Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Levenskeuzes voor egocentrische mannen en vrouwen – VG

Hoofddeksels: – Geloof het of niet, ik draag voor niemand een hoofddoek, zoals Somaya Gerdi Ali schrijft.

Ik vind het heel verrassend hoe vergelijkbaar het debat tussen religieuze en niet-religieuze mensen is als ze het over kleding hebben. Of ze nu de sluier steunen of tegenwerken, wat natuurlijk kan en zou moeten zijn als ze dat willen, beide hebben de neiging om in een conservatieve loopgraaf te vallen zonder nuance en tegenpercepties.

Geplaatst:

Dit is geschiedenis. De plaat drukt het standpunt van de schrijver uit. U kunt hier artikelen en berichten indienen bij VG.

Somaya Gerdi Ali, Met auteur en redacteur

Als mannen die op mij lijken of dezelfde religieuze achtergrond hebben als ik zeggen dat ze willen dat ik de hijab draag, zeg ik: ik doe het niet voor jou. Ik doe het niet voor je ogen. Ik zeg hetzelfde tegen iedereen die me provoceert om de hijab te dragen.

Geloof het of niet, ik draag voor niemand een hoofddoek.

Ik draag geen hoofddoek om iemand te plezieren die een jurk romantiseert of om iemand te provoceren die erop spuugt. Het is verbazingwekkend hoe sommige mannen zichzelf toestaan ​​om geconfronteerd te worden met de levenskeuzes van een vrouw. Bovendien ben ik nooit onder druk gezet om de hijab te dragen, maar ik worstel constant met druk en vragen waarom het op mijn hoofd blijft zitten.

Deze druk kan soms als enorm en allesomvattend worden ervaren. Ik ben niet gevoelig voor feitelijke kritiek of debat, maar sommige mensen lijken de religieuze vrijheid die we in Noorwegen genieten te negeren.

Ik denk dat het in een van de andere romans stond Johannes Anyoro Er staat zoiets als: “Religie is als een spiegel.” Men ziet wat men wil zien. Men ziet dat ze enigszins, gedeeltelijk of volledig overeenkomen met de principes en waarden van het individu.

Mijn religieuze overtuigingen zijn een privéaangelegenheid. Ik heb lang gedacht dat ik een antwoord schuldig was aan iedereen die vragen stelde. Ik ben niet.

READ  Zoon van Trump vraagt ​​zijn vader te stoppen met het bestormen van het Congres - NRK Urix - Foreign News & Documentaries

Ik denk echter dat ik als publiek figuur soms moet antwoorden hoe mijn persoonlijke keuzes eruit zien in het licht van de rollen en situaties die ik speel. Het was dus niet moeilijk te beantwoorden toen Clasicombian de gemeenschappelijke opvattingen over de sluier benadrukte en het feit dat ik de redacteur werd van het feministische tijdschrift Veet. “Ze heeft zelf te horen gekregen dat ze geen feministe kan zijn – ze draagt ​​een hijab en ‘bedekt mannenhaar’ – en daarom draag ik geen hijab. Maar daarom is het zo grappig dat ik zo’n baan krijg. Dikke shows dat ze zich realiseert hoe complex de wereld is – het is niet of.

Noorse moslimvrouwen vragen al jaren waarom ze de hijab dragen. Journalist Olga Stock interviewde een paar jaar geleden 50 (!) vrouwen over hun gebruik van de hijab. De achterliggende redenen zijn net zo verschillend als wij als mensen.

Ik heb mezelf in 2017 verklaard dat ik geen vragen of vragen over de hijab meer zou beantwoorden. Daarna herhaalde ik mezelf eindeloos en beantwoordde dezelfde “vragen” in talloze discussies, interviews en commentaargebieden, voordat ik begreep dat het “debat” al meer dan 20 jaar aan de gang was. Ik gebruik aanhalingstekens omdat het geen debat is, maar een loopgravenoorlog.

Ik was toen naïef. Geef gewoon antwoord en ze zullen het begrijpen, dacht ik. Ik dacht toen dat degenen die de vragen stelden erg nieuwsgierig waren en echt behoefte hadden om hun begrip van de werkelijkheid te verbreden. Ik dacht niet dat ik te maken had met vooroordelen, vooroordelen of de dwaze en onterechte beschuldigingen dat ik solidair ben met Iraanse vrouwen of andere vrouwen die onder druk worden gezet om de hijab te dragen. De onderdrukte vrouwen die keer op keer zo luid hebben gezegd dat hun strijd voor zelfbeschikking en volledige controle over hun lichaam niet mag worden misbruikt om een ​​cultuuroorlog te bevorderen.

Schrijver Kjetil Rolness werd die dag geplaagd door het feit dat Vogue Rawdah-redacteur en ik werden geïnterviewd in Dagsavisen. Hij schrijft op Facebook: “Ze zijn machtig. Ze zijn rauw. Ze bedekken hun haar volgens oude religieuze gebruiken om de seksuele man niet aan te trekken. Ze worden afgeschilderd als feministische rolmodellen in een “moderne, onafhankelijke, maatschappijkritische kwaliteitskrant “dat jaarlijks 30 miljoen dollar aan overheidssteun ontvangt.”

READ  Koude en gebrek aan voedsel dwingen migranten hun droom van EU op te geven - NRK Urix - Foreign Documentary News

Vooral dat laatste vind ik problematisch omdat het lid is van de Freedom of Expression Commission.

Nu weet ik niets van de kleuterschool, maar Rolness heeft me nooit gevraagd waarom ik een hoofddoek droeg, en toch leek hij een antwoord te hebben. Vorig jaar was het zo provocerend dat ik redacteur werd voor Fett, en nu is het zo provocerend dat ik op de voorpagina van Dagsavisen stond. Het is alsof Kjetil Rolness iets gemeen heeft met religieuze mannen die vinden dat moslima’s niet gezien mogen worden. Onze stem en onze aanwezigheid mogen niet gebeuren, noch op het werk, noch in het openbaar.

Bovendien was iemand in zijn commentaarveld verbaasd dat ik make-up gebruik: “Ze moet de verlangens van mannen niet opwekken, maar haar lippen rood verven en haar wimpers zwart maken.” Dit is vrij identiek aan de ideeën die men kan vinden bij religieuze denkers. Het recept is eenvoudig: als ze eenmaal beslissen wat de hijab voor mij betekent, waarom ik hem draag, enz., kunnen ze ervoor zorgen dat ze kritiek krijgen op levenskeuzes die er niets mee te maken hebben.

Het probleem is dat zij, net als conservatieve religieuze denkers, geloven in de kracht van definitie. Ze denken dat zij degenen zijn die beslissen wat het betekent om moslim te zijn en hoe een moslimvrouw zich moet gedragen. Ik denk dat het meest irritante aan zulke gesprekken is hoe persoonlijk ze zijn. Dit zijn individuen die niet alleen praten over gepolitiseerde en religieuze kleding, maar ook over mij als mens. Over mijn waarden, mijn keuzes in het leven.

Verder test ik dit als scheidslijn als mensen die mij niet kennen schrijven alsof ze dat wel doen. “Je geeft niet om hijab of dwang omdat je er geen artikelen over schrijft”, is een van de meest voorkomende zinnen. Wat weet jij over waar ik om geef? Wat weten jullie over wat ik op de begane grond doe of welke methodes ik gebruik? Als ik schrijf, en het maakt niet uit waar ik over schrijf, is de doelgroep een van de eerste dingen waar ik aan denk. Wie leest dit, naar wie verwijs ik en waarom? Men heeft iets fundamenteels verkeerd begrepen als men denkt dat degenen die zich bezighouden met sluier- en dwangjournalistiek Morgenbladet lezen.

READ  Donald Trump, VS | Trump Angrip:

Als activist heb ik altijd geprobeerd de mensen met wie ik spreek rechtstreeks aan te spreken. Het doel is om met mensen te praten, niet over hen. Als hijabi ben ik me bewust van mijn sharia in dit soort zaken, er wordt echt naar me geluisterd door mijn moslimouders en daar maak ik misbruik van. Ik hoef geen column te schrijven over de dagelijkse worstelingen die velen van ons op aarde hebben, omdat ik er niet in geïnteresseerd ben om mensen te plezieren of naar beneden te halen die alleen hun “belangen” bijdragen.

Als iemand niet in staat is om objectief met mij te communiceren vanwege de hijab, is het niet de hijab die het probleem is. En als iemand twijfelt aan wat ik denk over vrouwenonderdrukking, druk of dwang, zelfbeschikking en de strijd voor vrijheid, dan kunnen ze betrekking hebben op mijn schrijven omdat iemand antwoorden zal kunnen vinden.

“Ik denk dat je in plaats daarvan religieuze religieuze mannen moet vragen wat voor soort hoofdbedekking vrouwen dragen”, schreef Kjetil Rolness in een commentaar aan politica Sophia Rana.

Nu weet ik dat dit waarschijnlijk te veel gevraagd is, maar ik hoop dat Rolness zijn eigen woorden zal opvolgen.

– –
De tekst is voor het eerst gepubliceerd op de Facebook-pagina van de auteur en is hier met toestemming overgenomen.