Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Noord-Korea, Atomvåpen | Uitgeverij uit Noord-Korea kunt u foto’s maken van de kraftig rakett

Noord-Korea gjennomførte nok en missiltest på søndag, en fikk dermed verdens øyne rettet mot seg atter en gang. Nordkoreanske statsstyrte mediaer offentliggjorde også bilder som angivelig ble tatt av en camera som var påmontert missiles stridhode.

Det uvanlige bildet viser den koreanske halvøya fra verdensrommet.

– Bildene fra verdensrommet har neppe noen betydning for the tekniske lærdommene fra en missiltest, men kan bidra til økt oppmerksomhet rundt testen internt en eksternt, sier atomforsker ved Forsvarets Netforskpeinstitu.

les ogs: Kim Jong-un forbyr laatste og fyll i elleve dager

– Rekkevidde til å true amerikanske militærbaser

Det nordkoreanske regimet bekreftet mandag at the hadde utført en testoppskyting med et missil av type Hwasong-12, som er et ballistisk mellomdistansemissil med kapasitet til å bære atomstridshoder.

– Hva tror du var hovedhensikten med søndagens testoppskyting? kippe.

– Det er alltid mulig å finne både politiske en tekniske grunner til slike tester. Noen vil sikkert peke til et ønske om verdens oppmerksomhet i forkant av OL. Men det er også klare, tekniske grunner til slike missiltester, sier atomforskeren.

Kippe sier Hwasong-12 har rekkevidde til true amerikanske militærbaser på Guam, som ligger Ongeveer 3000 kilometer fra Noord-Korea.

– Het is niet meer nodig om een ​​keer te kijken naar de fysieke stridshoder. Missilet har gjerne blitt testet i sterkt forhøyede baner, slik at teknikere en ingeniører kan aanschouwen kommunikasjonen met de onderveis uten een stasjonere ut skip langt unna fastlandet, bortenfor radarhorisonten. Samtidig unngår de overfly luftrommet til naboland, sier han.

En slik missiltest i september 2017 vekket sterke reaksjoner da Hwasong-12 -raket vliegt over Japan.

READ  Vluchten vanuit Kabul met 157 mensen aan boord landden op de luchthaven van Oslo

les ogs: Norge fr skryt for å bane vei i omstridt NATO-spørsmål: – Flere land er inspirrt av Norge

“Raketman”

Dette er voorste bende Nord-Korea gjennomfører en missiltest me Hwasong-12 etter de omdiskuterte samtalene mellom Kim Jong-un en Donald Trump.

Konfliktnivået mellom USA en Nord-Korea ndde nye høyder on slutten av 2017 da Trump en Kim truet hverandre med total utslettelse. Ordkrigen en retorikken var ekstremt skarp, en den amerikanske presidenten ga etter hvert den nordkoreanske lederen tilnavnet «Rocket Man».

les ogs: USA tatt by sengen av Kinas supervåpen: – Ingen andre land har dette i sitt arsenal

Relasjonen fikk imidlertid et vendepunkt in 2018 van de lederne møttes til samtaler i den demilitariserte sonen mellom Nord-Korea og Sør-Korea. De mye omtalte toppmøtene mellom Trump en Kim voor aldri til noen atomnedrusting in de koreanske halvøya.

Forbud mot missiltester

FN forbyr Nord-Korea fra gjennomføre denne typen missiltester en atomprøvesprenngninger, en har innført strenge sanksjoner mot regimet. Mannen nordkoreanerne trosser stadig vekk dette forbudet. Bare den siste måneden har Noord-Korea utført syv missiltester, melder BBC.

– Det har stor verdi å testte ut slike missiler som komplette våpensystemer under varierende temperaturer en i noen tilfeller med tidsskjemaer en andre forutsetninger som likner mest mulig på en skarp situasjon. Tidligere har Nord-Korea sjelden test missiler vinterstid, men i januari i r har de utført mange ulike missiltester under kalde forhold, sier Kippe.

les ogs: Nord-Koreas missiltest vekker oppsikt: – Hvis dette faktisk stemmer, kan det endre hele maktbalansen

– En bonus ved denne testen og flere av de andre testene denne måneden, er bij de har anvendt raketmotortypen RD-250. Denne brukes også i de to eneste raketne Nord-Korea til nå har testet med interkontinentale rekkevidder, Hwasong-14 en Hwasong-15 (en dubbele utgave av motoren). Tester av Hwasong-12 gir dermed en viss ekstra erfaring med motortypes sommige sitter i våpen som kan true det amerikanske fastlandet me kjernefysiske stridshoder, sier Kippe.

READ  Turkije vraagt ​​Noorwegen weg te blijven van 'interne aangelegenheden'

Nord-Korea heeft meer informatie over het samenvoegen van de atomprøvesprengninger. Regimet har mest sannsynlig et titals kjernevåpen. Enkelte schatter antwoord op atommakten kan ha mellom 30 en 40 kjernevåpen eller mer. Mannen ingenting er offisielt bekreftet.