Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Porsgrunn, Gezondheid | Miriam (23 jaar) wacht al vijf maanden op marinegeld: – Ze besteedt meer energie aan haar dan aan mijn patiënten

PORGRUNN: Miriam Kristen Ottersen, 23, heeft gewacht en gewacht op ziekengeld van Nav. Nu gingen er vijf maanden voorbij zonder een vleugje van haar recht te zien.


De 23-jarige is wanhopig op zoek naar de situatie, de rekeningen stapelen zich op en ze zit “vast” in het huis van haar ouders in Hestad in Porsgrunn.

– Het plan was een aparte plek, dit is niet waar ik wil wonen, zegt Miriam die droomt van een aparte plek, maar ze moet tot nader order bij haar ouders en jongere zusjes wonen.

Begin 2021 kreeg Miriam een ​​baan bij PostNord en werd ze een dagelijkse forens naar Larvik. Alles ging goed en ik begon ijverig te sparen. Maar toen werd ze ziek en werd 50 procent ziek.

– Van april tot juni was ik met 50 procent ziekteverlof en op dat moment kwam de ziekengelduitkering pas drie maanden later, zegt Miriam die in augustus 2021 terugkeerde naar haar 100 procent-positie.

– Maar het werkte slecht en mijn huisarts raadde me aan om naar Raoul’s werkgerelateerde revalidatie (AIR) te reizen. Dat deed ik en woonde toen een maand in Raúl, waar ik deelnam aan cursussen, praatbijeenkomsten en groepshulp. Ik was toen nog met 50% ziekteverlof. Miriam zegt dat ik twee maanden moest wachten voordat ik besloot of ik een werkloosheidsuitkering wilde ontvangen, en voegt eraan toe dat ze een antwoord van Nav ontving dat ze wilden dat de aanvraag voor een ziektewetuitkering er was voordat ze een werkloosheidsuitkering ontvingen.

READ  Kinderen en jongeren, thuiszorg en geestelijke gezondheid hebben prioriteit in Bjerke

Dit was in september en Miriam had op dat moment geen baan om naar terug te keren. Miriam heeft nog niets van een ziektewetuitkering gezien en heeft genoegen moeten nemen met 50 procent van haar WW-uitkering. Dat is 5.336 kronen per maand.

Moet in oktober komen

– Gelukkig had ik spaargeld, ik ben financieel goed. Maar nu is deze doos leeg, zegt Miriam gelaten en vervolgt:

Gelukkig heb ik goede ouders die me hier gratis laten logeren. Ik kan er niet tegen om weg te gaan, dat was niet wat ik wilde. Het plan was om voor mezelf te gaan leven, zegt Miriam, die nu vijf maanden half betaald heeft.

Myriam beweert verder dat Naf haar had verteld dat het ziekengeld in oktober zou komen.

– Ze kwamen niet, dus belde ik Nav en kreeg te horen dat ze geen inkomensgegevens van mijn vorige werkgever hadden. Ze zijn verzonden, maar ik heb ze gebeld en gevraagd om het terug te sturen en kreeg een bevestiging van Nav dat ze waren ontvangen. Het was 16 december, Miriam die eind december weer Naf belde zuchtte.

– Toen kreeg ik te horen dat alles klaar was en dat ze snel zouden worden verzonden en dat ik ze eind 2021 zou hebben.

ziek van woon-werkverkeer

Maar nee, een nieuw jaar is aangebroken en Miriam heeft nog niet het ziekengeld gekregen dat ze verdient.

– Maandag heb ik Nav weer gebeld, toen kreeg ik te horen dat het zeker drie weken zou duren voordat ze betaald zouden worden omdat ze wachtten op een aanvraag van de WW-administratie.. Toen gingen er vijf maanden voorbij zonder mijn WW-uitkering, zegt Miriam die dacht ook aan een bijstandsuitkering aanvragen.

READ  Discussie, Lezersbericht | "Wat zei de voorzitter van de raad van bestuur van Hels Nord eigenlijk?"

– Nav heeft mij laten weten dat het niet nodig is om een ​​bijstandsuitkering aan te vragen, omdat de ziekengelduitkering vóór de eventuele bijstandsuitkering komt. Gelukkig heb ik aardige ouders die me gratis laten blijven, maar zo hoort het niet. Wat als ik voor mezelf leefde, wat zou ik daarna doen, vraagt ​​Miriam zich af, die blij is dat ze nergens anders in het land woont.

– Dit is erg frustrerend, dit is de tweede keer in het jaar dat mij dit is overkomen. Ik heb ook geen wetgeving om de tafel mee te verslaan. De National Insurance Act zegt dat ik recht heb op een ziektewetuitkering, maar zegt niets over het tijdsbestek, zegt Miriam, die inmiddels een baan kreeg als oproepalternatief bij Quality Hotel Skjærgården.

– Ik ben het zat om met Nav om te gaan. Mirjam zucht.

– Niet goed genoeg

Directeur van Nav Vestfold en Telemark, Terje Tønnessen, moedigt Miriam aan om contact op te nemen met het kantoor van Nav en om voorrang te vragen.

– Wacht tot hij het uitlegt. We zijn overgestapt op een nieuwe vorm van werk en nieuwe computersystemen, dus er zijn enkele uitdagingen geweest die hebben geleid tot de duur van de uitkeringen bij ziekte, legt Tonesen uit en vervolgt:

– Maar het is niet goed voor de gebruiker. We hebben personeel aangenomen, maar het opleiden van nieuw personeel kost tijd. Bel het navigatiebureau en vraag of ze voorrang willen geven, het kan. Voor sommige gebruikers zien we het als een lange behandelperiode, maar het is niet goed genoeg als mensen zo’n lange behandeltijd ervaren, zegt Tonesen.

READ  Academici moeten bewijzen dat ze het vertrouwen waard zijn