Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Pedersen vestigt zich met de beginnende coach:

Zie Nederland en Noorwegen in TV 2 En TV 2 spelen Dinsdag vanaf 20.30 uur.

De rechtsback van Hammerfest beleeft gelukkige dagen: zes opeenvolgende starts voor Noorwegen en een briljante start voor Feyenoord is het geval voordat Noorwegen in zijn geboortestad Rotterdam Nederland probeerde te shockeren.

Pedersens reis van Hammerfest naar het hoogtepunt van het internationale voetbal begon toen hij op 16-jarige leeftijd naar Tromsø verhuisde.

De eerste keer bij TIL hoefden de voetstappen van de kleine jongen natuurlijk niet zo ver te reiken. Ooit reisde de ploeg met een ploeg van 22 spelers naar Denemarken. Slechts twee mochten meedoen, waarvan Pedersen een van hen was.

De Deense Kim Leith Andersen was een van zijn eerste coaches.

– Hij heeft me geen enkele brief geschreven na het succes dat ik nu heb. Hij heeft er niet bij stilgestaan ​​dat dat groot is, vertelt Pedersen aan TV 2.

– Wat denk je dat?

– Ik vind het heel vreemd. Mijn coach is er twee jaar geweest en is bij mij sinds Groep van 16. Hij heeft me geholpen om me te ontwikkelen. Dus het is een beetje vreemd om te denken dat het geen geluid maakte, omdat de anderen dat wel deden.

Heel slecht van mij

Kim Leith Andersen is nu coach bij Aalborg BK Academy. Hij geeft toe dat hij al een aantal jaren geen contact heeft opgenomen met Pedersen.

– Het is jammer van mijn kant. Ik heb hem niet geschreven of hem gefeliciteerd sinds hij zijn profcontract bij Tromsø veiligstelde, en dat was twee jaar geleden, schreef Andersen voor TV 2.

READ  - We zijn zo blij dat Parilla niet speelt

Hij merkt ook op dat hij hem volgde vanuit Denemarken, en dat hij “al zijn internationale wedstrijden” heeft bekeken.

– Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt waarbij hij echt veel aan zijn spel heeft toegevoegd, zegt Andersen, herinnerend aan het vroege begin van Pedersen bij TIL:

– Hij was duidelijk een aanvallende speler en had een hoge snelheid, maar hij had problemen om hem als spits of vleugelspeler in wedstrijden te plaatsen. Ik herinner me heel goed dat we op een gegeven moment de gameplay veranderden in 3-5-2, waar we Marcus’ plaats als rechtsback echt vonden, waar zijn topvaardigheden in wedstrijden naar voren kwamen.

Andersen is van mening dat Pedersen zowel verdedigend als in het spel met de bal veel beter is geworden.

– Hij moest wennen aan het alleen wonen in Tromsø, maar het is geweldig om te zien dat als je je ontwikkelingsplan volgt en hard werkt, je kunt slagen, zoals de voormalige TIL-coach verder gaat.

Hij is niet de enige in Tromsø die dit hoort wanneer Marcus Holmgren Pedersen zijn tijd in Noord-Noorwegen terugziet.

Misschien wilde hij gewoon zichzelf redden

Hetzelfde geldt voor voormalig coach Simo Valacari, die Pedersen feliciteerde met zijn daverende succes dit najaar.

Succes: Marcus Holmgren vernietigde Feyenoord en het Noorse elftal. Fotografie: Soroush Sadat / TV 2

Valacari was de coach die Pedersen een kans gaf in het eerste elftal, maar uiteindelijk moest de kleine jongen voor langere tijd op de bank blijven zitten.

– Ik was toen jonger. Je komt net uit de rookie-ploeg. Hij zag altijd mijn potentieel, daarom gaf hij me soms knopen en vertrouwen, maar ik had het gevoel dat ik meer van binnen had en ik wilde eruit komen. Hij voelde het op een gegeven moment niet meer.

Toen TIL vocht om weg te komen van de landingsreeks, was Pedersen een van degenen die werd opgeofferd.

– Hij begon veel oudere en meer ervaren Finse spelers te gebruiken, en ik had het gevoel dat hij een aantal van de jongere was vergeten. Misschien wilde hij gewoon zichzelf redden, gewoon, en dacht hij niet veel na over ontwikkeling, zegt Pedersen.

Valakari reageerde niet op het onderzoek van TV2.

Hoewel hij niet tevreden was met de ervaring van coaches die hem het volledige vertrouwen gaven, gelooft Pedersen dat hij al vroeg iets van grote waarde heeft geleerd:

Het is een val waar veel mensen in trappen: als je boos bent omdat je geen wedstrijd mag spelen, je komt niet langs en voelt dat je het verdient, dan denk je van binnen: “Ik verdien het, waarom niet gebeuren?” Dan ga je automatisch denken dat het niet jouw schuld is dat je niet speelt, maar de coach die jou niet mag. En ik had een coach die me niet mocht.

– Maar ik kon hem op dat moment niet de schuld geven en dat hij geen misbruik van me maakte en mijn potentieel zag, en dat hij niet zag dat ik meer trainde dan wie dan ook. Als ik er de hele tijd over had nagedacht, zegt Pedersen, zou ik hier vandaag niet zitten.

Hij herinnert zich vooral een ontmoeting waarin hij zijn ouders vroeg om met Sigurd Rushfeldt en jeugdcoach Ola Rismo te praten over een frustrerende situatie rond coach Kim Leth Andersen.

Ze zeiden eerlijk dat ik de coach niet kwalijk kon nemen dat hij een fout had gemaakt. Sindsdien heb ik het omgedraaid en dacht ik dat hij het niet was. De voetbalwereld is groot daar, hij is niet degene die alles betekent. Ik paste me aan en ging mijn eigen weg. Ik ben zo blij dat ik mijn eigen weg ben gegaan, zegt Pedersen.