Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Holmgren Federson over ontmoeting met sterren: – Een beetje Starstruck

Een paar weken geleden, na anderhalf jaar bij de Romstall Club, werd de vallende ster verkocht van Moldavië aan het Nederlandse Finord. Na een paar rustige dagen thuis in Finmark, ligt de berg nu in Oostenrijk, waar de Hon’ble Division Club een nieuw seizoen tegemoet gaat.

De berg vertelt van een plotselinge verandering.

– Het was de eerste dagen erg moeilijk met dubbelsessies en oefenwedstrijden. Ik merk dat ik het niet ten volle heb gebruikt, Holmgren Peterson VG.

Finmarkingen heeft al twee wedstrijden kunnen spelen voor zijn nieuwe club. Nu heeft de uitvinding zich gekwalificeerd voor de conferentiecompetitie. Foto: Tom Boat / Dome Boat Multimedia

Hij speelde eerder deze week in een wedstrijd tegen zowel Athene als FC Zürich. Maar het is de jongeling nog niet helemaal bekend dat hij nu bij een talentvolle club in Finord zit.

– Het is geweldig, vooral als je terugdenkt aan waar je als tiener van droomde. Opeens sta je er echt in, het is een beetje surrealistisch. Maar ik ben hier niet alleen voor de ervaring gekomen. Ik wil profiteren van de kans en laten zien dat ik het verdien. Mijn doel is om als elfde aan de start van de serie te eindigen. Ik ben erg blij met de keuze die ik heb gemaakt, zegt hij voordat hij verder gaat:

– Dat het te snel gaat, er zijn er niet veel die geloven, ik was erbij. Maar het laat zien dat harde training en speeltijd resultaten opleveren. Earling (Mo, Mold Coach, Magazine. Opmerking) Het was heel belangrijk voor mij om me vanaf het begin op mezelf te concentreren.

De U21-verdediger van het nationale team liet zich daarentegen niet intimideren door de status-quo.

– Ik heb al gemerkt dat er enkele referenties zijn uit het Noorse voetbal, maar dat is niet zo verwonderlijk. Waar ik aanvankelijk het meest van onder de indruk was, waren de faciliteiten hier. Ze zijn van wereldklasse. De ondersteuningstool is hier bijna groter dan de groep spelers.

Een persoon die deel uitmaakt van een grotere ondersteuningsmachine is de leidende legende Robin van Persie. Hij won niet alleen de Premier League met Manchester United, maar speelde met Nederland ook de WK-finale. Hij scoorde ook maar liefst 144 goals in de Engelse hoge divisie.

Van Persie groeide op in Finnord en beëindigde zijn carrière in 2019. Nu is hij assistent-coach van het eerste elftal. Holmgren Federson geeft toe dat hij vlak voor hun eerste ontmoeting opgewonden was.

– Ik moet toegeven dat ik een kleine ster was, maar wie niet? Hij is een legende. Tegelijkertijd is hij mijn coach, dus ik kan me niet als een fan gedragen, lacht Finmarkingan.

Volgens Holmkren Peterson is Van Persie betrokken geweest bij een aantal sportieve scènes van training. Foto: Tom Boat / Tom Boat

– Van Persie is een goed en sociaal type, hij komt met goede tips en adviezen. Hij is betrokken bij een aantal scènes van de opleiding. Dit is zo geweldig, gaat hij verder.

De grote club, de laatste landskampioen in 2017, heeft al lang een sterk verlangen getoond om de jongen te contracteren. Dus, terwijl Mold Holmkren Federingson een belangrijke zomer wil houden, het aanbod… Volgens Romstalls Buttstick Moet tot 20 miljoen kronen zijn geweest – heel goed om nee te zeggen.

Holmkren Federson is nu al dankbaar dat hij mag vertrekken.

– Toen de dingen concreet begonnen te worden, zei ik dat ik wilde gaan. Dat begreep de club. Toen ik naar Moldavië kwam, zeiden ze dat het een verkoopclub was. Het laat zien dat ze hun woord hebben, dus het is goed. Hij zegt dat potentiële jonge spelers hun droom waar kunnen maken als ze daarheen gaan.

Een ander kenmerk dat blijft veranderen, is de nieuwe taal. Volgens Holmkiren Federson wordt het in zijn nieuwe club vaak geassocieerd met de Nederlandse taal. Daarom moet hij meteen beginnen met een taalcursus.

– Ik heb een goede ontvangst en de meeste mensen spreken goed Engels. Maar ook in de Nederlandse taal gebeurt er veel. Dus ik denk dat het het beste is voor iedereen om het te leren, vooral de taal van het voetbal. De uitspraak is iets anders dan het Noors, maar gelukkig lijken veel woorden een beetje op elkaar. Het duurt even, vooral omdat ze zo snel praten, lacht hij.

Nu Holmkiren Federson nu een nieuw seizoen ingaat voor zijn nieuwe baas, moet hij dat nog doen in het Noorse voetbal. Hij hoopt en hoopt dat er eind dit jaar een gouden medaille op de post gaat.

– Ik denk dat Molde het kan. Het zou leuk geweest zijn om goud te hebben gekregen na de tweede plaats achter de Klim van vorig jaar. Ik verliet de club als eerste en versloeg Poto / Climato in mijn laatste wedstrijd. Dit keer was het een goede beslissing.

READ  De leukste sieraden trends van dit moment!