy van werknemers. Dat blijkt uit een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
De rechtbank kende zo’n 75.000 euro schadevergoeding toe aan de man, die werkt voor het Amerikaanse IT-bedrijf Chetu. Sethu heeft geen verklaring afgelegd in de rechtbank en hij was niet aanwezig. De uitspraak van de rechtbank kwam in september, maar werd pas deze maand openbaar.
“Friend of animals everywhere. Web guru. Organizer. Food geek. Amateur tv fanatic. Coffee trailblazer. Alcohol junkie.”
More Stories
Landstilbaden Planten Gich Voort Klimat in Nederland – Vroj Vogels
Håvard Lorentzen 8e plaats Stavanger – Nederlandse dominantie – Dagsavisen
Volg de noodlottige wedstrijd van Engeland tegen Nederland in de Nations League