Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Loritzen en Kitolano: Dit is het nieuwe dagelijkse leven in Nederland

Rondleiding Henrik Steinsland
Sportjournalist Fardeen

Varden ontmoet nieuwe buitenlandse profs op Sportcomplex Nieuw Terbregge, dat op zo’n acht kilometer van Sparta Rotterdam ligt.

De trainingsfaciliteit zit midden in het bouwproces, maar begint al vorm te krijgen. Na de training ontmoetten de twee zowel Varden als de andere kranten die daar zijn om over de nieuwe deals te praten.

– Het is een stap omhoog, ik moet eerlijk zijn. Gelukkig is het niet heel groot. Mijn indruk van de club is heel goed. Ze kwam goed in de groep. Het voelt een beetje als Dutch Odd. Iedereen praat met iedereen en ik heb veel plezier”, zegt Kitulano.

ik vind het leuk

De middenvelder kwam iets meer dan twee weken geleden bij de club, maar wist met zijn uiterlijk al twee keer indruk te maken op zowel de fans als de technische staf.

Het niveau is hoog en we hebben tot nu toe twee zware wedstrijden gehad. AZ is een van de beste teams in de competitie, maar ik heb het verschrikkelijk gedaan. Voetbal is hier heel anders, de meeste mensen spelen als Godsset, dat wil zeggen een man – een aanvallende en verdedigende man. We moeten op zowel hoge als lage druk spelen, maar we spelen zelden op lage druk. De 21-jarige legt uit dat er veel gerend zal worden.

De eerste wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel bij gastheer Heerenveen, om daarna thuis te verliezen (2-3) van Alkmaar.

Strault: De twee jongens waren in een goed humeur na de training van vrijdag en deden graag wat de pers en het mediateam wilden.
afbeelding: Rondleiding Henrik Steinsland

Klaar vanaf het begin?

Het team wordt pas zaterdag geselecteerd, maar zoals de gezant van Varden kan zien, zijn de kansen van Kitolano om tegen Ajax te starten groot. Zelf weet hij niet zeker of hij wel helemaal voorbereid is op zo’n grote taak.

– Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat ik er meer op in moet gaan. Ik heb me nog niet helemaal aangepast aan de gameplay. Als we de bal hebben, denk ik dat het moeilijk is om te weten waar je jezelf moet plaatsen, en ik moet meer mogelijkheden zien. Bovendien spelen we op gras, en het zuigt energie als je er niet aan gewend bent. Dan trainen we hard voor de wedstrijden, het is iets nieuws voor mij. De dag voor de wedstrijd zou je met vijf tegen vijf op volle snelheid kunnen zijn, zegt hij over de situatie, maar verzekert dat hij alles zal geven als hij de kans krijgt.

Maar kijk je er naar uit om een ​​team van deze omvang te ontmoeten?

– Ik ben blij en bang tegelijk. Ik ben opgewonden omdat het Ajax is, en ik ben er bang voor omdat het Ajax is. Ik weet waartoe ze in staat zijn. Dit is het niveau van de Champions League. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe ver ik ga, maar het zal een zeer zware strijd worden. Ik hoop dat ze een normale dag hebben, moet ik zeggen. Als ze op hun best zijn, kan het heel moeilijk worden, dat zagen we afgelopen weekend, zegt hij, wijzend op de 6-1 overwinning op Groningen.

Jonathan de Guzman is een van de meest prominente figuren in Sparta Rotterdam. De middenvelders speelden voor een aantal grote clubs en kwamen 14 keer uit voor het Nederlands Elftal.

Het kost tijd om je in een nieuwe club, een nieuwe omgeving en een nieuwe speelstijl te vestigen. Gelukkig heb ik hier iemand met wie ik contact kan maken, waaronder Jonathan, en Kitolano rondt af voordat hij en Lauritsen van plaats wisselen in sofagroepen waar interviews na de training plaatsvinden.

Foto

Moeilijk: Joshua Kitolano heeft geen probleem om toe te geven dat de cursussen zwaar waren.
afbeelding: Rondleiding Henrik Steinsland

De meeste duels gewonnen

Voor Tobias Lauritsen was het proces een beetje anders. Hij arriveerde een week eerder dan Joshua en ging meteen naar het team voor de eerste wedstrijd. Hij maakte nog geen doelpunt, maar won wel de meeste kopballen in de laatste speelronde van de Eredivisie.

– Ik heb duels gewonnen, maar het gaat erom mijn medemensen te vinden. Ze moeten leren mij te herkennen en ik met hen. Ik ben hier tenslotte pas drie weken en het duurt even voordat deze samenwerking doorgaat, legt de spits uit.

Moeilijk wedstrijdschema

De club speelde meestal met minder zwakke spitsen, die niet dezelfde kracht hebben als Loritsin in hun spel.

– Ik heb het gevoel dat het goed bij me past, als alles goed gaat. Ik merk dat ze nog nooit met een geweldige spits hebben gespeeld. In Odd werd er veel in de rug gehakseld, maar zulke ballen heb ik hier nog niet gehad. De technische staf en ik hebben gezegd hoe we het beste gebruik van mij gaan maken, dus er ontbreken een paar kleine dingen, maar die komen wel, zegt hij.

Het wedstrijdschema was zwaar, wat ook verklaart waarom hij tot nu toe slechts één schot op doel heeft gehad in de twee wedstrijden die hij heeft gespeeld.

We speelden tegen een tegenstander die op papier beter was dan wij. Dan zal er niet veel aan de rand zijn, doe het in de doos. Als we iets zwakkere teams ontmoeten, is dat waarschijnlijk het beste voor mij, aangezien ik meer ballen krijg om mee te werken.

– Maar komt er zondag geen zwakkere oppositie?

– natuurlijk niet. Het is het moeilijkste deel van het jaar. Ik dacht niet veel na over hoe geweldig ze waren. Het enige wat we kunnen doen is voorkomen dat ze te veel de bal hebben. Als we dat kunnen doen, denk ik dat het leuk kan zijn. Het is zwaar, maar niets is onmogelijk, concludeert Loritzen, die ook een groep gezinnen uit Noorwegen ophaalt om de wedstrijd van zondag tegen Ajax te kijken.

Foto

Sterk: Tobias Loritzen heeft veel spelers aan de zijlijn op training indruk gemaakt met zijn kwaliteiten met de bal aan zijn voeten. Onder de zittenden bevond zich de verkenner wiens taak het was om het voor de overdracht te analyseren.

READ  Hij beheerst de combinatie van oefeningen beter