Beelden gemaakt door de James Webb Space Telescope waren in juli dit jaar enkele weken populair, intrigerende mensen die meer wilden weten over het heelal en de planeten en sterren waaruit het bestaat. Een website ontworpen door de US Space Agency (NASA) om meer te weten te komen over de kenmerken van planeten in het zonnestelsel.
De website, genaamd “Ogen op het zonnestelsel”, wordt regelmatig bijgewerkt om gedetailleerde informatie te geven over de zon en de planeten en satellieten die eromheen draaien. Daarnaast biedt de website eyes.nasa.gov/apps/solar-system een verscheidenheid aan hulpmiddelen waarmee gebruikers meer te weten kunnen komen over astronomie en van huis naar het oppervlak van bepaalde planeten kunnen reizen.
Wanneer u de NASA-website bezoekt, krijgt u een virtuele weergave te zien van de banen van niet alleen de planeten van het zonnestelsel, maar ook van het uiterlijk van satellieten en asteroïden eromheen. Deze weergave kan worden aangepast om geen orbitale paden meer te tonen en om verschillende sterrenbeelden in de door de computer gegenereerde ruimte te plotten.
De weergegeven informatie is niet alleen toegankelijk, want elke planeet, asteroïde en satelliet is een object waarop je kunt klikken om er meer over te weten te komen. Gebruikers kunnen in- en uitzoomen om andere lichamen buiten het zonnestelsel te verkennen. De James Webb Space Telescope maakt ook deel uit van de simulatie.
Een belangrijk kenmerk van deze site is dat het een realtime weergave van de posities van de sterren in het zonnestelsel creëert, hoewel het kan worden aangepast om vooruit en achteruit in de tijd te gaan, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om de positie te vinden van de planeten op de verjaardag van een bepaalde persoon.
Naast Curiosity biedt NASA via deze site informatie over satellieten, kometen, manen, protoplaneten en andere objecten in de ruimte. Hun locaties worden aangegeven, wanneer ze zijn ontdekt, door wie en of ze zijn bezocht door een ruimtesonde, samen met andere gegevens die meer context bieden over wat er over hen bekend is.
Voor gebruikers die meer willen weten over hoe de belangrijkste missies van NASA worden volbracht, bevat de Eyes on the Solar System-website ‘Stories’, een sectie gewijd aan het uitleggen van de processen die hebben geleid tot satellieten zoals Cassini, ruimtesondes zoals Voyager en ruimtesondes . . Uithoudingsvermogen, interesse of intelligentie als hulpmiddelen om hun doelen te bereiken.
In dit gedeelte van het web kunnen gebruikers in realtime simulaties zien die een aantal ruimtemissies hebben uitgevoerd, zoals de landing op Mars. Het belang ervan en wat de Amerikaanse overheidsinstantie verwacht van het werk dat het voertuig doet, wordt ook benadrukt.
Tot slot, voor degenen die geïnteresseerd zijn in ruimtebedreigingen zoals asteroïden, heeft NASA ook een website genaamd “Eyes on Asteroids” die is gericht op het bestuderen van deze lichamen, wat de verschillende missies van het Amerikaanse agentschap naar zijn studio verklaart.
Informatie over onderzoekstaken is inbegrepen. Net als NEAR draaide het een jaar lang om een asteroïde; o Deep Impact, gericht op het analyseren van de samenstelling van kometen; Een van de meest ambitieuze: de DART-missie, waarbij een planetair afweersysteem wordt getest in het geval van een dreigende botsing tussen de aarde en een asteroïde.
Lees verder:
“Amateur music practitioner. Lifelong entrepreneur. Explorer. Travel buff. Unapologetic tv scholar.”
More Stories
Terminator: Dark Fate – Defiance wordt volgende week in bètavorm uitgebracht
De online servers van Gran Turismo Sports worden in januari gesloten
Sony’s bod op een live-service roept mogelijk al zorgen op