Wrakken en olielozingen werden gezien in de wateren na de crash van een privévliegtuig in de Oostzee. De luchtvaartautoriteiten konden voor de crash geen contact opnemen met de piloot of anderen aan boord van het vliegtuig.
Om 20:09 meldde de Zweedse kustwacht dat hun vliegtuigen olielekken in het water en puin hadden opgemerkt toen het privévliegtuig zou zijn neergestort.
– Er zijn puin en olie in het water waargenomen en het ziet er niet goed uit. Lina Buurstsra, adjunct-directeur van luchtredding bij VG’s Swedish Naval and Air Rescue Center, zegt dat de kans om overlevenden te vinden erg klein is.
– Het vliegtuig stortte neer op het grondgebied van Letland. Zweedse middelen zijn aanwezig met een zoek- en reddingshelikopter en een vliegtuig van de kustwacht. De helikopter heeft niet veel tijd in het gebied omdat hij moet tanken. U mag enkele uren in het vliegtuig van de kustwacht blijven.
op de site Flightradar.com U kunt zien dat het vliegtuig vanmorgen is opgestegen vanuit Jerez in Zuid-Spanje en zou landen in Keulen, Duitsland. De Duitse krant meldde dat er kort na het opstijgen problemen waren met de druk in de cabine afbeelding.
Dezelfde krant meldde dat er vier mensen aan boord zouden moeten zijn. Een piloot, een vrouw, een man en een dochter.
Om 19:47 meldden verschillende media dat het vliegtuig, een Cessna 551, was neergestort in de Oostzee buiten de Letse stad Ventspils.
Je moet in Keulen landen
Het Oostenrijkse privévliegtuig zou in Keulen, Duitsland zijn geland, maar zette koers naar het Zweedse luchtruim zonder contact op te nemen met de piloot. Dagens Nyheter meldde:.
De Zweedse luchtreddingsdienst vreest dat het vliegtuig zal blijven vliegen totdat de brandstof op is. De oorzaak van de crash is momenteel niet bekend.
Dus niemand in de cockpit
Duitse en Deense jagers stonden klaar om uit te zoeken wat er in het vliegtuig gebeurde.
– Lars Antonson van het Swedish Air Rescue Centre zei dat de hoop is om contact te maken met de bemanning, maar ze zien geen bemanning in de cockpit.
De Zweedse luchtveiligheidsexpert Hans Kell zegt dat de drukval in de cabine kan zijn opgetreden, waardoor de piloot mogelijk het bewustzijn verloor.
– Dit is een vliegtuig dat een hoogte van ongeveer 12.000 meter kan bereiken. Een drukdaling op deze hoogte zorgt ervoor dat u zeer snel het bewustzijn verliest. Het duurt tussen de tien en twintig seconden.
Op 9.000 meter duurt het een paar minuten voordat je door zuurstofgebrek het bewustzijn verliest, zegt hij.
– De drukval kan ook “buitenspel” komen. Het is net zo eng, zegt hij.
Hans Kiel is luchtvaartveiligheidsanalist en werkte eerder voor de Zweedse luchtvaartautoriteiten. Als voormalig piloot en opgeleid ingenieur wordt hij vaak gebruikt als expert in de Zweedse media.
Hij zegt dat er verschillende redenen kunnen zijn voor een drukval in de cabine van een vliegtuig.
Dit kan te wijten zijn aan een scheur in het casco, of gebarsten vensterglas. Het kan ook zijn dat de pomp die de cabine van zuurstof voorziet niet goed werkt, of om andere technische redenen, zegt hij.
Het hoofd luchtvaartveiligheid van de Norwegian Pilots’ Association, Stian Holmemo Kvam, vertelde VG dat het ongeval in de Oostzee verband hield met het zogenaamde Helios-ongeval in 2005.
121 mensen stierven toen het vliegtuig neerstortte in Griekenland na wat naar verluidt een plotselinge en ernstige daling van de druk was.
Het is niet eenvoudig om een drukval te detecteren als deze heimelijk optreedt. Als er een directe drukdaling is, wordt er een alarm in de cockpit geactiveerd. Dan zijn de procedures dat de zuurstofmaskers direct moeten worden opgezet.
Holmlimo Kvam zegt dat hij zelf heeft getraind in een luchtsluis en heeft gezien wat er gebeurt als het lichaam te weinig zuurstof krijgt.
In het begin is het niet eenvoudig om de symptomen te herkennen, maar dit is iets waar alle piloten in getraind zijn.
“Freelance twitter buff. Typical coffee advocate. Reader. Subtly charming entrepreneur. Student. Introvert. Zombie geek.”
More Stories
Sana Marin: – Verrassing op het menu
Australië: – Totaal verbod op jacht en mijnbouw
Navalny’s wens vanuit de cel: een kangoeroe