Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Morton Thorsby is de meest milieubewuste voetballer van Noorwegen

Verkiezingscampagne in de kleedkamer

“Het is leuk om hem een ​​beetje anders te hebben”, zeiden Morton Thorke’s oud-speler Heeranween en Martin Edegard van het Noorse U21 nationale team vorig jaar. “Het is interessant om te horen wat hij te zeggen heeft, als hij begint, stopt hij niet. Maar ik weet niet waar hij het over heeft. Het is goed om wat later te leren.”

Twee jaar geleden, tijdens de U21-bijeenkomst een week voor de parlementsverkiezingen, voerde Morton Thorpe een intense verkiezingscampagne in de kleedkamer. Dat wil zeggen, hij moedigde eigenlijk het gebruik van alleen zijn teamgenoten aan Stemrecht (Maar bij voorkeur in de Liberale Partij, de jongerenorganisatie die hij met zijn jeugd associeerde).

Hij moest klagen over een slechte gezondheid als gevolg van de wedstrijd, maar kon gerustgesteld worden toen Morton Thorsby volgende week de liberale-partijdrempel bereikte.

– Jongens mochten vrij stemmen. Eerst en vooral wilde ik dat ze stemden voor een partij waarin het milieu centraal staat, benadrukt hij.

– Maar ik geniet van wat ze zeggen.

Lees ook over andere hoofdrolspelers:

Greta en ik.

Soms vraagt ​​Morton Thorsby zich echter af wat hij wel en niet kan zeggen. Kan hij zijn zus aanmoedigen om na te denken over zijn klimaataccounts terwijl hij met zijn clubs en nationale teams vliegt?

– Ik heb een baan te doen waarvan ik weet dat die niet goed voor me is, en ik wil eraan bijdragen dat het beter gaat, maar ik wil blijven doen wat ik doe. Er is een soort ontevredenheid die voor een klein probleem zorgt, zegt hij.

READ  De schokverandering trekt de aandacht in Nederland: nu branden fans koffers

– Maar het is duidelijk dat ik verder ga op de weg die ik ben begonnen. Ik wil zien hoe ik kan bijdragen als voetballer. Het belangrijkste is om goed te presteren op het veld. Ik kan een betere speler worden, ik krijg meer invloed en een grotere stem.

Hij heeft besloten om de vliegtuigen los te koppelen als particulier, aangezien hij klaar is om te spelen voor Samboria, gelegen in de noordelijke havenstad Genua. Hij weet niet wat hem daar te wachten staat, of hoe hij er moet komen, maar vindt de club eigenlijk meer geïnteresseerd in het O₂-record dan in zijn CO₂-merk.

– Het is duidelijk dat u in een omgeving komt waar u zich niet al te veel zorgen maakt over deze dingen. Maar Greta was nu in Rome, voegt hij eraan toe, en de Zweedse klimaatactiviste Greta Dunberg, 16, vulde het piazza del Popolo en ontmoette de paus op het Sint-Pietersplein met Pasen.

– Dus als ik dit in Nederland zou doen, zie ik geen reden waarom dit niet in Italië zou moeten gebeuren.

* (Voorwaarden)Copyright Dagens Narningslive AS en / of onze leveranciers. We willen dat u onze cases deelt via een link die rechtstreeks naar onze pagina’s leidt. Het kopiëren of ander gebruik van de gehele of een deel van de inhoud mag alleen plaatsvinden met schriftelijke toestemming of zoals wettelijk is toegestaan. Kijk hier voor meer woorden.