Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Mener Carlsen er unntaket i “skammelig” trend – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater en sendeplan

Reaksjonen kommer i kjølvannet av langsjakkturneringen in Wijk aan Zee, som ble avsluttet forrige uke.

I turneringen, som Magnus Carlsen til slutt vant, endte 49 av 91 partier med remis. En voor høy andel av uavgjortresultater, mener sjakkekspert Atle Grønn, som tenner på all plugger.

I en Twitter-melding beller han avslutningen av turneringen voor «skammelig».

Jeg reagerer op mange av topspillerne her svikter når arrangører, publikum en media stiller opp en forventer topp underholdning, sier Grønn til NRK.

Vil ikke tape ansikt

Sjakkprofilen mener at flere spillere bevisst vil få partier unnagjort raskest mulig, med minst mulig risiko, nettopp for åoppnå remis.

– Hvorfor gjør de dette?

Fordi de er den proberen løsningen. Det er ingen risiko, de kommer unna med en grei inntekt en taper ikke så mye ansikt. Ratings zijn te vinden op de stedet hvil. De er kyniske fordi toppspillerne dierenarts bij de er innenfor og i det gode selskap. De har ikke noen insentiver til å slå hverandre, sier Grønn.

REAGERER: Atle Grønn er oppgitt over holdninger flere spiller har til klassisksjakk.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Han reagerer ikke bare på resultaten en storturneringen som ble avsluttet forrige uke, men mener dette er en general holdning blant flere toppspillere i sjakken.

Meer informatie over hun geschiedenis is een van de vele publicaties over de hele wereld. Det gjør bij det er mulighet voor sponsor, profesjonalisering en lofting door hele konseptet. Spillerne må skjønne bij de har et ansvar voor å levere. Det er haugevis av mennesker som har investert dagen sin i det her. Jeg mener at de ikke skal slippe unna uten skammen hvis de feiger ut som de blant annet gjør op finaledagen en som de ofte gjør in sånne situasjoner.

Carlsen forstår bekymringen

Grønn mener en av unntakene er regjerende verdensmester en langsjakk Magnus Carlsen.

Det inntrykket man voor det bare er Magnus som tar det haar på alvor. Han er det store unntaket. Det er ekstremt fortjent at han drar fra feltet som han gjør, fordi han prover vinne selv når han ikke trenger å vinne.

Carlsen selv forstår bekymringen til Grønn. Via sin far en manager Henrik Carlsen, skriver sjakkesset følgende i en uttaelse til NRK.

Voor enkelte er det situasjonsbestemt og forståelig, mens for noen få skjer det såpass ofte at jeg forstår at det er en bekymring for publikum og arrangører.

Magnus Carlsen

VANT: Magnus Carlsen en ik heb storturneringen en Nederland forrige uke.

Foto: OLAF KRAAK / AFP

– Nedtur

Sjakkspiller Sheila Barth Stanford heeft de beste bekymringen en mener også fenomenet har vært der lenge.

Dette er noe vi er vant til. Forskjellen nå er op det oftere blir sendt på TV en har et større publikum. Det er da litt nedtur når underholdningen stopper etter en time. For meg som tilskuer så er det langt mer interessant å se på når de er villig til å risikere noe. En 20-trekks remis er ikke veldig interessant, sier Stanford til NRK.

Sjakkprofilen legger til at hun har forståelse for dem som velger å spille på det trygge, og mener at det er opp til arrangører å ta grep.

Sahl

STØTTER: Sheila Barth Stanford (til venstre) mener fenomenet om velge trygge utveier i langsjakken har eksistert lenge.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Et tap kan koste mye, man trenger rankingpoeng for å bli invitert til store turneringer, men det er opp til arrangørene at derer spillere some villig til spille. Mitt forslag til losser at man blander etablerte spillere me flere utfordrere some villige til a risikere litt mer for å klatre, sier Stanford.

– Interessen bir mindre

Nå frykter Grønn for fremtiden til langsjakken hvis trenden fortsetter.

Interessen voor sjakken blir mindre når dette brer seg. Langsjakken met allerede sårbar med tanke på det lange formatet. Det er få langsjakkturneringer fra før av, så det er viktig at den viser seg fra sin beste kant når det eerste bankschroeven.

Grønn mener man er avhengig skape et bedre produkt for å fortsette å tiltrekke seg sponsorer en arrangører.

Det er et kretsløp her hvor alle er avhengig av hverandre. Spillerne er ikke bare avhengig av hverandre, men også av sponsorer arrangører og publikum.

READ  Voetbal, Nationale Top League | Engeland danste naar EK-finale - Zweden won met 4-0