Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Moi is geopereerd: – De hele duim zat los

Vrijdagavond pakten Mohamed El Younosi en Southampton de drie punten toen ze Aston Villa ontmoetten.

Adam Armstrong won de wedstrijd met een doelpunt na drie minuten.

Villamanager onder zware druk: – Ik ben een krijger

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd in het videovenster hierboven!

– Er waren twee heel verschillende ronden. We maken een zeer goede eerste helft en maken veel. Toen we in de tweede ronde naar buiten kwamen, lagen we ver achter en we drukten door. “Het ging om het verdedigen van de leiding”, vertelde Moi Al Younusi na de wedstrijd aan TV 2.

Hij zorgde voor het tiende punt van Southampton in de laatste vier Premier League-wedstrijden van het team. De Yunusi begonnen ze allemaal.

– Natuurlijk wil je een bijdrage leveren, dus ik waardeer het vertrouwen dat ik krijg van de coach, zegt Moi.

Toen Southampton eerder deze week Chelsea trof in de League Cup, was de 27-jarige er echter niet bij. Hij moest geopereerd worden aan zijn gewonde duim.

– Hoe gaat het nu met je duimen, Moy?

– Het gaat nu goed, nadat ik mijn operatie heb ondergaan. De hele duim zat twee weken los, dus het was nodig om hem op zijn plaats te zetten. Nu wel, maar ik moet een paar weken een spalk gebruiken, legt de 27-jarige uit.

– Ik speelde ermee, en ik had een aantal weken pijn, zonder er veel over na te denken. Uit het onderzoek bleek dat het niet was zoals het hoort, maar na de operatie is het oké, zegt hij.

READ  Zo wordt het schaaktoernooi op NRK - NRK Sport - Sportnieuws, uitslagen en uitzendschema

Dat het broodnodige proces plaatsvond toen het gebeurde – en dat de League Cup-wedstrijd dus de enige wedstrijd was die hij moest spelen, is Moy’s speciale kenmerk, moet men de bondscoach, Stahl Solbachen, geloven.

We zullen niet trots zijn op onszelf of op Southampton. Moy nam de teugels in handen en was wanhopig om het beste te geven aan zowel de club als het nationale team. Solbakken zei dat het zijn initiatief was en zijn manier om met deze situatie om te gaan, wat betekent dat we een oplossing hebben waar hij, het nationale team en Southampton blij mee zijn.

We hebben een goede dialoog met de club gehad om het juiste moment te vinden. Ik moest geopereerd worden, en volgende week is de tijd waar we het over hadden. Daar had ik geen trek in. Toen vonden we het beste alternatief, waardoor ik de bekerwedstrijd miste, zegt Moi.

Zo is een van de sterkste spelers van Noorwegen klaar voor de komende rally van het nationale team en de zeer belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland.

– Ik kijk er echt naar uit. Ik heb eerst twee dagen vrij, omdat ik thuis bij het gezin zal uitrusten. Dan besluit Ilyonosi met te zeggen dat ik erg uitkijk naar de ontmoeting volgende week en het nationale team.