Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Jair Bolsonaro over zijn lot: – Of ik word gearresteerd, of ik word vermoord, of ik win de verkiezingen

Tijdens een interview deed de Braziliaanse president Jair Bolsonaro een nogal sombere voorspelling over zijn toekomst.

“Ik zie drie opties voor mijn toekomst… Of ik word gearresteerd, ik word vermoord, of ik win de verkiezingen”, zei de controversiële president in een toespraak die live op sociale media werd uitgezonden.

– Geen man maakt me bang

Hij heeft echter het minste vertrouwen dat hij in de gevangenis belandt.

– Ik ben er zeker van dat het eerste alternatief, namelijk gevangenisstraf, niet zal plaatsvinden. Geen enkele man maakt me bang en ik ben me volledig bewust van wat ik aan het doen ben”, schreef Bolsonaro, die niet geïntimideerd was ondanks dat hij in zijn maag werd gestoken tijdens een verkiezingsbijeenkomst in 2018. CNN.

Bolsonaro’s aanpak van de pandemie heeft tot veel woede geleid onder de bevolking van Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land behoort tot de zwaarst getroffen ter wereld, met meer dan 20 miljoen gevallen en meer dan een half miljoen doden. Bolsonaro liep de infectie zelf op en beweerde te zijn hersteld van het malariamedicijn hydroxychloroquine. Sindsdien zijn velen van hen de straat opgegaan om te protesteren en te eisen dat een zaak voor het Hooggerechtshof wordt gebracht.

We hebben te maken met een crisis

Bolsonaro gelooft nog steeds dat hij de volgende verkiezingen zal winnen, en hij heeft ervoor gekozen om zich op het klimaat te concentreren.

“We worden geconfronteerd met de grootste watercrisis in de geschiedenis van Brazilië, en het kan in de toekomst gevolgen hebben voor de landbouwsector, maar we moeten geloven, als God het wil, dat het in september en oktober zal regenen”, zegt Bolsonaro.

READ  Rapport harde wind in het zuiden van Noorwegen - VG

Volgens de eerste peilingen nam de populariteit van Bolsonaro af en eindigde hij ver voor op zijn tegenstander Luis Inacio Lula da Silva, die president was van 2003 tot 2011.