– Het was erg leuk, dit is een samenvatting van de Horbstad Schoolgroep.
Dit weekend namen ze deel aan de regionale finale van de First Lego Leauge, ’s werelds grootste cognitieve en technologische competitie voor kinderen.
De finale werd gehouden in Jærmuseet Vitenfabrikken in Sandnes, en er waren 30 teams uit het hele zuiden van Rogaland bij betrokken.
De juryleden waren onder de indruk
Het team van de Horbstad School maakte indruk op de juryleden met de robot, die gereedschappen bevat die ze zelf op de school hebben gebouwd en geprogrammeerd.
In het techniekgedeelte, dat de studenten wonnen, bouwden ze een Lego-robot en de benodigde tools daarvoor, programmeerden ze deze robot om verschillende taken uit te voeren in de robotcursus en ontwikkelden ze een strategie voor het uitvoeren van een robotgevecht. Ze presenteerden het op de slotdag aan de juryleden en de juryleden waren erg onder de indruk, vertelt communicatiedocent Ole Hoogland-Heskja.
De competitie is opgedeeld in verschillende delen; Onderzoek, technologie en gevechtsrobots.
In het onderzoeksgedeelte hadden de studenten van Horbstad een idee voor een wandel-app, waarbij gebruikers punten zouden verdienen en een hoger niveau zouden bereiken, afhankelijk van hoeveel ze buiten waren. De robotstrijd blijft een beetje achter op het technologiegedeelte, maar hier gaat het erom zoveel mogelijk punten te bewijzen. Degenen met de hoogste scores gaan door.
– Hier kwamen we in de top acht, zegt de communicatiedocent.
Toen de studenten werd gevraagd naar hun ervaringen, antwoordden zij:
-Wij vonden het erg leuk. Het was erg spannend om naar de robotgevechten te kijken en eraan deel te nemen. Het was ook leuk om op het platform te zijn dat we hadden opgezet met wedstrijden en prijzen, en er waren veel mensen aanwezig.
Technologie en creativiteit
Het doel van First Lego League is om een arena te creëren waar kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen in de wereld van technologie om uitdagingen op te lossen en creatief te denken om betere oplossingen te vinden.
Net als de studenten uit Horbstad hebben ruim 600 teams in heel Noorwegen de afgelopen maanden hard aan het project gewerkt. De organisatoren erachter hopen een vonk van kennis te creëren onder de deelnemers.
– In de First Lego League worden kinderen en jongeren uitgedaagd om goede oplossingen te bedenken voor echte problemen, en daarbij moeten ze samenwerken, onderzoeken en creëren. Naast het bevorderen van interesse in wetenschap en technologie, leren kinderen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen die ze later in hun leven zullen gebruiken. Het is geweldig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen door middel van competitie, zegt Per Arild Konradsen, oprichter en directeur van First Scandinavia, dat de competities organiseert met de steun van Equinor Morgensdagen-kampioenen.
Verschillende Jærs-scholen stuurden teams: Engelsvoll School, Orstad School, Rosseland School en Vardheida Junior School.
De Storevarden Bulldogs van de Storevarden School in Tananger kwamen dit weekend als beste uit de bus in de regionale finale. De Fjelltun School uit Jørpeland eindigde op de tweede plaats.
“Amateur music practitioner. Lifelong entrepreneur. Explorer. Travel buff. Unapologetic tv scholar.”
More Stories
Helles Nord: Kunnen we niet beter wachten omdat we zo ver weg wonen?
Senator Murkowski uit Alaska roept op tot een nieuwe impuls voor de Amerikaanse ratificatie van UNCLOS
– We zouden niet kunnen zonder onze eigen omroepen – NRK Troms en Finnmark