Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

– Ik heb staalcontrole – NRK Sport – sportnieuws, uitslagen en uitzendschema

NRK ontmoet opgewekt en zelfverzekerd voorafgaand aan een nieuwe training in Oslo, slechts enkele dagen voordat het seizoen begint met de 300 meter horden op vrijdag in Pislet.

Maar hij realiseerde zich natuurlijk dat de rest van de wereldwijde elite al was begonnen met concurreren in dit Olympische seizoen.

– Het is opwindend om concurrenten te zien rennen, ik wou dat ik erbij was, maar op het moment dat ik in mijn carrière zit, hoef ik niet aan alle races deel te nemen. Ik hoef het niet op dezelfde manier te doen. Ik heb staalcontrole en ik heb een goed voortschrijdend plan dat ik volg en weet wat er nodig is om het goed te doen.

– In alle nederigheid hebben we de voordelen waarvan we denken dat ze nodig zijn om te zijn waar we zijn, en dan kunnen we vrijheden nemen om de rassen te definiëren waarvan we weten en waarvan we denken dat ze de beste zijn. Dit is wat we nu hebben gedaan. Het is echt een goede vrijheid. We kunnen ons daarvoor bedanken.

– De ene scherpt een beetje

Bij RTE: Karsten Warholm, hier tijdens een ontmoeting met NRK een paar dagen voordat hij het seizoen in Bislett opent.

Foto: Håvard Bergheim / NRK

Warholm gelooft dat ‘angstig’ het verkeerde woord is als hij de start van het seizoen van zijn felste concurrenten ziet. De Amerikaan Ray Benjamin jogde er een Tot 47,13 seconden bij een race in Californië op 9 mei. De tijd is gekomen dat Warholm het maar zes keer beter doet dan voorheen.

Toen Benjamin een paar dagen geleden deelnam aan de stemming in de Diamond League in Doha, kwam hij uit met een tijd van 47.38 en zei hij in een zeer sterke veldrace met onder anderen Alison Dos Santos, Kerron McMaster en Abdul Rahman Samba.

Ik zie het snel en geeft aan dat meer mensen het werk hebben gedaan, en dat er hevige concurrentie zal zijn. Toen zagen we niet wat ik nog kon, we weten hoe het afgelopen jaar is gegaan en we weten dat ik rond dezelfde tijd was dat de wrat daar ontstond.

– Ik heb het tenminste eerder en ik weet dat ik het kan. De een scherpt een beetje als hij ziet dat anderen het goed hebben gedaan.

Start vorig jaar in Bislet

De laatste keer dat Warholm deelnam aan de 400 meter horden, liep hij in september 2020 de Nationale Kampioenschappen in Bergen. Sindsdien traint hij voor een nieuw seizoen. Onderweg annuleerde hij in maart het EK indoor in Polen vanwege het coronavirus.

Maar tegelijkertijd stelde hij zich plotseling open voor de vorm en toestand van dingen. Hij was onder meer in een betere stad dan in 2020, hij trainde veel beter en meer dan voorheen. Warholm’s suggestie van zijn eigen vorm Nog maar een paar maanden geleden was de NRK-expert stomverbaasd.

Herhaal dat bericht voordat je de 300 meter een ietwat ongebruikelijke hindernis neemt. Het is dezelfde oefening die vorig jaar ook het seizoen opende. Warholm deed het niet alleen goed, hij ook melancholiek Voor ’s werelds beste trainingsrecord met een tijd van 33,78 seconden. De rest van 2020 was een droom.

Warholm en Alans

Dicht bij de supporter: Coach Lev Olaf Allenis is niet ver van Karsten Warholm. Natuurlijk niet als de student het seizoen binnenkort opent bij Beslett.

Foto: Håvard Bergheim / NRK

– Ik ben sneller en beter

Toen hem werd gevraagd naar een vergelijkbare tijd vorig jaar aanstaande vrijdag, antwoordde de 25-jarige als volgt:

Toen ik het vorig jaar reed, dacht ik dat het de enige race zou zijn die ik dat jaar zou lopen. Ik was een beetje opgewonden. Maar niets is onmogelijk. Ik zou niet in de rij staan ​​als ik niet had gedacht dat ik hem zou benaderen. Het is een goede tijd, maar ik weet dat ik sneller en beter ben. Dan wordt het uniek om door te gaan en dat record in de eerste race te breken.

– Dus je gaat voor een nieuwe lijst van de beste ter wereld?

Ga zo snel mogelijk joggen. Maar het is misschien beter dan vorig jaar. Als dat zo is, weten we hoe het de rest van het seizoen is gegaan. Ik durf het niet te garanderen, het verslaan van mijn eigen record is erger dan het verslaan van degene die ik destijds probeerde. Maar ik zal mijn best doen als ik aan de startlijn sta.

Nadat het seizoen vrijdag is geopend, staan ​​de Beslett Games gepland voor 1 juli. Dan wil Warholm nog een Diamond League-stem voordat hij naar de Olympische Spelen in Tokio reist.

– We hebben een goed plan opgesteld, en ik denk dat het goed is. Het plan is gemaakt en gebaseerd op hoe we denken dat we in de beste vorm kunnen zijn wanneer het echt nodig is, zegt hij.

READ  Voetbal, sport | Plotseling verlies van punten naar Turkije