Huissen TV

Informatie over Nederland. Selecteer de onderwerpen waarover u meer wilt weten over Huissen

Post: De Chinezen begonnen een half jaar geleden te protesteren

In mei begonnen het nieuwe Britse vliegdekschip HMS “Queen Elizabeth” en een vloot van schepen aan hun reis door 40 landen. De functie maakt deel uit van iets nieuws Wereldwijd VKStrategie en doorkruist de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee, de Zwarte Zee, de Golf van Aden, de Indische Oceaan en de Stille Oceaan. Militaire operaties zijn geïntegreerd in veel agenda’s van buitenlands en veiligheidsbeleid.

De veiligheid van de omliggende gebieden is een prioriteit in de Britse militaire strategie en het programma is alomvattend in Europa. Het luchtvaartmaatschappijteam nam begin mei deel aan een grote internationale marine-oefening vanuit Schotland en nam later deze maand deel aan NAVO-trainingen vanuit Portugal. In de Middellandse Zee trainen de Britten nu in juni met het Franse vliegdekschip “Charles de Cole” en zullen ze deelnemen aan de Sea Guardian – de huidige maritieme veiligheidsoperatie van de NAVO. Aan het einde van het project in Europa zijn drie van de escorteschepen van plan om op de Zwarte Zee te varen, wat de vrijheid markeert om naar internationale wateren te gaan.

Tijdens de geplande tour legt het Britse defensiebeleid meer nadruk op bondgenoten en militaire partners om bestaande voorwaarden te versterken en tegelijkertijd nieuwe te scheppen. Het vliegtuig vervoert HMS Queen Elizabeth Britse en Amerikaanse F-35 straaljagers, en een van de passagiers aan boord van het vliegdekschip is een Amerikaans en Nederlands marineschip. Trouwens, Britse, Amerikaanse en Nederlandse troepen trainen met Europa, het Midden-Oosten en een klein aantal landen, althans niet in de Indo-Pacific-regio, waar een uitgebreid programma bestaat.

READ  Twitter-spamboards richten zich op Nederlandse politici

Het creëren van een tegenwicht tegen het Chinese machtsbeleid in de Zuid-Chinese Zee en elders in Azië is geleidelijk een multinationaal en complex defensiebeleidsplan geworden dat veel Aziatische landen, Australië en Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Canada, en Frankrijk en de Verenigde Staten omvat. Koninkrijk.

De Britse marine vaart al heel lang door de regio en later dit najaar zal er een speciale viering worden gehouden in de Stille Oceaan. Tijdens een gezamenlijke oefening zullen de leden de 50e verjaardag van de zogenaamde “Five Powers” militaire overeenkomst tussen Maleisië, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk markeren.

De Britten breiden ook hun allianties uit. In mei tekenden premiers Modi en Johnson een militaire samenwerkingsovereenkomst, terwijl het Britse vliegdekschip aankondigde dat het dit jaar naar India zou komen. Een belangrijke nieuwe mijlpaal vindt later dit najaar plaats, wanneer Britse en Japanse marineschepen en gevechtsvliegtuigen voor het eerst samen gaan trainen. Het Verenigd Koninkrijk heeft gezegd dat het zich in de toekomst wil aansluiten bij de huidige viervoudige dialoog over het veiligheidsbeleid tussen Australië, India, Japan en de Verenigde Staten.

De reis van de door de Britten geleide vliegdekschipgroep door Azië is enigszins van tevoren in verband gebracht met de NAVO. Het is onjuist om te zeggen dat dit bondgenootschap de Zuid-Chinese Zee binnenkomt door Britse zeilen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen wat de NAVO doet als alliantie en hoe lidstaten hun eigen nationale beleid en strategieën volgen. Desalniettemin staat de volgende top van de alliantie, 14 juni, op de agenda van het NAVO-initiatief 2030. Het initiatief omvat plannen om veiligheidsuitdagingen met China aan te gaan.

READ  Colombiaanse president trekt bericht in dat kinderen leven bij vliegtuigcrash

Sinds 2016 heeft het Bondgenootschap uitgebreid gesproken over veiligheidsuitdagingen in de regio Azië-Pacific met zijn partners Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. De vier woonden in december vorig jaar voor het eerst de NAVO-bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken bij.

Ook andere Europese NAVO-landen voeren militaire operaties in Azië uit. Frankrijk heeft zijn eigen territoria in de Indische Oceaan en de Stille Oceaan en is regelmatig militair aanwezig. Nieuwe ontwikkelingen zijn onder meer dat een Nederlands marineschip nu met de Britten de Stille Oceaan in vaart en dat Duitsland van plan is dit najaar een marineschip naar de regio te sturen. Het Duitse oorlogsschip zal door veel delen naar de Stille Oceaan varen, maar heeft de zogenaamde vrijheid van navigatie in de Zuid-Chinese Zee geannuleerd. Dat gaat het Britse vliegdekschip doen, zo werd vorig jaar bekend.

De Chinezen waren dus al een half jaar geleden begonnen met protesteren. De Britten zullen echter, zoals de Amerikanen regelmatig doen, niet over de Straat van Taiwan varen, die vorig jaar naar Frankrijk ging.

NAVO-landen De Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn al lang militair betrokken bij hun Azië-Pacific, Australië, Nieuw-Zeeland en Aziatische partners wat betreft hun eigen nationale beleid.

De huidige ontwikkelingen zullen doorgaan naarmate de vlaggen van het Internationaal Militair Partnerschap en Defensiebeleid geleidelijk naar voren komen om het Chinese machtsbeleid in evenwicht te brengen. Ongeacht de beslissing op de NAVO-top van volgende week, of de coalitie als geheel een aandeel moet hebben tegen China of niet.(Voorwaarden)Copyright Dagens Narningslive AS en/of onze leveranciers. We willen dat u onze cases deelt via een link die rechtstreeks naar onze pagina’s leidt. Kopiëren of ander gebruik van de gehele of een deel van de Inhoud mag alleen plaatsvinden met schriftelijke toestemming of voor zover wettelijk toegestaan. Kijk hier voor meer woorden.

READ  Als de United Manager op de wisselmarkt zijn wens krijgt, kan hij voor echte huid gaan