Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Jakob Ingebrigtsen krijgt toileteisen bij seizoensopener – NRK Sport – Sportnieuws, uitslagen en uitzendschema

De 21-jarige heeft deze zomer al een plekje op de 1500m op een toilet in Eugene veilig gesteld, maar om ook op de 5000m te kunnen rijden, moest hij voor 26 juni de eis van 13.13.50 halen.

En na 4800 meter gecontroleerd, vroeg hij vrij gemakkelijk van de Duitser Muhammad Muhammad en er was nog maar 100 meter over, en hij behaalde de overwinning en de eisen van het WK met ruime marge.

– Ik ben erg blij. Het doel was om maar onder de 13.13 te lopen, maar winnen mag niet als de man aan de start staat, zegt Jakob Ingbrigtsen tegen NRK.

De tijd gaf 13.02.03 aan, wat ook het beste jaar op afstand ter wereld is, volgens Wereldatletiekmaar iets achter bij het persoonlijke record van vorig jaar van 12.48.45 uur.

Hij kwam vrijdagavond lokale tijd rechtstreeks van het trainingskamp in Flagstaff Heights naar de conventie in San Juan Capistrano, ten zuiden van Los Angeles.

– Je voelt nu geen gewelddadige spray, omdat ik veel oefening achter me heb gelaten. Maar hij zegt dat ik me goed fit voel, maar niet goed voor de concurrentie.

Gaat het WK verdubbelen

Aan de andere kant vindt Ingebrigtsen het een heel goed idee om begin mei een toiletplicht op afstand te nemen.

– Ik hoopte het op te geven omdat ik vorig jaar te snel liep, maar het was te vroeg. Nu ben ik daarmee klaar en kan ik me concentreren op de andere belangrijke races die voor me liggen, zegt de Sandnes-loper.

READ  Lewis Hamilton maakt het uit met de mental coach

De volgende wedstrijd is de Diamond League in Eugene op 28 mei, maar het hoofddoel is natuurlijk de World Cup op dezelfde locatie in juli. En met de vereisten op de doos is het plan ook eenvoudiger. ga voor een “dubbel”

Winnaar: Jakob Ingebrigtsen pakt Olympisch goud op de 1500m in Tokio, maar mist een WK-medaille in de groep.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Ik was hier niet voor de lol, dus ik moet de voorwaardelijke ergens voor gebruiken. Hij zegt een beetje lachend aan de telefoon, er zou veel spanning zijn geweest als ik dat niet had gedaan.

Het onderwerp is van hem Het is al een paar keer eerder geüploadWant op het programma in het kampioenschap staan ​​eerst de races van de 1500m, terwijl de finale van de 5000m op de laatste dag plaatsvindt. Maar Ingebrigtsen heeft dit nog niet bevestigd.

Het is de optimale regeling voor verdubbeling. Ik vind het leuk dat ik het belangrijkste als eerste kan afmaken en me dan bij de 5000 kan voegen.Ik denk het wel, tenzij ik val en mijn been breek of een beenspike krijg, maar we kunnen hopen dat dat niet het geval is, zegt hij.

Ik geloof in het gecombineerde WK-goud. Hoofdcoach Daniel Weisfeldt zei in februari dat de voorwaarde was of hij beide zelf zou doen.

Opnieuw genomen

Oudere broer Henrik Ingebrigtsen kwam ook naar Californië om te rennen, op zoek naar de EK-eisen voor 10.000 meter (28.15.00). Ondanks dat hij afgelopen vrijdag liep 5000 meter zonder een volledige flap te krijgenHij probeerde ook zijn hand op de 10.000 m in Bislet in april.

Henrik Ingbrigtsen

De nieuwe race: Henrik Ingebrigtsen was ook in Californië.

Foto: Annika Birdy / NTB

In tegenstelling tot zijn kleine broertje lag hij achterin in een groot veld en had hij uiteindelijk niet de kans om de groep dichtbij en ver van de eisen van het EK te volgen.

Ingebrigtsen eindigde de wedstrijd met een tijd van 28.57.43, en werd opnieuw gepakt toen de winnaar iets meer dan een ronde verliet Zuhair Talbi – die 27.49.08 . liep

Ik voelde vandaag heel vroeg dat hij heel dicht bij elkaar zat, heel erg moe en de tank leeg was.. Maar hij legt het uit aan NRK, maar ik beschouw het als een goede oefensessie en rij zo vaak als ik kan met de auto.

– Ik was zo voorbereid dat ik de dag misschien had gemist, zegt Henrik Ingebrigtsen.

  • De volgende race voor Jakob Ingebrigtsen staat gepland voor 28 mei tijdens de Diamond League in Eugene. Filip Ingebrigtsen rijdt ook een sterk mijlenparcours.