Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Patrice Evra, Manchester United | Evra vertelt waarom het traumatische incident een aantal jaren voor de politie verborgen bleef:

Afgelopen najaar werd bekend dat voormalig Manchester United-speler Patrice Evra als jonge man seksueel is misbruikt. In verband met het boek “I love this game” onthulden de Fransen voor het eerst het gruwelijke verhaal.

De kwestie werd over de hele wereld besproken en Evra kreeg er veel aandacht over. Met betrekking tot de lancering van het boek in Frankrijk deze week, vertelt de 40-jarige waarom hij ervoor koos om dit verhaal in het boek op te nemen en dat de weg zo ver weg was.

De eerste editie van het boek was vier jaar geleden voltooid toen ik die beslissing nam. In de eerste roman heb ik gelogen en er niets over gezegd. Ik heb er met niemand over gesproken. Maar een maand voor de releasedatum belde ik de uitgever en zei: “We moeten iets veranderen.” Ze zeiden: Onmogelijk, het is te laat. Maar ik zei: “Nee, dit is heel belangrijk”, zeiden de Fransen Sportkrant L’Equipe.

Lees ook: Ronaldo met een duidelijke boodschap over de situatie van United: – Ik accepteer het niet

– voelt zich een lafaard

In het verhaal dat hij afgelopen herfst deelde, zei Evra dat hij 13 was toen hij werd misbruikt. Daarna woonde hij een paar dagen per week bij een schooldirecteur thuis om de lange reistijd van en naar school te verkorten. Deze manager, die wordt beschreven als een gezaghebbende figuur in het leven van Oras, maakt misbruik van het vertrouwen en een perverse machtsrelatie tussen hen en dringt zichzelf binnen in de slaapkamer van Oras waar hij het 13-jarige meisje verkracht.

READ  Juventus stapt uit de Champions League

De 40-jarige vertelt aan L’Equipe dat het zijn vriendin Margo Alexandra was die hem overtuigde om met het verhaal te komen en het onderdeel van het boek te maken.

Lees ook: De experts van Solskjærs volgen: – Hij heeft veel van dezelfde problemen

Het was de vrouw in mijn leven die me kon bevrijden. We keken samen naar een documentaire over seksueel misbruik van kinderen en ineens merkte ik dat mijn gezicht was veranderd. Je vroeg me waarom. Ze drong aan en was in staat om een ​​manier te vinden om zich open te stellen.

Toen hij van 2002 tot 2006 in Monaco speelde, nam de politie contact op met Evra over de aanvaller. Toen koos het voetbaldossier voor stilte.

Ik zocht excuses en zei tegen mezelf dat het niet goed zou zijn voor mijn carrière. De waarheid is dat ik nog niet klaar was om te praten. Ik accepteerde niet wat er gebeurde. Dus toen de politie me ondervroeg, zei ik dat ik het niet weet, er gebeurde niets. Je schaamt je en voelt je een lafaard, zegt de ex-speler van United, omdat je anderen in dezelfde situatie hebt teleurgesteld.

Sterke ontmoeting met een vrouw

De voormalige linksback zegt dat het verzet groot was, nadat hij eerst het publiek had durven vertellen wat er is gebeurd.

Toen ik het boek in Manchester presenteerde voor 800 mensen, beantwoordde ik de vragen van het theater. Uiteindelijk ging ik de boeken signeren en een vrouw van ongeveer 50 kwam naar me toe en werd huilend gevonden. Ze zei tegen me: “Meneer Evra, ik ben op negenjarige leeftijd misbruikt door mijn broer. Ik heb het nooit aan iemand verteld, noch aan mijn man noch aan mijn moeder. Vandaag zag ik je op het podium en je gaf me de kracht om me vrij.”

READ  Gegarandeerde definitieve plaats nadat zenuwvernietiging is voltooid:

Lees ook: De aantijgingen van de United-fans reageerden boos op hun speler: – Ze werden gek

– Het was niet te geloven… Toen dacht ik: “Ik heb een bal getrapt, dat is goed, maar jezelf geven is sterker”, vervolgt Evra in een interview met L’Equipe.

De Franse speler kreeg ook veel feedback van zijn voetbalvrienden over de keuze om mee te doen.

Iemand sms’te me om te zeggen: “Ik heb hetzelfde meegemaakt.” Ik zou ze natuurlijk niet dwingen om te praten. Als ze niet praten, zijn ze daar mentaal niet op voorbereid. Het probleem is dat je niemand meer vertrouwt toen je het slachtoffer was van dit soort misbruik. Hij zegt dat ik hoop dat er ooit verhalen uitkomen.

enge reacties

Evra geeft toe dat hij bang was voor de reactie van de voetbalgemeenschap, omdat hij eerder had ervaren dat velen situaties hadden die niet helemaal alomvattend waren.

Lees ook: Meedogenloos bericht na de gelukspromotie van United: – Project verloren

– Overleden aan de reactie. Toen ik bij West Ham was, kwam iemand van de FA ons vertellen dat we iedereen moeten accepteren en dit soort vragen moeten ontwikkelen. Er waren spelers die opstonden en duidelijk maakten dat hun religie homoseksualiteit verbood. Ik liet ze uitpraten voordat ik ze zei: zwijg! Begrijp je waar je het over hebt? Ik respecteer alle religies, maar bovenal respecteer ik de man”, zegt Evra.