Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

– Ik zal rennen omdat het mijn enige race zal zijn – VG

OL-KLAAR: Amalie Iuel op de persconferentie donderdag in Olympisch Dorp. Foto: Liz Srudi

Tokyo (AB) Amalie Yuel (27) neemt geen risico als ze zaterdagavond de 400m horden probeert.

Geplaatst:

“Ik zal de proef lopen alsof het mijn enige race is”, zegt de 400 meter hordenloper op de persconferentie van donderdag in Olympic Village.

– waarom?

Redactionele samenwerkingOntdek +

Bekijk alles van de Olympische Spelen in Tokyo bij ontdekking +

– Het is twee jaar geleden dat ik de meeste concurrenten heb gezien, dus ik heb geen idee hoe goed ze nu zijn. Dus ik denk dat ik vanaf het begin “door moet gaan” als ik de halve finale wil bereiken, vervolgt Amalie Yuel.

Ze gaf aan dat steun in het team – met Karsten Warholm en Liv Olaf Allenis – belangrijk is en dat ze veel praten over de mentaliteit.

– Daar hebben we veel aandacht voor – niet alleen wat er op de fysieke locatie moet zijn. Ik heb een leuke groep om me heen.

Aan de andere kant wil ze het niet hebben over de rol van haar vriend Axel Lund Svendal.

– Ik praat liever over andere dingen, zegt ze resoluut.

Als klasgenoot van Carsten Warholm werd Ewell ook gevraagd wat ze vond van de familie in Olympic Village:

– Ja, dat – de bedden zijn gemaakt van karton, maar ik slaap toch goed. Ik heb een goed slapend hart. Een goede nachtrust krijgen kost me niet veel.

Ik ging naar het stadion en keek hem aan.

READ  Cristiano Ronaldo, Manchester United |

– Het is gesloten en mooi, en ik denk dat de baan snel is, zegt de 27-jarige.

Coach Liv Olaf Alnes gelooft dat Ewell de juiste houding heeft voorafgaand aan het proces:

– Het zou verkeerd zijn om jezelf tijdens de eerste ronde te “verzekeren”. Overigens ben ik het niet eens met degenen die denken dat mijn hoop slecht is in toernooien. Ze heeft al vaker laten zien dat ze het aan kan.

Naast Iuel doet ook Line Kloster mee aan de 400m horden. Dit is de eerste keer sinds de marathon op de Olympische Spelen van Seoul in 1988 dat Noorwegen heeft deelgenomen aan ten minste twee vrouwen in dezelfde Olympische oefening (toen waren het Great Witz, Cecil Grotenberg en Bent Moe).

Net als Karsten Warholm komt Amalie Iuel ook uit meerdere gevechten. Ze werd echt bekend bij de Noren door als zesde te eindigen op de Europese kampioenschappen in 2016, toen ze ook haar Olympisch debuut maakte – maar ze moest zichzelf bedanken voor het proberen.

In de watercyclus van 2019 liep ze 54,72 in de proef, maar bereikte de halve finale. Dit jaar heeft het 55.04 Bislette-spellen. Dit betekent dat ze de Olympische Spelen als 19e beste in 2021 en 16e bij de beste deelnemers in Tokio binnenkwam.

Opmerking! Amalie Yoel en Lynne Kloster hebben zaterdag vanaf 02.00 uur een proefrit gemaakt op de 400m horden. Verschijnt in Discovery +