Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Olympische Spelen Tokio, Sunder Nordstadt Moen | Nordstad Moen verklaart de Olympische mislukking:

De marathonverwachtingen van Noorwegen voor de Olympische Spelen waren erg zwaar. Nu wordt uitgelegd wat er mis is gegaan.

Sondre Nordstad Moen had de hoop dat ze op de Olympische Spelen de top tien van de marathon zou kunnen halen. Het was ver weg. Trønderen eindigde als 40e, al worstelde hij al vroeg in de race, die werd gewonnen door vorige favoriet Eliud Kipchoge.

In de live sportserie “Marathon Sundres” Hij vertelt over wat er mis ging tijdens de Olympische race.

Voor het startschot had hij een duidelijk plan, maar het werd al snel moeilijk te volgen.

– Ik had een klein plan om achter Galen Robb te gaan liggen, omdat ik wist dat hij slim zou rennen en zich goed zou positioneren. Maar ik realiseerde me al vroeg dat ik niet goed genoeg was, omdat ik moeite had om het veld te manoeuvreren en de drank te krijgen, zegt hij in de serie.

– Niet hier om nummer 60 te zijn

Het feit dat hij worstelde om de drank te krijgen, had andere gevolgen in de race.

– Toen ik het drankje kreeg gaf ik 20-30 meter en moest weer rennen. Toen moest ik drie minuten per kilometer rennen en voelde ik me te snel. Ik hoorde in mijn adem dat het heel snel ging. Toen had ik 60 man voor me, en ik ben hier niet om nummer 60 te zijn, zegt Nordstad Moen.

Moen was na 15 kilometer nummer 41 en begon op dat moment knopen te verliezen met het grote blok. Na ongeveer een kilometer verloor Moen bijna 11 seconden op de lopers vooraan.

READ  Mogelijk tot de top tien van de wereld op grind - VG

Na de 20 kilometer was Moen 36e, 14 seconden van de leiding.

Na een kilometer verslechterde de situatie voor hem. Daarna had Moen amper twee minuten om bij Kipchoge te komen. De vervaltijd van Moen was 2.17.59.

– Hij was volledig in coma

Maar ondanks dat de marathon niet zo goed verliep als Trondelag had gehoopt, gaf hij niet op. Maar halverwege de race had hij nog steeds problemen.

– Na 25-26 kilometer voelde ik dat er geen eten was. Vlak voordat ik in de laatste ronde rende, voelde ik me duizelig en lag ik volledig in coma. Toen zei hij dat ik me gewoon concentreerde op het volgen van de groene lijn.

Bekijk hier de documentaire serie “Sondres marathon”

Een paar maanden geleden had Moen waarschijnlijk niet gedacht dat hij achter de Olympische marathon zou eindigen. Op dat moment liep hij een marathon in training waarmee hij aan de top van de race van zondag zou vechten.

– Ik heb een paar maanden geleden 2.10 gedaan op training in bijna dezelfde omstandigheden als deze. Misschien iets minder luchtvochtigheid. Ik mis misschien een beetje om bij te praten na de grootste sessies. Hij denkt dat het een beetje opbouwt.

Nu keert ze terug naar Noorwegen, een periode zonder hardlopen voor de man die het Noorse record heeft op de 10.000 m, de halve marathon en de marathon.

– Ik denk dat ik nu een paar weken moet rusten. Geen meter afstand. Ik voel me moe in mijn hoofd.

READ  ol | Hergerson over mogelijke afgelasting van de Olympische Spelen: