Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Ik wil niet achter iemands rug om gaan

Schaatser en Olympisch winnaar Havard Holmfjord Lorentzen heeft zich in Nederland veel laten verleiden.

Håvard Holmefjord Lorentzen overweegt een aanbod van een Nederlands team.

Toen de man uit Bergen half april zijn e-mail opende, was hij verrast. Het was een show waar hij niet van had gedroomd. Hij werd gezocht door het Nederlandse profteam Team Reggeborgh.

– Ik werd natuurlijk onzeker. Kjeld Noyce vroeg of je interesse had. Ik antwoordde positief dat het misschien leuk zou zijn, maar ik zou graag het team komen bezoeken voordat ik een beslissing neem. Later kwam de show bij hen langs, vertelt Lorentzen aan de telefoon vanuit Heerenveen.

Dit is waar hij nu staat, in een sterk team van zes mannen en vier vrouwen. Tot nu toe zijn ze niet op het ijs.

– Ook hier is alles gesloten vanwege de epidemie, zegt hij.

Lees ook

Dit is de reden waarom de beste skiloper van Noorwegen traint met zijn sterkste concurrenten

kreeg een ophef

Lorentzen zelf ontwikkelde hart- en vaatziekten, wat zijn vriendin Heig Boko en haar familie trof. Geen slecht woord over, want hij weet heel goed waar dit gebeurt. Tijdens de Wereldkampioenschappen kunstschaatsen op het Vikingskipet in februari.

– Nu ben ik immuun. Hij zegt dat ik het antwoord een week geleden heb gekregen.

Dit is de reden waarom de 27-jarige op pad is en ervaart wat een nieuw dagelijks leven zou kunnen zijn.
De Noor traint met felle rivaal Kilde Noyce en een professioneel team.

READ  Premier League-rykter | Lørdagens Premier League-rykter

De loper zegt dat de federatie altijd op de hoogte is geweest:

– Ik had onderweg een goede dialoog met bondscoach Jeremy Witherspoon en informeerde de vakbond voortdurend over wat er gebeurde. Ik wil niet achter iemands rug om gaan met geheime dingen.

Natuurlijk, voegt hij eraan toe, zal hij deze winter Noorwegen vertegenwoordigen.

Ik zal nooit ophouden Noors te zijn.

Schaatsen is zijn kleine hobby

Het team van Reggeborgh is in handen van twee goede vrouwen, zoals Lorentzen ze noemt. Ze zijn miljardairs en men gelooft dat ze kunstschaatsen als hobby doen.

Als we vermelden dat hij een miljoen verdient, betekent dit dat hij niet ver weg is. Vergeleken met de economische kansen in het moederland is er een groot verschil. Hij denkt dat het door de pandemie moeilijker wordt met sponsors.

– Maar het belangrijkste is om nieuwe impulsen te krijgen, onder goede ijzige omstandigheden te trainen en veel moves van zijn teamgenoten te krijgen. Ze zullen mij betalen.

Hij zegt dat het niet ongewoon is dat Noren dergelijke aanbiedingen krijgen. Daarom is het aantrekkelijk.

Tegelijkertijd weet ik dat we ook thuis een goed plan hebben.

Wat zeggen je “oude” teamgenoten?

– Het is duidelijk dat het nationale team geïnteresseerd is om mij te houden. Ik denk daar veel aan. Ik wil mijn teamgenoten niet teleurstellen, maar ik denk dat ze het heel goed begrijpen als ik ervoor kies om hier verder te gaan.

Hij neemt misschien snel een beslissing, maar hij biedt ook aan om nog een keer naar beneden te komen voor het definitieve antwoord. Indien niet zeker.

READ  Harry Kane stuurde Tottenham naar het Champions League-centrum - VG

Lorentzen zegt dinsdagavond bij Noe te gaan eten en traint momenteel in wielrennen en hardlopen.

– Wat vind je van trainen met de sprinter die je uitdaagde op het ijs, en die het Olympisch goud pakte op de 1000 meter van jou?

– Kjeld en ik zijn rivalen op het veld, maar buiten hadden we altijd een goede toon. Sportief gezien is Heerenveen een prima plek om te trainen. Er is niets beters in de wereld.

Hij wil in de toekomst veel meer te doen hebben dan hij afgelopen winter liet zien met een dijbeenblessure.

– Ik kijk uit naar de Olympische Spelen in Peking in 2022, maar nu wil ik een stapje hogerop dan vorig jaar. Toen was ik in het toilet slechts 2/10 van de 1000m-medaille, ondanks mijn heupklachten. Als ik gezond en snel ben, ben ik er en kan ik mezelf verzekeren aan de top.