Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Lokale sporten, fietsen | Trim (17) presteerde beter dan alle anderen in de Nationale Kampioenschappen: – Ik weet niet of ze helemaal voor mij is gestegen

Trym Bjørner Westgaard Holther is een Noorse snelheidskampioen. Dat is na het verslaan van de concurrentie.

Daarvoor was hij een van de drie duidelijke favorieten om donderdag op de fiets in Kristiansand het nationale kampioenschap te winnen. De andere twee waren de Noorse kampioen van vorig jaar, Per Huggins van Sundance, en Trim Prinzwater van Glamdale.

– Heerlijk om af te spreken

Maar aangezien hij de laatste start was van in totaal 63 renners in de beginnersklasse, kreeg Trym Bjørner Westgaard Holther de kans om de tijden van anderen te fietsen op het 30 km lange snelheidsparcours. Vanaf de start trok de Smaalenene-renner zich bij elkaar en nam ondertussen de leiding. De rest van het pad was niet in de buurt. Trim Björner Westgaard was deze dag gewoon een klasse apart. Uiteindelijk had hij een voorsprong van 31 seconden op de tweede plaats, Bear Huggins, en 39 seconden op de derde plaats, Trim Princesetter.

– Ik kreeg te horen dat ik de hele weg had gereden, maar de laatste zeven kilometer was ik helemaal klaar. Ik was toen erg nerveus en was bang dat hij goud zou roken. Maar toen kwam ik natuurlijk tussenbeide, dus dat geeft aan dat de anderen vermoeider waren dan ik. Ik zie ook aan mijn wattmeters dat ik op het einde niet veel zakte, dus dat geeft aan dat ik de race nog goed van me af heb kunnen schudden, zegt een briljant blije golden boy, die het moeilijk vindt om het gevoel bij de bovenaan het podium in de NM.

READ  Grootmeester treedt af uit protest tegen Magnus Carlsen

(case gaat verder onder foto)

– Het is goed om dit te bereiken, omdat ik mezelf te veel verwachtingen opleg. Ik ging voor goud. Maar voor nu weet ik niet of het me drong, zegt Trim, een paar minuten na het einde.

Lees ook: Is wat Trim (17) van Askim doet van wereldklasse: – Er zijn verschillende redenen waarom het zo goed is

– trots als een haan

Voor de voorzitter van de Smaalenene Cycling Club, Samir Toufik, was het ook geweldig om een ​​van zijn renners als Noors kampioen over de finish te zien komen. Zelf was hij in Kristiansand aanwezig.

– Nu ben ik zo trots als een haan! Deze zijn te groot. Ik heb niet echt woorden. Het eerste wat ik nu ga doen is een nieuwe clubtrui voor Trim bestellen in de kampioenschapskleuren, zodat hij kan laten zien dat hij de Noorse kampioen is de volgende keer dat hij op snelheid rijdt, glimlacht Toufik.

Ook de jonge bondscoach Kai Lexburg was onder de indruk.

– Trim heeft vandaag een hele sterke wielersport afgeleverd. Het was een internationale standaard, of dicht bij de internationale standaard, op racen. De gemiddelde snelheid (49,1 km/u) en de afstand tot de concurrenten geven dit aan, vertelt Lexberg aan Smaalenes Avis.

De bondscoach haalde begin augustus geen troepen uit de internationale wedstrijden in België en Nederland, noch het EK en WK in september. Het zou veel kosten als Trym Bjørner Westgaard Holther daar niet werd gevonden. Lexberg geeft dit ook toe en wil op dit moment geen opnames betalen. Lexburg zegt liever:

READ  Er wordt aangenomen dat Solskjær zondigde vóór de kritische straffen

– We halen het beste naar boven en Trim doet het erg goed. Er zijn niet veel races met vaste snelheid over voor deze races.